Ders çalışmam lazım ama çalışamıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dolunay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 266
  • Etiketler Etiketler
    ders
Ders için gerekmediği sürece telefonunu ailene verip istesen de geri vermemelerini söyle. Bilgisayarın laptop ise aynı şekilde ailene ver eğer masaüstü ise kaldır.

Bu biraz uzun bir süreç hocam. Arkadaşın o kadar zamanı yok, şimdilik destek almalı.
Bilgisayarım laptop, evet. Mantıklı geldi gibi...

Seni internete bağımlı yapan şey yüksek ihtimal online oyunlar. Arkadaşların falan vardır eğleniyorsundur o yüzden sabah akşam oyun oynuyorsundur. Benimde böyle sorunum vardı her şeyden çekildim saldım oyunları bağımlılık falan kalmadı. O oyunlara bağımlı yapan şey arkadaşlar bence.
Sadece bir tane arkadaşım var, onunla da en son ne zaman oyun oynadığımı hatırlamıyorum. Nadiren oynuyoruz, yani. Oyun bağımlısı değilim, dizi film, sosyal medya bağımlısıyım.

Öncelikle, telefonunuzda Dijital Denge diye bir bölüm var. Oranın fotoğrafını atın.

2.olarak, ödevlerinizi ve çalışmalarınızı sonraya bırakmayın. Böyle yaparsanız o gün ödevleri veya çalışmaları yapsanız bile kafanıza oturması mümkün değil.

3.olarak, sınav dönemlerinde uzun soluklu filmler veya aşırı uzun dizilerle vaktinizi harcamayın. Kendinizi tutabiliyorsanız haftada 2 bölüm falan izleyin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241212-213936_Digital Wellbeing.webp
    Screenshot_20241212-213936_Digital Wellbeing.webp
    67,1 KB · Görüntüleme: 36

Sadece bir tane arkadaşım var, onunla da en son ne zaman oyun oynadığımı hatırlamıyorum. Nadiren oynuyoruz, yani. Oyun bağımlısı değilim, dizi film, sosyal medya bağımlısıyım.
Benim tavsiyem bilgisayarı değil telefonu kaldırman olur. Telefonu sürekli eline alıp kurcalayabilme şansın var. Bilgisayarda dizi programlarını kaldırırsan ve sadece konu anlatımı için kullanırsan yarar görebilirsin. Telefonu nasıl kaldıracağım dersen, tuşlu telefona geçebilirsin bu yıllık. Sınav senelerinde hem sağlık açısından hem bağımlılık açısından daha iyi oluyor.

WhatsApp'ta nasıl 11 saatin var anlamadım, sanırım grup sohbeti çok yapıyorsun. Böyle bir durum varsa o gruplardan çık. Haftalık rapor olduğu için de olabilir ama kullanım biraz fazla geldi bana. Benim haftalık WhatsApp sürem 1 saat 50 dakika.

Instagram hesabını bu senelik dondurabilirsin eğer sürekli reels vb. şeyler izliyorsan.

Benim tavsiyem bilgisayarı değil telefonu kaldırman olur. Telefonu sürekli eline alıp kurcalayabilme şansın var. Bilgisayarda dizi programlarını kaldırırsan ve sadece konu anlatımı için kullanırsan yarar görebilirsin. Telefonu nasıl kaldıracağım dersen, tuşlu telefona geçebilirsin bu yıllık. Sınav senelerinde hem sağlık açısından hem bağımlılık açısından daha iyi oluyor.
Aileme bundan bahsedeceğim. Bakalım işe yarayacak mı. Eğer geçen senelerden eksiklerim olmasaydı bu konuyu açmazdım, ama hem LGS'ye hem de eski konulara çalıştığım için bu konuyu açtım.

WhatsApp'ta nasıl 11 saatin var anlamadım, sanırım grup sohbeti çok yapıyorsun. Böyle bir durum varsa o gruplardan çık. Haftalık rapor olduğu için de olabilir ama kullanım biraz fazla geldi bana. Benim haftalık WhatsApp sürem 1 saat 50 dakika.

Instagram hesabını bu senelik dondurabilirsin eğer sürekli reels vb. şeyler izliyorsan.
WhatsApp'ta arkadaşımla özelden saatlerce konuşuyorum, o yüzden bu kadar fazla. Arada sırada grup sohbeti de yapıyorum, onun da etkisi var. Instagram'da kullandığım iki hesabım var ve ikisini de reels için kullanıyorum. İkisini de donduracağım.

WhatsApp'ta arkadaşımla özelden saatlerce konuşuyorum, o yüzden bu kadar fazla. Arada sırada grup sohbeti de yapıyorum, onun da etkisi var. Instagram'da kullandığım iki hesabım var ve ikisini de reels için kullanıyorum. İkisini de donduracağım.
O arkadaşlarınızla aranıza biraz mesafe koymayı da deneyebilirsiniz. Çünkü ders çalışmanız gerekirken sizi lafa tutan ve engel olan arkadaşlar size olumsuz etkiler yaratırlar.

Modem üzerinden en çok giriş yaptığın siteleri engelle ve daha sonra internet şifresini ailen değiştirsin. Çok ihtiyacın olursa birkaç saatlik bağlayabilirler.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt