Makaleler
6
Merhaba,

İstanbul'da yaşıyorum ve biliyorsunuz ki burada 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem esnasında evimiz bayağı feci sallandı. Depremin ilk anında masaüstü bilgisayarımın hemen solunda yer alan dolabın bilgisayar masasına vurmaya başlamasıyla anladım. O anki panikle bilgisayarı zaten açık bir şekilde bıraktım ve binayı boşalttık. Zelzele sona erdikten bir 30 dakika sonra bazı eşyaları almak üzere eve geri girdik. Eve girmişken bilgisayara da bakayım dedim. Dışarıdan fiziksel olarak sıkıntılı bir şey gözükmüyordu. Ne kasada, ne de monitörde. Hâlâ açık olan bilgisayarımı kapattım ve artık evi yaklaşık 30 saat civarı bir süreyle terk ettik. Bunu şu anda bilgisayarımdan yazıyorum. Ancak az önce bir sorun oldu.

Felaketin yaşandığı evimize dönüp her şeyi hallettikten sonra bilgisayara da bir bakayım tekrardan diye power tuşuna basıp açtım. Ancak GIGABYTE yazan anakart ekranında takılı kaldı. Bilgisayar açılmadı. Zaten anormal bir şey bilgisayarım 10 saniye civarı bir sürede açılıyor normalde. Ben 1 dakika beklememe rağmen o ekrandaki simge dönmeye devam etti. Mecburen power tuşuna basılı tutarak bilgisayarı geri kapattım. Biraz bekledikten sonra geri açtım. Yine normalden bir tık daha yavaş açıldı ancak sorunsuz bir şekilde açılmış oldu. Dediğim gibi şu anda bilgisayardan yazıyorum bu konuyu. Acaba ilk açışımda anakart ekranında kalmasının sebebi deprem esnasında fiziksel olarak bir hasar almış olma ihtimalinden mi kaynaklı? Gerçi bir yandan saçma geliyor öyle bir hasar almış olsaydı neden ilk açılışta öyle olup da 2.açılışta sorunsuz açıldı?

Fikirlerinizi bekliyorum...

Klavyede hızlı bir şekilde yazı yazarken masada oluşan titreşim sonucu monitörün sallanması bir an tedirginlik yarattı...

Öncelikle size ve hepimize büyük geçmiş olsun. Kasa içindeki parçaların yerine tam bir şekilde oturduğundan emin olun, fiziksel olarak kontrol edin. Sorun yoksa şu an için harekete geçmenize gerek yok. Devamlı bir şekilde hata alırsanız o zaman parçalardan şüphelenmeye başlarız.

Merhaba,

İstanbul'da yaşıyorum ve biliyorsunuz ki burada 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem esnasında evimiz bayağı feci sallandı. Depremin ilk anında masaüstü bilgisayarımın hemen solunda yer alan dolabın bilgisayar masasına vurmaya başlamasıyla anladım. O anki panikle bilgisayarı zaten açık bir şekilde bıraktım ve binayı boşalttık. Zelzele sona erdikten bir 30 dakika sonra bazı eşyaları almak üzere eve geri girdik. Eve girmişken bilgisayara da bakayım dedim. Dışarıdan fiziksel olarak sıkıntılı bir şey gözükmüyordu. Ne kasada, ne de monitörde. Hâlâ açık olan bilgisayarımı kapattım ve artık evi yaklaşık 30 saat civarı bir süreyle terk ettik. Bunu şu anda bilgisayarımdan yazıyorum. Ancak az önce bir sorun oldu.

Felaketin yaşandığı evimize dönüp her şeyi hallettikten sonra bilgisayara da bir bakayım tekrardan diye Power tuşuna basıp açtım. Ancak Gigabyte yazan anakart ekranında takılı kaldı. Bilgisayar açılmadı. Zaten anormal bir şey bilgisayarım 10 saniye civarı bir sürede açılıyor normalde. Ben 1 dakika beklememe rağmen o ekrandaki simge dönmeye devam etti. Mecburen Power tuşuna basılı tutarak bilgisayarı geri kapattım. Biraz bekledikten sonra geri açtım. Yine normalden bir tık daha yavaş açıldı ancak sorunsuz bir şekilde açılmış oldu. Dediğim gibi şu anda bilgisayardan yazıyorum bu konuyu. Acaba ilk açışımda anakart ekranında kalmasının sebebi deprem esnasında fiziksel olarak bir hasar almış olma ihtimalinden mi kaynaklı? Gerçi bir yandan saçma geliyor öyle bir hasar almış olsaydı neden ilk açılışta öyle olup da 2.açılışta sorunsuz açıldı?

Fikirlerinizi bekliyorum...

klavyede hızlı bir şekilde yazı yazarken masada oluşan titreşim sonucu monitörün sallanması bir an tedirginlik yarattı...

Hocam geçmiş olsun inşallah bir problem yoktur sabit diski var yoksa SSD mi?

Öncelikle size ve hepimize büyük geçmiş olsun. Kasa içindeki parçaların yerine tam bir şekilde oturduğundan emin olun, fiziksel olarak kontrol edin. Sorun yoksa şu an için harekete geçmenize gerek yok. Devamlı bir şekilde hata alırsanız o zaman parçalardan şüphelenmeye başlarız.
Kasanın solundaki camdan tüm parçalara göz attım ve her şey düzgün gözüküyordu. Birazdan camı açıp daha detaylı kontrol ederim.

@TECHNO TEK, M.2 SSD var hocam.

@Zeitnot, Zotac RTX 3060 2 fanlı model hocam. Pek ağır değil hatta hafif bile diyebiliriz.

Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Ben de depremle birlikte uyanmış oldum. İlk işim çantama laptopumu atmak oldu :D
Gelelim sizin probleminize, kablolar gevşemiş olabilir. Onları kontrol etmekte fayda var. Onun dışında bir sorun olduğunu düşünmüyorum.