baturalp

Çalışkan
Eğer şu sıralar ders çalışmakta zorlanıyorsanız ya da motivasyonunuz düşükse, size uyguladığım ve gerçekten verim aldığım bir yöntemden bahsetmek istiyorum. İşin sırrı kendinize net ve "gerçekten istediğiniz" bir hedef koymakta.

Benim şu anki formülüm oldukça basit ama etkili: Ders + Spor + LoL Üçlüsü.

Ciddiyim, eğer hayatınızda sizi deşarj edecek bir alan yoksa ders başında oturmak işkenceye dönüşebiliyor. Ben kendime şu kuralı koydum:

Günde 10 saat verimli ders çalışırsam, gün sonunda 1 saat LoL oynama hakkı kazanıyorum.

Ardından sporumu yapıp uykuya geçiyorum. Bu sayede oyun oynamak bir vakit kaybı değil, gün boyu gösterdiğim çabanın bir ödülü haline geliyor. "O maçı atacaksam o ders bitecek" kafasına girdiğinizde odaklanma seviyeniz inanılmaz artıyor.

Siz de kendi "ödülünüzü" belirleyin ve masanın başına öyle oturun. Benim sistemim hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin benzer taktikleriniz var mı?

Açıkçası 1-2 kez gittim sadece hiç sarmadi, neden? Sorun ben miyim?

Bu ders çalışma işlerinde motivasyon yeterli olmuyor bak ben 2.mezunum sınava birkaç ay kalmış bu zamana kadar düzgün ders çalışmadım netlerim yerlerde yani demek istediğim motivasyonla bu iş olmuyor istemesen de istesen de çalışacaksın ama çok sıkı çalışmak sağlıklı değil. Ders çalıştıktan sonra kendine ödül koyman lazım bu ödül dersine engel olmayacak ve abartılmayacak eğer kendine ödül koymazsan ve dinlenmezsen beynin tükenir bir süre ders çalışamazsın, psikiyatri doktorum bana 6 saatten fazla ders çalışma demişti, 6 saat sonrası verim düşüyormuş bir de haftada 1 kere dışarı çık, ders çalışma demişti belki senin işine yarar ama doğrusu 6 saat yeterli olmuyor maalesef bana göre 8 saatin üstüne çıkmamak lazım. Kısacası motivasyondan çok disiplin lazım. Belki dediklerim işine yarar kolay gelsin ikimize de.

Bu ders çalışma işlerinde motivasyon yeterli olmuyor bak ben 2.mezunum sınava birkaç ay kalmış bu zamana kadar düzgün ders çalışmadım netlerim yerlerde yani demek istediğim motivasyonla bu iş olmuyor istemesen de istesen de çalışacaksın ama çok sıkı çalışmak sağlıklı değil. Ders çalıştıktan sonra kendine ödül koyman lazım bu ödül dersine engel olmayacak ve abartılmayacak eğer kendine ödül koymazsan ve dinlenmezsen beynin tükenir bir süre ders çalışamazsın, psikiyatri doktorum bana 6 saatten fazla ders çalışma demişti, 6 saat sonrası verim düşüyormuş bir de haftada 1 kere dışarı çık, ders çalışma demişti belki senin işine yarar ama doğrusu 6 saat yeterli olmuyor maalesef bana göre 8 saatin üstüne çıkmamak lazım. Kısacası motivasyondan çok disiplin lazım. Belki dediklerim işine yarar kolay gelsin ikimize de.
Kolay gelsin hocam, ben daha 10’um.

Mesela bir odul ornegi verir misin?

@baturalp, benim 5 saniye kuralım var. 5'ten 0'a sayıp ilgili şeyin başına geçiyorum. İşe yarıyor.
Deneyecegim bunu.

Kolay gelsin hocam, ben daha 10’um.

Mesela bir odul ornegi verir misin?

Deneyecegim bunu.
Bu oyun olabilir ne bileyim sevdiğin bir şey olabilir ama 1-2 saat olsun, Hobin vardır resim çizersin, enstrüman çalarsın veya dışarı çıkarsın arkadaşınla. Önemli olan bunun abartılmaması ki bir de şunu diyeceğim ders çalışacağın gün dersten önce sosyal medya ve film,dizi seni meşgul edecek zamanı unuttuğun şeyleri yapmanı tavsiye etmem ama daha 10.sınıfsın bu kadar fazla zorlamana gerek yok. Çalışacaksan da verimli çalışmak önemli.