technopat göçmeni

Çalışkan
Arkadaşlar, bu sene YKS’ye gireceğim. Ben beyaz yaka olmak istemiyorum; herkes birbirinin ayağını kaydırıyor, manipülasyon yapıyor, birbirlerine oyun kuruyorlar, iftira atıyorlar, hak yiyorlar vb. Peki, bana beyaz yaka olmayan veya beyaz yaka gibi olmayan bir bölüm önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayısaldan mı giriyorsun eşit ağırlıktan mı sözelden mi? İlla devlette de çalışmak zorunda değilsin. İlgi alanların nedir?

Merhaba,

Öncelikle şimdiden başarılar! Aslında memurluğu beyaz yaka olarak görmek doğru değil. Devlette masa başında çalışan memurlar kadar sahada, okulda, hastanede, ormanda, cezaevinde görev yapan binlerce memur da var. Hatta çoğu zaman memurların önemli bir kısmı sahadadır. Beyaz yaka dediğin kavram sadece özel sektörün rekabet ve performans kültürüdür. Devlette işler o mantıkla yürümez. Yani memurluktan kaçmak yerine, hangi ortamda çalışmaktan keyif alacağını düşünmen daha doğru olur. Mesela harita kadastro, elektrik, inşaat, makine, orman, veterinerlik, hemşirelik, acil tıp teknikerliği, ziraat, çevre mühendisliği, zabıta, itfaiye veya polislik gibi kadrolarda çalışanlar genelde ofis ortamından uzak olur. Sahada olmayı seviyorsan bu alanlara yönelmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemşirelik, elektrik. Elektrik bölümü her hafta ilana giriyor ön lisans veya lise duzeyinde puanlari aşırı dusuk. Bilgisayar bolumleri okursanda en az 85 puan almak zorundasin. Benim şu anki aklim olsa duz temizlikci olarak liseden sonra atanir parami kazanir o sirada universite okurdum muhendislik gibi ama tabii hep aile etkiliyor bu tur durumlari.