Emre Human

Üstün
Servisle okula gidip geliyorum ancak geleceğe baktığım zaman servis beni akademik olarak geriye atacağını düşünüyorum. Ailem iş aradığımı rahat rahat servisle gidiyorsun vb. cümleler kuruyor. Ancak hedefimin yüksek olduğunu göz önünde bulundurduğum zaman çok fazla zaman kaybettiğimi hissediyorum servis ile. ehliyet alırsam çalışma süremin ne kadar etkileneceğini not defterine yazdım görsel olarak atacağım. Ehliyet almam 2 ay sürecek bu da olumsuz bir durum ancak zararın neresinden dönersek kârdır değil mi :) Objektif bir şekilde yorumlarsanız sevinirim aileme göstereceğim mesajları.

Dosya Ekleri

• IMG_1651.webp
    IMG_1651.webp
    50,4 KB · Görüntüleme: 104
Sen günde 6.30 saat düzenli çalışabilirsen zaten derece alırsın. Yapmaya çalıştığınız şeye oyunculuk aleminde "min-Max" yapmak denir özellikle paradoks oyunlarında ve MMORPG'lerde çok yapılır. Fazla kafayı takarsanız kazanmak istediğiniz şeyden çok kaybedersiniz.

Benim fikrim 6.30 saati bırakın hafta içi günlük 5 saat çalışmanın üstüne okul çalışmasıyla birleştirilmesi halinde gayet yeterli olacağıdır. Üstüne okula gidiş ve dönüş saatleriniz trafiğin en yoğun olduğu saatler olduğunu düşünürsek (hele İstanbul'da daha da kötü) ailenizin bu fikre muhalif olması ya da akıllarının her sabah sizde kalması da olası. Ayrıca hangi aracı alacağınızı bilmiyorum ama tahminen bir motor istiyorsunuz, motor kazasında yaşayacağınız bir kolunuzun veya bacağınızın kırılma, çatlama ihtimalinin sizi ne kadar geri atacağını düşündünüz mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Servisle okula gidip geliyorum ancak geleceğe baktığım zaman servis beni akademik olarak geriye atacağını düşünüyorum. Ailem iş aradığımı rahat rahat servisle gidiyorsun vb. cümleler kuruyor. Ancak hedefimin yüksek olduğunu göz önünde bulundurduğum zaman çok fazla zaman kaybettiğimi hissediyorum servis ile. ehliyet alırsam çalışma süremin ne kadar etkileneceğini not defterine yazdım görsel olarak atacağım. Ehliyet almam 2 ay sürecek bu da olumsuz bir durum ancak zararın neresinden dönersek kârdır değil mi :) Objektif bir şekilde yorumlarsanız sevinirim aileme göstereceğim mesajları.
Şu anki çalışma süren yeterli. Bir şekilde bir yerden torpil bulmaya çalış. Böylelikle 12. sınıfa geldiğinde açığa geçersin. Ama bana kalırsa ehliyet gene lazım alman iyi olur yani.

Hocam bana da az tavsiye vermenizi isterim ben 10 dakika çalışınca fenalık geçiriyorum, 12. Sınıfım bide nasıl 8 saat çalışabiliyorsunuz?

Hocam bana da az tavsiye vermenizi isterim ben 10 dakika çalışınca fenalık geçiriyorum, 12. Sınıfım bide nasıl 8 saat çalışabiliyorsunuz?
Hocam 8 saat olan teoride ehliyet alırsam olacak olan program. Ancak sıkıntınıza dönecek olursam; Bence bu hedefiniz ile alakalı. Hedefinize ne kadar bağlı kalırsanız o sizin en büyük motivasyon kaynağınız oluyor.

Hiç çalışamıyorum açıyorum kitabı 10 dakika sonra feleğim şaşıyor derseniz size tavsiyem kapatın kitabı 5 dakika düşünün ben niye çalışıyorum diye. Yine fayda etmediyse anlık çalışma isteğinizin gelmesi için yine 5 dakikalık motivasyon videoları izleyebilirsiniz. Ben şahsen bazenleri böyle yapıyorum etkili oluyor. Her zaman motivasyon motivasyon bir yere kadar tabi ki. Bir şekilde sizinde bazı şeylere göğüs germeniz gerekiyor.