hmlndr

Uzman
Ben YKS'ye hazırlanıyorum, bu yıl ilk mezun senem. Geçen yıl 12. sınıfta hiç çalışmadım, bu yaz aylarında da çalışmadım, maalesef yeni başladım çalışmaya Eylül ayında.

Neyse, daha yeni bir dershaneye yazdırdılar beni. Aslında yazılmak istemedim çünkü yaz kampına gitmediğim yer, yani adamlar Ağustos'ta başladı, 1,5 ay geçti, ben yeni yazıldım. Konularda da geriyim, yetişmem lazım, o ayrı bir sorun ama asıl önemlisi olan saatleri.

Şimdi şöyle: sabah 9.00'da başlıyor, akşam 17.30'a kadar. 10 saatten daha fazla bir süre kalıyoruz, bunun yarısında kendin ders çalışıyorsun, kütüphane gibi bir yerde, yarısında da normal ders işleniyor. Ben bir de önceden çalışkan biri olmadığım için bana çok sıkıntılı geliyor. Yani sınav senesi, tabii kendini sıkman lazım ama yapacak bir şey yok.

Her neyse, eve geldim, saat 20.00 oluyor zaten, bana kalan maksimum 4 saat ki o sürede de ders çalışman lazım, yani. Özel çalışma programı falan da bana bayağı sıkı geldi. Dershaneden ayrılırsak verilen ücretin %10'u kesiliyormuş sanırım ama hiç önemli değil. Sizin öneriniz nedir, ayrılsam evde çalışabilir miyim yoksa dershanede kalınır mı?

Teşekkürler.