Memurlukta atama garantisi yok, ayrıca ne uzalır ne kısalırsın muhabbeti var. Asıl para -zor olsa da- ticaretten kazanılıyor. Hayattan ne beklediğine bağlı bence.

Daha yeni soru sordum da bunun da cevabını almam gerekiyor. Kusra bakmayin. 17 yaşındayım annem hep memur olamazsam gidip işçi olarak calistiracagiz başak seçenek yok diyor. Bak kardeşinin lise ortalama 85 90 civarıydı. Ben onunla sürekli kavga eder tartisirdim çünkü ileride rahat bir hayat yaşaması için diyor.

Ablam KPSS girdi, 2 yıl atama bekledi. Bizim firinimiz vardı oraya para alıp saatisi yapan kişi olarak çalıştı. Bir yandan da ders çalıştı. Şu an memur hemşire aylık 32 35 bin TL alıyor. Kocasi da memur aylık eve gelen gelir 70 bin TL gibi bir şey. 2024'teki zamlardan sonra ablamla ikisi kıdemli şu anda o yüzden böyle maaş alıyorlar.

Ben şu an 11.sinifim puansız alan meslek lisesinde okuyorum. Sınavlar kolay ama 9.sinif ortalamam 68 10.sinif 62, 11.sinif şimdi ise 56 57 ortalama ile bitirdim.
Misal ablam 9 ay hamileydi 9 ay ablam ise gitmedi ama devlet her ay ona maaşını verdi sorunsuz. Şimdi de 3 ay daha izin aldı. Kocasi da babalık izni aldı 15 gün öyle yatıyorlar, bebekleri de oldu.

Yani ben de özeniyorum.
Şu an grafik tasarım animasyon video edit ve ses ayarlama vb gibi çeşitli işlerle uğraşıyorum ve para kazanıyorum. Şu an işler yoğun geliyor, bir 2 kişi ile de çalışacağım tecrubemi görüp gelen de var.
Freelancer çalışıyorum. Öyle daha fazla kazanıyorum. Sizce ne yapayım?
Ticaretin garantisi yok.
1 ay mükemmel iş yaparken diğer ay iflas eşiğine gelirsin belli olmaz, Memurluğu garanti yapın bence mesela adliyede katiplik sınavlarını kaçırmayın.

Bence memur olun maaşınız biraz yüksek olsun bende ticaretle uğraşıyorum ticarete atılmanız için size biraz para da lazım.

Memur olarak zengin olan yok ama ticaretle de nice batan insanları gördük. Sermayen varsa ticarete atıl bence.
Konu sahibi sadece maddi olarak olaya bakıyor. Memur olduğunuz zaman sürekli kira, yakıt ve araç bakım gideriniz oluyor. Yaşadığınız şehre göre giderin %20-50'ini oluşturuyor. 3-5 şehir hariç toplu taşıma tam kıyamet senaryosu gibi. Otomobil şart oluyor. Sürekli şehirler arası taşınacaksınız. Belirli bir yaşa gelene kadar da böyle oluyor.

Taşınırken yapılan masraflar, zarar gören ve yenisi almak zorunda kaldığınız eşyalar. Çocukların sürekli okul değiştirmesi vs. derken aslında yıpratıcı bir süreç gibi geliyor bana. Sürekli aynı işi yapmak oldukça sıkıcı. Yükselmek için lazım olan torpiller. Sürekli değişen yasalar/yönetmelikler...

Sadece parasına göre bakınca hoş duruyordu. Memur bile olsanız geliriniz, orta gelirin en alt kısmına geliyor. Sadece rakamlara bakınca güzeldi. Artık değil...

Konu sahibi sadece maddi olarak olaya bakıyor. Memur olduğunuz zaman sürekli kira, yakıt ve araç bakım gideriniz oluyor. Yaşadığınız şehre göre giderin %20-50'ini oluşturuyor. 3-5 şehir hariç toplu taşıma tam kıyamet senaryosu gibi. Otomobil şart oluyor. Sürekli şehirler arası taşınacaksınız. Belirli bir yaşa gelene kadar da böyle oluyor.

Taşınırken yapılan masraflar, zarar gören ve yenisi almak zorunda kaldığınız eşyalar. Çocukların sürekli okul değiştirmesi vs. derken aslında yıpratıcı bir süreç gibi geliyor bana. Sürekli aynı işi yapmak oldukça sıkıcı. Yükselmek için lazım olan torpiller. Sürekli değişen yasalar/yönetmelikler...

Sadece parasına göre bakınca hoş duruyordu. Memur bile olsanız geliriniz, orta gelirin en alt kısmına geliyor. Sadece rakamlara bakınca güzeldi. Artık değil...
Abi ben evlenmeyeceğim zaten ailemle yaşayacağım, ayrı eve de çıkmayacağım, araba da kullanmıyorum. Arkadaşım çok az ve okul dışında görüşüyorum, kimse ile konuşmuyorum ve psikolojik ilaç kullanıyorum, namaz kılıyorum. Bu kadar bana yeter, aileme de vereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte Tunahan, öyle olmuyor. Evlenmeyeceğini düşünenlerin %90'ı evleniyor :) Araba kullanmıyorum diyorsun ama toplu taşımadan bıkınca bir otomobil almayı planlayacaksın.

Aile evinde bir yaştan sonra rahat edemiyorsun. Ya sürekli sağa sola gidip evi otel niyetine kullanıyorsun ya da kendi evine çıkıyorsun. Bunlar hep yaşın getirdiği şeyler. Zaman geçmeden anlaşılmıyor.

İşte Tunahan, öyle olmuyor. Evlenmeyeceğini düşünenlerin %90'ı evleniyor :) Araba kullanmıyorum diyorsun ama toplu taşımadan bıkınca bir otomobil almayı planlayacaksın.

Aile evinde bir yaştan sonra rahat edemiyorsun. Ya sürekli sağa sola gidip evi otel niyetine kullanıyorsun ya da kendi evine çıkıyorsun. Bunlar hep yaşın getirdiği şeyler. Zaman geçmeden anlaşılmıyor.
Reis yapma be, ben nasıl diyeyim sana benim annem gençliğinde hiç öyle gezmemis anneme benzerim ben, çünkü ben hiç konuşmam arkadasim da yok annemin de yok. İstemeyerek evlenmiş ben de evlenirim tamam olursa o Allah'ın bize yazdığı kaderde. Ama ben şu an hiç biryeri gezmedim Bornova'yi Bosna Hersek'te sanıyordum İzmir'deymis, daha 2 saat önce öğrendim mesela.

Son düzenleyen: Moderatör: