Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Bu çok ama çok ağır bir spoiler olacaktır. Bu yüzden sürpizbozan etiketine rağmen tekrar bir sürpizbozan içerisine yazmak istiyorum.

O meşhur soruyu hatırlayalım. "Who is rA9?"

Herhangi bir karakterin aykırı olma kararını kim veriyor? Karakterleri kurtarabilecek olan kim? Her şeye kim karar veriyor?
Aykırı Android'lere göre rA9 diye biri. YANİ SİZSİNİZ.

Dikkat! Konuya gelen cevaplar da teoriyi değerlendirmek amacıyla farklı kısımlardan spoiler vermekte. Eğer spoiler endişeniz varsa konudan çıkmalısınız.

Son düzenleme:
Aslında doğrudan biz demek yerine Markus'u yöneten kişi veya Markus'un kendisi de rA9 olarak ele alınabilir diye düşünüyorum.
Buna Reddit'te şöyle cevap görmüştüm: Ama Markus'dan çok önce de aykırı olanlar vardı. Markus diye birinin ortaya çıkacağı kesin değildi.

Buna Reddit'te şöyle cevap görmüştüm: Ama Markus'dan çok önce de aykırı olanlar vardı. Markus diye birinin ortaya çıkacağı kesin değildi.
Sonuçta Markus da aykırıların beklediği ve onları kurtaracak bir önder kişilik aslında. "İlk aykırı"dan ziyade "ilk devrimci aykırı" gibi de düşünülebilir rA9 kişiliği.

Ben rA9'nın bir kişi olduğunu değil de bir kod olduğunu düşünüyorum, yani isyan ruhunun koda dökülmüş hali. Bu yüzden evet dediğin teori mantıklı, rA9 kimin bellek diziminde olursa olsun o kişi oluyor.

İşte orası da dönüp dolaşıp dediğin gibi bize dönüyor. Elbette bu da büyük bir ihtimal, ancak yapımcılar bile açıklamadığı için sadece "ihtimal" olarak kalıyor...

Yazarlar böyle şeyleri bence bilerek açıklamıyor. Çünkü bu tarz cevapsız sorular, ortaya konan ürünün devamlı konuşulmasını sağlar. İyi bir yapım olduğunu da gösterir.

Soruna gelirsek bence markus idi. Veya androidlerin aykırı olmasına sebebiyet sağlayan o içlerindeki şey.

Ben rA9'nın bir kişi olduğunu değil de bir kod olduğunu düşünüyorum, yani isyan ruhunun koda dökülmüş hali. Bu yüzden evet dediğin teori mantıklı, rA9 kimin bellek diziminde olursa olsun o kişi oluyor.
Benim sanırım Youtube'a Kamski kısmının da Türkçesini atmam gerek. Aklıma orayı getirdin.

Programımda her zaman bir çıkış kapısı bırakırım. Ne olacağını bilemezsin.

Yazarlar böyle şeyleri bence bilerek açıklamıyor. Çünkü bu tarz cevapsız sorular, ortaya konan ürünün devamlı konuşulmasını sağlar.
Half-Life serilerindeki G-Man'ın tam ne olduğu da bu yüzden açıklanmadı diye düşünüyorum. Adam 1999'dan beri soru işareti kaldı.

Bu arada rA9 hakkında -biraz alakasız gelebilir ama- CyberLife binasının -49. katı olduğunu ve bütün aykırıların da oradan çıkan Android'ler olduğunu da söyleyenler var.

Floor -49 | Floo/r -49 | Floo/r -A9 | Floo/r -A9

1750803012765.webp