Dershaneye gitmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SolaireofAstora
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 438
Dershanelerin çoğunun verdiği eğitim yetersiz, ailenin parasını çöpe atmakla kalırsın.

knk sana şöyle söyliyim saat 7 de yola çıkcam 9.20de ders var 12 40 da bitiyor öğlen 2 bucuk gibi dolmuş gelir
bide pazertesi sabah ya salı günü öğleden sonra ders var akşam saat 7 de evdeyim çarşamba günü yine sabah perşembe günü akşam karışık bir düzeni var

Hayır. Genellikle konuyu herkes anlamış gibi yapıp hızlıca geçiyorlar. Dershane olmadan kötü olup da dershanede toparlayan biri görmedim. Kime baksam aile zoruyla gelmiş oluyor. İyi olanlar da zaten bildiği için daha iyisini yapmaya çalışıyor. Evde de çalışmak aşırı zor. Belki kütüphanede çalışmak olabilir. 2.mezun senemdeyim ve hâlen nasıl toparlayacağımı ben de bilmiyorum.

Bir de arkadaşlar herkes kötü demişte temelim olmasa bile evde halledebilir miyim?

Bir de arkadaşlar herkes kötü demişte temelim olmasa bile evde halledebilir miyim?

Bu tamamen iradeye bağlı bir şey. Kendim çalışacağım dershane para israfı deyip 1 sene boyunca giriş seviye kaynaklarda takılı kalan, video izleyip aslında öğrenmeden konu geçen kısaca vakit kaybedip sene sonunda facia ile karşılaşan çok insan gördüm.

Sana bağlı. İraden varsa gitme, evde çalış. Eğer yoksa dershaneye gittiğinde orada çalışanlar olursa sende kendini çalışmak zorunda hissedip çalışırsın. Eğer yakınında kütüphane varsa kütüphaneye git. Eğer temelin yoksa ve yüz yüze anlatımda daha iyi anlıyorsan dershaneye gidebilirsin.

Sadece başkalarının çalışması ile çalışmak değil dershanede başka insanlar olduğu için anladığını sandığın ama aslında anlamadığın konuların tespiti daha da kolaylaşıyor. Sormaya gerek duymadığın şeyleri diğer insanlar sorabildiği veya paylaştığı için daha kolay bir öğrenim sağlanıyor.

Hocam aslında 2 günlük dershaneler olsa giderim ama burdakilerin hepsi 5 günlük 5 gün okul gibi zaman kaybı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…