İyi de ahşap su geçirir, ayrıca ahşap dayanıklı değildir. Yine saf toksik kaynağı olur üstüne dayanıklılığı kesmiş olursun.

Sorduğum soruları neden yok sayıyorsun? Sana maliyet demiyorum para yok diyorum. Ayrıca kullanılan suyun sadece %10'u halk tarafından kullanılır, %70'i tarıma gider bilgine.

Birader, vallahi billahi sen art niyetli birisin. Sana diyorum ki zaten yıllık gideri 100+ milyon dolar olan bir sürü deniz suyunu içme suyuna çeviren fabrikan var diyorum. Bunlar sana boş yere 100+ milyon dolar zarar yaptırıyor birazcık su üretmek için. Bunlara para akıtmak yerine böyle bir proje yapabilirsin diyorum. Sen hala gelmiş inatla "paramız yok" diyorsun.

1755860730489.webp

Ben projeyi anladım, projenin temeli bu, kırmızılardan su toplayıcılar çıkacak, fakat işte bu kadarcık su için bu maliyet çok fazla.

Abi vallahi billahı bu adam net bir şekilde art niyetli. Plastik, demir denize zarar verir diyor. Ulan, zaten senin okyanusun o kadar kirli ki atıklardan 1 ülke büyüklüğünde çöp birikmiş. Hala gelmiş 100 tane demir dikildi diye çıldırıyorsun. Ulan demir, çelik denize zarar mı veriyor sanıyorsun? Kasıtlı olarak tank vb şeyler okyanusun veya denizin dibine atılıyor. Bunlar ekolojik sisteme yuva olsun diye. Araştır önce.

Birader, vallahi billahi sen art niyetli birisin. Sana diyorum ki zaten yıllık gideri 100+ milyon dolar olan bir sürü deniz suyunu içme suyuna çeviren fabrikan var diyorum. Bunlar sana boş yere 100+ milyon dolar zarar yaptırıyor birazcık su üretmek için. Bunlara para akıtmak yerine böyle bir proje yapabilirsin diyorum. Sen hala gelmiş inatla "paramız yok" diyorsun.

Tamam hocam projeyi sun bakalım dalga geçsinler de senle aklın başına gelsin. Hiçbir şey demiyorum :D

Birder inatla mı projeyi anlamıyorsun. Bu proje zaten "sadece yağmur yağdığında" çalışıyor 1-2 saatliğine. Ve denizin %70'ini kaplamıcan. Kıyından itibaren belirli bir kısma kadar yapacaksın.

Zaten kıyı bölümleri dip akıntısı olmadığından dolayı ötrafikasyona yani doğal hayatın ölümüne en müsait bölgelerdir o 1-2 saatlik dediğiniz şey doğal yaşamın ölümü için yeterli süredir. Çevre mühendisliği konusunda doktora yapıyorum hocam. Proje bir lise öğrencisinin sunabileceği bir şey ama gerçek hayatta uygulanabilirliği yok. Bahsi geçen deniz suyu arıtma teknolojilerinin maliyeti günden güne azalmakta ayrıca denizde yapacağın maliyetli, efektif olmayan, kıyı kullanımını kapatan ve ötrafikasyona sebep olacak bir proje yerine daha rasyonel ve zaten yapılan karada yağmur suyu toplama sistemleri, gri su toplama sistemleri gibi projeler var zaten.

Edit: Öbür arkadaş tamamen ciddiyetsiz şekilde görüş sunuyor o konuda haklısınız.

Eki Görüntüle 176377

Arkadaş o kadar bilmiyor ki, sürekli bilmediği konularda konuşuyor.

Plastik yüzyıllarca çözünmüyor, mikroplastiklere ayrışıyor, balıkların, planktonların ve sonunda bizim soframıza kadar geliyor. En büyük zarar burada.
demir/çelik doğada oksitleniyor (paslanıyor) ve belli bir süre sonra çözünüp elementlerine ayrılıyor. Evet, çok uzun vadede bir “korozyon” etkisi olabilir ama ekosisteme plastik kadar zarar vermez. Hatta dediğin gibi batık gemiler, tanklar, uçaklar bilerek denize bırakılıyor ki yapay resif olsun, canlılara yaşam. Ama bu iş yürümez diyorum sana, sen de bunu anlamıyorsun.

Dostum açık olayım, hayal dünyasında yaşamıyoruz. Sorularımı anlamıyorsun ki.
Mesela denizin altına kazıklar çakılacak diyorsun, bunun ne kadar maliyetli bir iş olduğundan haberin var mı? O kadar sağlam malzeme ve su altında paslanmaması yıpranmaması için özel malzemeler. Zamanla kalkan kumdan etkilenmemesi için sağlamlık falan filan. Öyle 10 binlerle 100 binlerle kurtulamazsın bu işin içinden.

İleri seviye anlamamaya çabalıyor bu biraderimiz. Ulan sana diyorum ki zaten yıllık olarak 400-500 milyon dolar kaybediyorsun su arıtma tesislerinde ve bu tesisler 1 barajı bile doldurmayacak su için 30-40 milyon dolar harcıyor yıllık. Hala gelmiş maliyet diyor, para diyor. Kusursuz seviye de anlamama sorunu var arkadaşın. :D:D:D:D:d:D: