Makaleler
6
Merhaba. Okulların açılmasına kısa bir zaman kalmışken böyle bir rehber yapayım dedim. İsterseniz rehbere başlayalım.

1) Huawei MatePad 11.5 (2024/2025)

indir-12.webp

images-3.webp

Fiyat: 9.000-12.000 TL

Bu tableti seçme nedenim, fiyatına göre kaliteli ekrana, M-Pencil 3 desteğine sahip olması (kaliteli kalem) ve diğer özellikleriyle gayet iyi bir tablet olması. Öğrencileri yarı yolda bırakmayacak güzel bir tablet olmuş. Listemizin ilk sırasında kendisi bulunuyor.

2) Honor Pad 10​

indir-13.webp

Fiyat: 13.000 TL

Bu tablet ise, Huawei'nin aksine Google desteğine sahip. Bir önceki tablete göre donanımsal olarak daha güçlü bir işlemciye sahip. Kısacası Google desteği ve daha performanslı olmasıyla tercih edilebilecek bir model. Listemizin ikinci sırasında.

3) Samsung Tab S10 FE​

indir-14.webp

Fiyat: 14.000-22.000 TL

Bu tablet, diğerlerine göre teknik olarak daha kötü ekranla gelmesine rağmen, ekosistem ve yazılım önceliği olanlar için en ideal olanı. Listemizin üçüncü sırasında.

4) Casper Tab H10​

indir-15.webp

fiyat:15.000 TL

Bu tablet, fiyatındaki en iyi ekrana sahip. OLED ekranla birlikte çok güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bir tek sıkıntısı yazılım denilebilinir. Sorunlu değil, not uygulama desteği diğerlerine göre kötü. Ama bu fiyata en iyi ekrana sahip ve diğer özellikleride fiyatına göre gayet iyi. Listemizin dördüncü sırasında.

5) iPad A16 (iPad 11. nesil)​

indir-16.webp

Fiyat: 15.000-33.000 TL

Bu tablet, fiyatındakilere göre oldukça kötü ekrana, sağlam olmayan kasayla geliyor. Ama iOS yazılımını ve ekosistem için isteyenler tercih edebilir. Listemizin beşinci sırasında.

6) Samsung Tab S9​

indir-17.webp

Fiyat: 20.000 TL

Bu tablet, amiral gemisi bir tablet olup, listemizin dördüncü sıradaki tabletiyle aynı ekran teknolojisi bulunuyor. Ama daha kaliteli kalem, yazılım, işlemci ve ekran bulunuyor. Amiral gemisi tablet sonuçta :) Listemizin altıncı sırasında.

7) Honor MagicPad 2​

indir-18.webp

Fiyat: 24.650 TL

Bu tablet de OLED ekranla, iyi donanımla geliyor. Kalem ve klavyesi de iyi. Bütçe sorunu olmayan insanların kesinlikle tercih etmesi gereken tabletlerden biri. Listemizin yedinci sırasında.

8) Samsung Tab S10+ / Ultra​

indir-19.webp

Fiyat: 30.000-48.000 TL

Bu iki tablet de listemizin altıncı sırasındaki tabletin bir nesil daha günceli. Kısaca amiral gemisi bir tablette ne gerekiyorsa o var. Listemizin sekizinci sırasında.

9) iPad Pro M4​

indir-20.webp

Fiyat: 44.000-78.000 TL

Bu tablet iOS ve iPad deneyimini en üstte yaşamak isteyenler için. Listemizin dokuzuncu sırasında.

Rehberim bu kadardı! Umarım rehber işinize yarar :hehehe:

Fiyatlar 4 Eylül günündeki fiyatlardır. Her an değişiklik gösterebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tıpçılara tavsiyem büyük tablet alıcaklarsa sadece amfiye bakmasınlar. 3. Sınıf sonrası stajlardan önce bazı üniversitelerde farklı yerlerde işlenebiliyor dersler. Amfi masaları geniş olup o sınıftaki sandalyeler biraz farklı olabiliyor.
images(1).webp

Red Magic Astra?

Ayrıca Tab S10 Plus yerine S11 alırdım ben kesinlikle. Arada şu an 500 TL fark var. İşlemci farkı asla azımsanamaz edilemez. Son iki seri arasında çok büyük fark yaşandı.

Listeyi beğenmedim. Kaliteli bir rehber olmamış. Özellik olarak daha düşük bir tablet olan ve fiyat/performans olarak görece iyi olmayan S10 FE'yi koyup Xiaomi Pad 7, Honor Pad V9 ve Lenovo Idea Tab Pro gibi tabletleri koymamak...

Listeyi beğenmedim. Kaliteli bir rehber olmamış. Özellik olarak daha düşük bir tablet olan ve fiyat/performans olarak görece iyi olmayan S10 FE'yi koyup Xiaomi Pad 7, Honor Pad V9 ve Lenovo Idea Tab Pro gibi tabletleri koymamak...

Honor Pad 10, Pad V9 yerine daha uygun ve yeterli. Amacımız ders, oyun değil. Tab S10 FE not uygulaması vs yazılımı uygun. Lenovo'da bu yok ve büyük bir eksi diyebiliriz. Xiaomi Pad 7'yi nedense hiç ders için uygun göremedim ama eklenebilirdi. Onun yerine daha kaliteli panele sahip Tab H10'u öneririm.