Dostum selamlar. 2 yıldır aynı şeylerden muzdariptim ama bu sene biraz daha değiştim. Motivasyon seni çok iyi bir öğrenci yapmayacak. Örnek olarak A'dan B'ye, B'den ise C'ye gitmek istiyorsan motivasyon seni B'de bırakır. Eylem-motivasyon denen bir döngü vardır. Eğer ki motivasyon ile eyleme geçmek istiyorsan yanlış yoldasın. Seni motive edecek olan şey harekete geçip, eylemi gerçekleştirmen. Ayriyeten en faydalı şeylerden biri (en azından üniversiteyi kazanana kadar) de hedefini takıntı hâli getirmek. Yani ne istediğini, ne olmak istediğini öğrenmen. Faydalı birkaç video da bırakıyorum benim de çalışmalarıma geri dönmemi sağlayan, şimdiden başarılar. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Şu üç kitabında ister özetini ister kendisini dinlemeni tavsiye ederim: Akış: Mutluluk Bilimi (Mihaly Csikszentmihalyi), Pürdikkat (Cal Newport), Atomik Alışkanlıklar (James Clear).

Bence de, lol oynayan adamın kaybedicek hiç bir şeyi yoktur. Lole başlarken sözleşme imzalarsın bütün değerlerimi ve inancımı kaybetmeye razıyım diye.
Hem LoL oynayıp hem ders çalışanda ilk defa gördüm, helal olsun ne diyeyim.
Inancimi kaybettim pismanim, ama zekami asla kaybetmedim gunde sadece bir mac.

Dostum selamlar. 2 yıldır aynı şeylerden muzdariptim ama bu sene biraz daha değiştim. Motivasyon seni çok iyi bir öğrenci yapmayacak. Örnek olarak A'dan B'ye, B'den ise C'ye gitmek istiyorsan motivasyon seni B'de bırakır. Eylem-motivasyon denen bir döngü vardır. Eğer ki motivasyon ile eyleme geçmek istiyorsan yanlış yoldasın. Seni motive edecek olan şey harekete geçip, eylemi gerçekleştirmen. Ayriyeten en faydalı şeylerden biri (en azından üniversiteyi kazanana kadar) de hedefini takıntı hâli getirmek. Yani ne istediğini, ne olmak istediğini öğrenmen. Faydalı birkaç video da bırakıyorum benim de çalışmalarıma geri dönmemi sağlayan, şimdiden başarılar. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Şu üç kitabında ister özetini ister kendisini dinlemeni tavsiye ederim: Akış: Mutluluk Bilimi (Mihaly Csikszentmihalyi), Pürdikkat (Cal Newport), Atomik Alışkanlıklar (James Clear).

Cok tesekkurler hocam.

Dostum selam. 2 yıldır aynı şeylerden muzdariptim ama bu sene biraz daha değiştim. Motivasyon seni çok iyi bir öğrenci yapmayacak. Örnek olarak A'dan B'ye, B'den ise C'ye gitmek istiyorsan motivasyon seni B'de bırakır. Eylem-motivasyon denen bir döngü vardır. Eğer ki motivasyon ile eyleme geçmek istiyorsan yanlış yoldasın. Seni motive edecek olan şey harekete geçip, eylemi gerçekleştirmen. Ayrıyeten en faydalı şeylerden biri (en azından üniversiteyi kazanana kadar) de hedefini takıntı hâli getirmek. Yani ne istediğini, ne olmak istediğini öğrenmen. Faydalı birkaç video da bırakıyorum benim de çalışmalarıma geri dönmemi sağlayan, şimdiden başarılar. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Şu üç kitabında ister özetini ister kendisini dinlemeni tavsiye ederim: Aks: Mutluluk Bilimi (Mihaly Csikszentmihalyi), Pürdikkat (Cal Newport), Atomik Alışkanlıklar (James Clear).

Video için teşekkürler şansa bakki Atomik Alışkanlıkları bu posttan önce almıştım ve bugün geldi :)

1. Ders çalışma okulu as. Düşük puana sahip ol.
2. Üniversiteye gir onu da as.
3. Diplomanı al ve işsiz ol.
4. Akıl sağlığını kaybet.

1770568836495.webp