İşteki yoğunluktan dolayı ders kaydımı yapmayı unutmuşum. 14 Eylül 00.00'da mazeretli ders kaydı başlıyormuş. Tarih geldiğinde direkt başvuruyu yapacağım. Danışmanı arayıp görüşeceğim sabah 8 gibi. Peki, derslere girebilir miyim? Bir sorun olur mu?
@Testo Unit hocam, sizin yardımınızı özellikle isterim.
Derslere girmen konusunda genel olarak sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum, sonuçta kayıt işlemini tamamlamaya çalışıyorsun. Ama ders kaydın sistemde kesinleşmeden bazı hocalar yoklama konusunda sorun çıkarabilir. En doğrusu sabah danışmanınla görüşüp durumu anlatman. Dersler başladıysa bence yine de gir, hem dersleri kaçırmamış olursun hem de kaydın sonradan onaylanırsa geriye dönük sorun yaşamazsın. Yine de üniversitenin uygulamasına göre değişebileceği için danışmanının vereceği cevap en neti olur. Yoklama listesinde adın görünmezse, benim de başka bir konuda başıma gelmişti. Listenin altına ad, soyad ve imzamı yazmıştım; hoca da sonradan manuel olarak yoklamamı girmişti.
Derslere girmen konusunda genel olarak sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum, sonuçta kayıt işlemini tamamlamaya çalışıyorsun. Ama ders kaydın sistemde kesinleşmeden bazı hocalar yoklama konusunda sorun çıkarabilir. En doğrusu sabah danışmanınla görüşüp durumu anlatman. Dersler başladıysa bence yine de gir, hem dersleri kaçırmamış olursun hem de kaydın sonradan onaylanırsa geriye dönük sorun yaşamazsın. Yine de üniversitenin uygulamasına göre değişebileceği için danışmanının vereceği cevap en neti olur.
Tabii ki söylemen iyi olur. Daha dersin başında durumu kısaca anlatırsın, hoca da neden sistemde görünmediğini bilmiş olur. Sonradan yoklama konusunda bir sıkıntı çıkmasının da önüne geçersin. “hocam, ders kaydımı mazeretli olarak yapacağım, şu an sistemde görünmüyor.” demen yeterli.
Yoklamada adın çıkmaz derse kayıt olmadığın için. Hocalar zaten 1-2 kişiyi tanır anca seni ilk haftadan tanıyacak değiller. Sınıflarda kalabalık oluyor, gidip girebilirsin. Yoklama alınırken ses etmezsin sonra çıkar gidersin en fazla. İstersen git başka bölümün dersine gir hoca sorgulamaz.
Kırıkkale Üniversitesi. Hayır araştırmadım hocam. Sitesi üzerinde geçmiş başvurular adı altında gözüküyor mazeret ders kaydı başvurusu ama 14 Eylül 00.00 2026 tarihinde başlayacağı yazıyor duyuru PDF'sinde.
Kırıkkale Üniversitesi. Hayır araştırmadım hocam. Sitesi üzerinde geçmiş başvurular adı altında gözüküyor mazeret ders kaydı başvurusu ama 14 Eylül 00.00 2026 tarihinde başlayacağı yazıyor duyuru PDF'sinde.
MAZERETLİ DERS KAYDI
Süresi içinde kaydını yenilemeyenler, ders ekle/bırak haftasının sona ermesiyle birlikte, beş işgünü içinde kendi başkanlıklarına veya birimlerine başvurmak zorundadırlar.
Başvuru Adresi: https://basvuru.kku.edu.tr/
Şeklinde belirtilmiş. 2 Ekim tarihine kadar da zamanın var. Olmadı yarın bir öğrenci işlerini ara ya. Merak etme her türlü yaparsın 2 Ekim'e kadar.
İşteki yoğunluktan dolayı ders kaydımı yapmayı unutmuşum. 14 Eylül 00.00'da mazeretli ders kaydı başlıyormuş. Tarih geldiğinde direkt başvuruyu yapacağım. Danışmanı arayıp görüşeceğim sabah 8 gibi. Peki, derslere girebilir miyim? Bir sorun olur mu?
@Testo Unit hocam, sizin yardımınızı özellikle isterim.
MAZERETLİ DERS KAYDI
Süresi içinde kaydını yenilemeyenler, ders ekle/bırak haftasının sona ermesiyle birlikte, beş işgünü içinde kendi başkanlıklarına veya birimlerine başvurmak zorundadırlar.
Başvuru Adresi: https://basvuru.kku.edu.tr/
Şeklinde belirtilmiş. 2 Ekim tarihine kadar da zamanın var. Olmadı yarın bir öğrenci işlerini ara ya. Merak etme her türlü yaparsın 2 Ekim'e kadar.