SolaireofAstora

Başarılı
Arkadaşlar, mezuna kaldım çünkü okuldayken çok yoruluyordum yol çok uzundu. Kırsal alanda yaşadığım içim saat 7 gibi buz gibi soğukta servis bekliyordum saat 5-6'da eve geliyordum, servisler geç geliyordu, okuldan nefret ettim açıkçası.

Ben de doğruya doğru çalışmadım. Sınava bu sene yoğunlaşacağım ama bir sorun var, dershane haftanın 5 günü aynı okuldaki gibi uzun yollar çekeceğim. 2-3 gün olsa neyse haftanın 5 günü yorar. Benim evde 100 bine girebilmem için 6 saat en az ders çalışmam lazım. Bu düzenlede zor yani. Siz nediyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, mezuna kaldım çünkü okuldayken çok yoruluyordum yol çok uzundu. Kırsal alanda yaşadığım içim saat 7 gibi buz gibi soğukta servis bekliyordum saat 5-6'da eve geliyordum, servisler geç geliyordu, okuldan nefret ettim açıkçası.

Ben de doğruya doğru çalışmadım. Sınava bu sene yoğunlaşacağım ama bir sorun var, dershane haftanın 5 günü aynı okuldaki gibi uzun yollar çekeceğim. 2-3 gün olsa neyse haftanın 5 günü yorar. Benim evde 100 bine girebilmem için 6 saat en az ders çalışmam lazım. Bu düzenlede zor yani. Siz nediyorsunuz?
Sakın gitme. Dershaneler iyi eğitim de vermiyor zaten. Kendin daha iyi çalışırsın. Youtube var her şeyin video çözümü var. Evden sıkılırsan arada bir kütüphaneye gidersin yeterli.

Yerinde olsam asla. Dershanelerin çoğu ticaret yuvası ve verimsiz ki zaten bir de üstüne uzun yol çekeceksen hiç anlamı yok.
Düzgün bir planlamadan sonra evine yakın kütüphane vs. varsa orada da çalışmayı tercih edebilirsin. Dershaneye git gel yapacağın vakti dahi verimli geçirmiş olursun.

Kendi kendime çalışırım diyorsan YouTube kampları gibi bir nimet varken dershane bana göre gereksiz.

Askere bedelli parası biriktirmek daha mantıklı.

Düpedüz para israfı, sakın gitmeyin dershaneye.

Ben dümenden çalışmayla Türkçede 25 net üzeri çıkarttım, bu sene 35+ hedefliyorum TYT'de hedef için.

Eğer hayatınızı riske atıp tıp olma gibi bir hedefiniz yoksa tamamen gereksiz gitmek.

Bu hayatta her şey akılda bitiyor, benim seviyeme yaklaşamazsınız boşuna para vermiş olursunuz dershaneye ayrıca istiyorsanız önerebilirim kaynaklar veya kitaplar.

Sınavdan başarılı olma formülüde ciddi olmamaktır, ne kadar fazla ciddi olursanız o kadar başarısız olursunuz bu sınavda.

Benim gibi bomboş bir adam bile bu kadar net çıkarıyorsa siz 30+ rahat yaparsınız, karı gibi korkmayın çoğu kişi korkarak giriyor sınava görüyorum.

Son düzenleme:
Mantıklı değil bence, ben YKS'ye hazırlanmak için gitmiştim dershaneye fakat hiç yararı olmamıştı. Sonra ki sene evde tek başıma çalışıp daha yüksek puan almıştım. Ama bu kişiden kişiye de değişebilir tabii ki.

Dershane seni yapamayacağın bir başarıya ulaştırmaz. Başarıya ulaşman için yardımcı olur sadece ve bu gittiğin dershane kaliteli ise olur. Eğer istekliyse ve kaliteli bir dershane ise dershane sana fayda sağlar. Buradaki tek sıkıntı ev-dershane mesafesi. Yarım saat civarı ise çekilir ama 1 saati aşıyorsa o biraz ziyana girer.