Bir aylığına McDonald's tarzı bir yer veya herhangi bir esnafın yanına işe girin. Orada sizi en kibar tabirle ölümüne çalıştırsınlar sonra da kuş kadar para versinler. Ondan sonra hayatın gerçekleri yüzünüze vurduğu için tıpış tıpış günde 16 saat sıkılmadan tam verimle çalışırsınız. Olayın ciddiyetini gerçekten içşelleştirmiş olsaydınız sıkılmadan çalışırdınız. Dediğim yöntem size bunu sağlar.
Olayın ciddiyetini içselleştirmek ile ders çalışmaya odaklanamamak arasında nasıl bir bağ var tam olarak? Arkadaş odak sorunları yaşıyor ve ders çalışırken sıkılıyor, bu yüzden tavsiye istemiş. Gereksiz cevap vermişsiniz.
Arkadaşlar, YKS hazırlık öğrencisiyim, mezun birisi olarak netlerim doğal olarak normal seviyede diyebilirim. Sadece paragraf soruların da sorunun cevabı ile zıt düşüyorum yani soruyu kendi fikrime göre yanıtladığım için yanlış çıkıyor. Mantığı çok kavrayamadım, bir de matematik de zayıfım. Matematik de mantığı çözemiyorum hiçbir zaman, bana birisinin yardımcı olması gerekiyor. Sıralama olarak 900bin civarı yapmıştım, bu sene 300bin ve daha üstü 200bin civarı yapmam gerekiyor hedeflerime ulaşmam için. Bana lütfen tavsiyelerde bulunun ancak, kendinize göre değil. Ben böyle yaptım diye değil yani, baş odak sorunum "sıkılmak". Gerçekten, kulağıma şarkı takarak soru çözüyorum ancak şarkı ile 40dk falan sonra sıkılıyorum ve YKS de şarkı dinleyemeyeceğim için bu bana göre mantıksız bir odaklanma çözümü. Yardımcı olmanızı istiyorum.

İyi forumlar herkese!
YKS'de şarkı dinleyemeyecek olman şarkı dinleyerek ders çalışmamanı gerektirmez. Ben de derslerimi müzik dinleyerek çalışıyorum, bazı insanlar bu şekilde anlıyorlar. Sorduğun soruya gelirsek, etrafında dikkat dağıtıcı unsurlar olmaması senin sıkılmanı büyük ölçüde önler. Ortam değişikliği de ders çalışmada etki edebiliyor. Mesela odanda çalışmak pek iyi bir şey değil, çünkü orası senin komfor alanın. İllaha ki başka bir şeye kayarsın. Ama bir çalışma köşesi yaptığında kendini işe adarsın. Benim aklıma gelen bunlar şu anlık.

Olayın ciddiyetini içselleştirmek ile ders çalışmaya odaklanamamak arasında nasıl bir bağ var tam olarak? Arkadaş odak sorunları yaşıyor ve ders çalışırken sıkılıyor, bu yüzden tavsiye istemiş. Gereksiz cevap vermişsiniz.

YKS'de şarkı dinleyemeyecek olman şarkı dinleyerek ders çalışmamanı gerektirmez. Ben de derslerimi müzik dinleyerek çalışıyorum, bazı insanlar bu şekilde anlıyorlar. Sorduğun soruya gelirsek, etrafında dikkat dağıtıcı unsurlar olmaması senin sıkılmanı büyük ölçüde önler. Ortam değişikliği de ders çalışmada etki edebiliyor. Mesela odanda çalışmak pek iyi bir şey değil, çünkü orası senin komfor alanın. İllaha ki başka bir şeye kayarsın. Ama bir çalışma köşesi yaptığında kendini işe adarsın. Benim aklıma gelen bunlar şu anlık.
Çok teşekkür ederim <3