oguzhqann

Çalışkan
Merhaba, 17 yaşındayım. Küçüklüğümden beri çok fazla kilo alış, çok kilo vermişimdir. Şu anda ideal kilomun üstündeyim ve yaklaşık 1 senedir jinekomasti belası yapıştı kaldı. 12 Mayıs'ta hastaneye gittim, 6 ay içinde ameliyat için arayacağız kesin dediler. Şu an 2 ay kalmış ancak geçen hastaneyi aradığımda 1 seneden fazla sürenler var mış, öyle olabilir dedi birisi. Şimdi ben bunları şikayet mi etmeliyim yoksa 6 ayın dolmasınımı beklemeliyim?

Merhaba, 17 yaşındayım. Küçüklüğümden beri çok fazla kilo alış, çok kilo vermişimdir. Şu anda ideal kilomun üstündeyim ve yaklaşık 1 senedir jinekomasti belası yapıştı kaldı. 12 Mayıs'ta hastaneye gittim, 6 ay içinde ameliyat için arayacağız kesin dediler. Şu an 2 ay kalmış ancak geçen hastaneyi aradığımda 1 seneden fazla sürenler var mış, öyle olabilir dedi birisi. Şimdi ben bunları şikayet mi etmeliyim yoksa 6 ayın dolmasınımı beklemeliyim?

Kimi kime şikayet edeceksin de ne olacak :D. Türkiye'nin sağlık sistemi bitti imkanın varsa özelde yaptır yoksa seni aramalarını bekle.

6 ayın dolmasını beklerken boş durma, hemen hasta hakları birimine veya polikliniğe gidip benim ameliyat sıram ne durumda daha önce 6 ay dendi, şimdi ne kadar bekleyeceğim diye net bilgi al.
Eğer süre çok uzunsa, ailene danışıp başka bir hastaneye başvurmayı değerlendirin.
Şikâyet etmeden önce mutlaka bu yolları dene, çünkü şikâyet süreçleri uzayabilir ve seni daha da yıpratabilir.
yani özetlemem gerekirse 6 ayı bekleme, şimdiden harekete geç. ama direkt şikâyet etme, önce resmi yollarla bilgi talep et.

6 ayın dolmasını beklerken boş durma, hemen hasta hakları birimine veya polikliniğe gidip benim ameliyat sıram ne durumda daha önce 6 ay dendi, şimdi ne kadar bekleyeceğim diye net bilgi al.
Eğer süre çok uzunsa, ailene danışıp başka bir hastaneye başvurmayı değerlendirin.
Şikâyet etmeden önce mutlaka bu yolları dene, çünkü şikâyet süreçleri uzayabilir ve seni daha da yıpratabilir.
yani özetlemem gerekirse 6 ayı bekleme, şimdiden harekete geç. ama direkt şikâyet etme, önce resmi yollarla bilgi talep et.

Hasta Hakları ve CİMER'e şikayette bulundum durumu çok açık bir şekilde ilettim bu süreçten sonra ne olur acaba?

Hasta hakları ve CİMER'e şikayette bulundum durumu çok açık bir şekilde ilettim bu süreçten sonra ne olur acaba?

CİMER'e yapılan başvurulara idari bir sınır olan 30 gün içinde bir yanıt verilmesi zorunlu bu süre zarfında ya ara bilgilendirme ya da nihai karar gelir sana.
Ama hiçbir şeye kesin gözü ile bakma mevcut durum sürdürülebilir olabilir.
Karar sana bildirilmeden ne lehime ne de aleyhime olduğu net ölçülemiyor beklemek ve gerektiğinde yeniden başvurmak ticari dilekçe ile en olumlu yol olur her zaman.
Eğer ihlal olmadığına kanaat gelirse kuruldan mevcut süreç geçerli sayılabilir ve bekleme devam edebilir.
Eğer hak ihlali tespit edilirse senin lehine yani kurul düzeltici öneriler verebilir hastane süreçlerini hızlandırabilir ya da seni başka bir kuruma sevk edebilir. Haklı çıkarsan oyalandırmaz seni öyle bir ihtimalde var.