Yıllardır kilo vermek için 3-5 kere farklı devlet hastanesindeki diyetisyenlere gittim. Hepsi aynı kağıdı çıktı alıp verdi. Hepsinde aynı. Günde 6 öğün bilmem ne falan. Ne kalori hesapları var ne bilimsel bir şey. Günde 6 öğün ne abi. Verdikleri kağıttan daha az yiyorum normalde zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Önceden bende de yeme atakları oluyordu. Seninkinden daha beterdi 2 3 poşet aburcuburu tek seferde bitirdiğimi biliyorum. Daha sonra pişman olup yine sağlıklı beslenmeye geri dönüyordum. Tavsiye verecek olursam evinde abur-cubur gibi şeyleri gözünle göremeyeceğin bir yere koy. Bir yerden sonra canın çekmemeye başlayacaktır. En azından benim böyle düzelmişti.
Hocam ne yaptınız, geçmiş olsun. Önceden dediğinize göre atlatmışsınız çok şükür.
Ben yeme atağımı sağlıklı yiyeceği aşırı yiyerek yapıyorum. Örnek: 2 muz, 200 gram yulaf, 5 yumurta, bol salata, 7-8 dilim tam buğday ekmeği, 2 büyük küp peynir. Gibi...
Ben en son ne zaman abur cubur yedim hatırlamam, paketli gıdalar o kadar uzak. Benim Bing'e atağım bal ve fındık ezmesi - kuru yemiş kaynaklı olur. Yarım kilo fındık ve leblebi bitirebilirim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu boy-kilo lafları boş laf. O kilonun yağdan mı yoksa kastan mı geldiği çok etkiliyor durumu. 80 kilo yağlı biriyle aynı boyda aynı kiloda kaslı biri olmak arasında dağlar kadar fark var. Boyun şu o zaman kilonun şu olması lazım gibi saçma sapan ölçekleri bırakalım lütfen.Fark etmez. 184 boya erkek için 78-86 arası, 184 Boya kız için 73-78 arası. Ben zaten 78 yazmışım.
Fark etmez. 184 boya erkek için 78-86 arası, 184 Boya kız için 73-78 arası. Ben zaten 78 yazmışım.
Öyle bir şey yok dostum, yağ oranı daha önemli. Ben 185 77 kilo halim ile aynı boydaki 85 kg elemandan daha dolu gözükürüm. Yağ oranı ile kas oranı belirliyor.
nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Yıllardır kilo vermek için 3-5 kere farklı devlet hastanesindeki diyetisyenlere gittim. Hepsi aynı kağıdı çıktı alıp verdi. Hepsinde aynı. Günde 6 öğün bilmem ne falan. Ne kalori hesapları var ne bilimsel bir şey. Günde 6 öğün ne abi. Verdikleri kağıttan daha az yiyorum normalde zaten.
Kesinlikle hocam, mümkünse devlet hastanesinde bu konuda görüşülmemeli, YouTube'dan alanında uzman kişileri izlemek, dersine girmek araştırmak çok daha katkı sağlıyor sürece. 6 öğün tamamen hastalıktır bu arada, vucuda sindirim için zaman tanımıyorsunuz ve sindirim yükü çok ağır oluyor. Bunun bedelini uyku çeker.
Bu boy-kilo lafları boş laf. O kilonun yağdan mı yoksa kastan mı geldiği çok etkiliyor durumu. 80 kilo yağlı biriyle aynı boyda aynı kiloda kaslı biri olmak arasında dağlar kadar fark var. Boyun şu o zaman kilonun şu olması lazım gibi saçma sapan ölçekleri bırakalım lütfen.
Çok haklısınız, kesinlikle. Ben de buna takılmıyorum, aynada kendimi ince-fit-zarif bir bedende görmem yeterli. Ben zayıf ince olmak hedefim zaten.
