Devlet hastanesinde diyetisyen deneyimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nisaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 680
Keşke sorununu diyetisyenine anlatabilseydin o zaman. Lafını kesip ''1 dakika derdimi anlatmadım, böyle böyle sorunlarım'' var diyebilirdin. 13 Yaşında çocuk değilsin sonuçta. Tekrar başka veya aynı yerden randevu alıp süreçle ilgili bizi bilgilendir. Doğru bildiğimiz yanlışı düzeltmiş oluruz en azından.

Ne alaka dostum? Kız anlatamamış demek ki, o yüzden böyle bir konu açmaya ihtiyaç duymuş.

Önyargı gibi olmasın, anlatsam anlamayacağından %100 eminim. Diyetisyen değil, standart bir Türk annesi gibi maalesef verdiği önerilerden dolayı. Ben kendimi biliyorum en azından şansımı denemek istedim merak edip randevu aldım ama vakit kaybıymış.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok haklısın, annem de bana destek oluyor çok mutluyuz en azından, zevk alabiliyorum. Kafama takmıyorum.

Cheat day sayılacak bir şey yok aslında, aşırı yedim diye yediklerim genelde sebze yemeği, haşlama tavuk, kuru yemiş, bal, peynir gibi ürünler. Öyle abur cubur yeme huyum asla yok çok şükür aşırı mutluyum bu konudan dolayı. 1 senedir ağzıma sürmem.

Annem mental olarak çok rahatlatıyor sağ olsun. "Akşam yemeğini bizimle yemezsin acıkınca yersin üzülme kuzum" falan diyor sarılıyoruz çok güzel oluyor. Şeyy aile evinde yaşıyorum da.

@tolga69 yeme atağım çok olmuyor ya 10 günde 1 falan, oda arada olur bence, hedefimden hiç şaşmıyorum takılmıyorum da, randevu alırken amacım bir profesyonel görüşü almaktı ama pek öyle olmadı. Geldiği gibi tartıya koydu anlattığım gibi, verdiği ürünler Akdeniz tipi beslenme ile uzaktan yakından alakası yoktu. Herkese aynı listeyi copy-paste yapıyor kesinlikle. İnternetten ve kitaplardan bilgi almak fazlasıyla yeterli. Bir de araştırmak.

En azından merakını gidermiş oldun diyelim. Diyetisyene gitmeseydin içinde bir ukte kalırdı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Söylediklerinizde haklılık payı olabilir ancak sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz. Bu şekilde vakit ayıramaması diyetisyenin sorunundan çok sistemin problemi. Çünkü hasta başına verilen süre kısıtlı. Bu yüzden bilgisi olsa bile aktaracak zamanı yok. Zaten zamanı olsa özel diyetisyen popülasyonu bu kadar fazla olmazdı. Diyetisyenlerin görevi sadece randevularla sınırlı değil. Uzun süre veya ağır durumu olan yatan hastaların AÇT sorumluluğu onlardadır. Duruma göre ziyaret etme sayısı artabilir. Yine söylediğiniz gibi her yerde iş bilmez, oturduğu yerden para almaktan vicdanı sızlamayan insan sayısı da az değil. Ayrıca kendimi Canan Karatay'ın bilgilerine emanet edeceğime sabah programları izleyen teyzelere emanet etsem daha az zarar görürüm. Sadece aklıma gelen bir videosu;

Son düzenleme:

YAA video çok iyi

Son derece haklısınız bu arada. Aslında örnek göstermek için vermiştim ama bu yorumunu ilk defa duydum. Ayıp etmiş.

Karatay tipi beslenme daha çok şeker hastaları, yaşlılar, tansiyon yastaları için daha uygun olur. Belirttiğim gibi gençlerin uzak durması gereken bir beslenme çeşidi.

Arkadaşlar şimdi aklıma geldi, şaka maka beslenme planı için ChatGPT kullanabilirsin dedi bana ya

Son düzenleme:
Diyetisyen dünyanın en boş mesleğidir. Bunlara para verende sorunludur. Denklem basit.

Günlük alman gereken kalorinin üstünü alırsan kilo alırsın.
Altını alırsan kilo verirsin.

Matematik hesabı yapamayan bir milletiz. Artık hayatımızda yapay zeka var yediğinizi yiyecekleri yazarak bu tür işlemleri yapabilirsiniz.
Eğer yağ ile almak isterseniz sağlıksız ürünler tüketirsiniz fakat iğrenç görünürsünüz. Sağlıklı kas ve yağ orantısını korumak istiyorsanız. Protein ve sağlıklı yağ karbonitrat dengesini korumanız gerekiyor. Bir sporcu gibi beslenmeli ve spor yapmalısınız. Fitness olmasına gerek yok. Boks en basitinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…