ALCYONEUS

Uzman
Başta yapılabilir- yapılamaz tarzı yanıtlar vereceğinizi bildiğim için sorumun cevabımın bu olmadığını belirtmek istiyorum. Belli başlı ince çizgiler içerisinde benim anladığım kadarıyla içerik üreticiliği yapılabilir, bu çizgiler içerisinde; vergi levhasına sahip olmamak, tarafsızlığımızı korumak gibi şartlar belirlenmiş. Belli başlı nüanslar var, şirket açıp vergilendirmeye giremezsin ama şirketin partneri olabilirsin veya içerik üreticiliği yaparsın vergilendirilme veya diğer Mali ve hukuki yükümlülükleri aile bireylerinin hesapları üzerinden yürütürsün gibi.
Benim aklımdaki soru bu nüansları kullanarak yine yetkiyi kendi elimizde tutup da içerik üreticiliği yapmanın bir yolu var mı? Devlet tarafında sıkıntı çıkmasın ama ben video paylaşıp canlı yayın açabileyim.
Bunu merak etmemin sebebi üç kuruş para bile kazanılsa bunun bir vergilendirilmesi var ve devlet memuruysanız çıkıp da kendi hesaplarınız üzerinden parayı çekip üstüne vergi ödemeniz sıkıntıya yol açacak ama hayvancılıkla veya farklı işlerle uğraşan memurlar var kendi restoranı olan savcıyı bile gördük onlar böyle şeyler yapabiliyorsa sıradan bir memur da yayın açıp gelir elde edebilir diye düşünüyorum bunun bir yöntemi var mı?
Bahsettiğim şey iki işi birden yapmak veya gözü doymamak değil yayıncılıktan öyle kolay kolay para kazanılmadığını da biliyorum ama oradan 10 lira para gelse ve şikayet edilse devlet tarafında ne derecede önemsenir?" bu adam 10 lira kazanmış uyaralım bir daha yapmasın" tarzı mı olur, yoksa;" sorun para değil bunun yapılması uygun değil" tarzı bir düşünce mi olur onu merak ettim.

Not: Bu konuyu kendim için değil ileriki süreçte herhangi iş veya memuriyet ile uğraşacak/uğraşmak isteyecek herkes için açtım çok fazla veri bulamadım sorma gereksinimi duydum.

Son düzenleme:
Lisede bizim hoca yapabiliyordu. YouTube hesabı vardı, hala video çekiyor ama tabii oradan para kazanıyor muydu onu bilemiyorum. Plaket alamadım demişti memurluktan dolayı.

Memur olursanız içerik üretici olacaksanız, şirketi aile üzerinden birine kurdurup, ortak olabileceğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Görevin dışında başka bir gelir kaynağı kazanmak yasal şartlarda 657'ye tabii memurlar için yasak. Yapacağın içerik üreticiliğini eğer annenin babanın bilgileri gelir belgeleri üzerinden yaparsan sorun yok.

Görevin dışında başka bir gelir kaynağı kazanmak yasal şartlarda 657'ye tabii memurlar için yasak. Yapacağın içerik üreticiliğini eğer annenin babanın bilgileri gelir belgeleri üzerinden yaparsan sorun yok.

Benim birden fazla işi yapıp ek gelir elde etmek gibi bir derdim yok ama içerik üreticiliği de yıllardır aklımın ucunda duruyor ve henüz unutmuş da değilim, aklımda da niş bir içerik fikri var zevkine de yayın açabilecek biriyim çevremde de boş zamanlarında öylesine yayın açanlar var. Biliyorsunuz günümüz şartlarında özel sektör çok iyi değil gerek çalışma şartları olsun gerek maaşlar olsun kişiyi ileriye götürmüyor şansımı memurlukta da deneyip gerektiği takdirde memuriyeti basamak olarak kullanabilirim. Bu yaz yapılacak olan KPSS sınavında çok personel alınacak ve herkes KPSS 2026'ya odaklanmış durumda. Eğer ben de başarılı olabilirsem kendi düzenimi kurduğum zaman sırf bir işe adapte olmak yerine kendi özel hayatımda da bazı alanlarda ilerlemeye çalışacağım.

Benim birden fazla işi yapıp ek gelir elde etmek gibi bir derdim yok ama içerik üreticiliği de yıllardır aklımın ucunda duruyor ve henüz unutmuş da değilim, aklımda da niş bir içerik fikri var zevkine de yayın açabilecek biriyim çevremde de boş zamanlarında öylesine yayın açanlar var. Biliyorsunuz günümüz şartlarında özel sektör çok iyi değil gerek çalışma şartları olsun gerek maaşlar olsun kişiyi ileriye götürmüyor şansımı memurlukta da deneyip gerektiği takdirde memuriyeti basamak olarak kullanabilirim. Bu yaz yapılacak olan KPSS sınavında çok personel alınacak ve herkes KPSS 2026'ya odaklanmış durumda. Eğer ben de başarılı olabilirsem kendi düzenimi kurduğum zaman sırf bir işe adapte olmak yerine kendi özel hayatımda da bazı alanlarda ilerlemeye çalışacağım.

Çok güzel hocam fikirleriniz gayet oturaklı fakat önce atanmaya çalışın. Benim atanmadan önce kanalım vardı algoritma ve diğer tüm detayları çözmüştüm. 1 ayda 10 milyon Shorts barajını çok rahat geçmiştim. Atandıktan sonra bıraktım. Tekrar başlamak istediğimde de heves yoktu. Yani şu anki hevesini anlıyorum fakat gelir kapısı elde etme durumunu önündeki KPSS sürecini tamamladıktan sonra düşünmelisin. Bahsetmiş olduğun olaylarda annenin, babanın üzerine AdSense hesabı açar çözersin onda sorun yok.

Çok güzel hocam fikirleriniz gayet oturaklı fakat önce atanmaya çalışın. Benim atanmadan önce kanalım vardı algoritma ve diğer tüm detayları çözmüştüm. 1 ayda 10 milyon Shorts barajını çok rahat geçmiştim. Atandıktan sonra bıraktım. Tekrar başlamak istediğimde de heves yoktu. Yani şu anki hevesini anlıyorum fakat gelir kapısı elde etme durumunu önündeki KPSS sürecini tamamladıktan sonra düşünmelisin. Bahsetmiş olduğun olaylarda annenin, babanın üzerine AdSense hesabı açar çözersin onda sorun yok.

Sağ olun hocam teşekkürler.