Sık sık yersen metabolizman yavaşlamaz. Aynen kanka.Kesinlikle hocam, mümkünse devlet hastanesinde bu konuda görüşülmemeli, youtubden alanında uzman kişileri izlemek, dersine girmek araştırmak çok daha katkı sağlıyor sürece. 6 öğün tamamen hastalıktır bu arada, vucuda sindirim için zaman tanımıyorsunuz ve sindirim yükü çok ağır oluyor. Bunun bedelini uyku çeker.
Ben 2 aydır diyetteyim. 2 ayda 8 kilo verdim. Bu 2 ayda 3 gün ardarda tavuk döner yediğim de oldu, 2 gün ardarda tatlı yediğim de oldu. Bu konuda kendini çok kısıtladığın zaman o illaki bir noktada patlıyor ve diyet kalmıyor. Önemli olan kalori dengesinin farkında olmak.Çok haklısınız, kesinlikle. Bende buna takılmıyorum, aynada kendimi ince-fit-zarif bir bedende görmem yeterli. Ben zayıf ince olmak hedefim zaten.
nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Bir de yeme bozukluğu sadece aşırı kilolularda olmaz, bu psikolojik bir döngü. 65 kilo olmam hiçbir şeyi değiştirmez. Bir kişi 3 kişilik yemeği 4-5 dakikada bitirebiliyorsa orada bir sorun vardır. Doktorun dondurma içeren listesi de tam bir felaket yani.
2 ayda 18 kilo da verebilirdim kağıt üstünde. Ama o diyeti yapmak için sıkı bir irade gerekiyor ve bende o yok. Daha rahat bir diyet yapıyorum. Günlük 300-500 kalori açığıyla takılıyorum. 2 ayda 18 kilo verebileceğim bir diyete girsem şu anki 8 kiloyu da veremeyip diyeti bırakırdım.
Hocam ne yaptınız, geçmiş olsun. Önceden dediğinize göre atlatmışsınız çok şükür.
Ben yeme atağımı sağlıklı yiyeceği aşırı yiyerek yapıyorum. Örnek: 2 muz, 200 gram yulaf, 5 yumurta, bol salata, 7-8 dilim tam buğday ekmeği, 2 büyük küp peynir. Gibi...
Ben en son ne zaman abur cubur yedim hatırlamam, paketli gıdalar o kadar uzak. Benim Bing'e atağım bal ve fındık ezmesi - kuru yemiş kaynaklı olur. Yarım kilo fındık ve leblebi bitirebilirim.
En güzelini yapıyorsun. Beni yulaf kesmiyordu 350 gram ince yulafı alıp Nutella ile karıştırıp yediğimi biliyorum. Açıkçası önceden daha takıntılıydım artık o kadar değilim. Böyle yeme atakların olduğunda sağlıklı atıştırmalıklar ile atlatabiliyorsan pek takmana gerek yok. En fazla cheat day olarak sayarsın. Mental olarak rahatlatır belki.
nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Sık sık yersen metabolizman yavaşlamaz. Aynen kanka.
Ben 2 aydır diyetteyim. 2 ayda 8 kilo verdim. Bu 2 ayda 3 gün art arda tavuk döner yediğim de oldu, 2 gün art arda tatlı yediğim de oldu. Bu konuda kendini çok kısıtladığın zaman o illaki bir noktada patlıyor ve diyet kalmıyor. Önemli olan kalori dengesinin farkında olmak.
Ben kalori takibi yapardım, şimdi göz kararı yiyorum. Bu arada çok doğru diyorsunuz, 2 gün çok az yiyerek kendinizi mutlu hissederken 3. gün vucut dayanamayıp aşırı yiyor. Bunu ben de yaşadım. Şimdi kendi planımı yaptım ve okulda beslenme dersi hocamla da konuştum. İkimiz de anlaşabiliyoruz gayet güzel bir yeme planım tarzım var. Bir de bu konular beni aşırı mutlu ediyor.
Aynada cildime, yüzüme ve bedenime bakmak, sahilde koşuya falan çıkmak ayrı bir mutluluk yani. Çok severek yapıyorum 1 senedir diyetimi.
Yeni konular
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu
- Michael MYERS
-
-