Dexter vs Prison Break vs Breaking Bad vs Better Call Saul

intikk

Başarılı
Yer
Türkiye, Isparta
En çok fanı olan 4 dizi sizce hangisi daha iyi ve bu diziler hakkında düşünceleriniz nedir?
Hepsini izledim, sadece Dexter'ı bitirmedim, devam ediyorum diziye. 2. sezon 5. bölüme kadar geldim ve sürekli aynı olaylar tekrar ediyor gibi geliyor, sıkıcı geldi biraz. Tabii bitirmediğim için bu puanı ciddiye almayın: 10/4.5.
Prison Break iyiydi, 1. sezon özellikle çok iyiydi. Dizinin ortalarına doğru sıktı, sadece 4. sezon da iyiydi ama 5. sezon çok saçma ve gereksiz geldi; o sezonun para için yapıldığı belli. 10/8.
Breaking Bad gerçekten çok iyiydi, ocak ayının sonuna doğru bitirdim ama etkisinden neredeyse hâlâ çıkamadım. İlk sezon sıkıcı ama o sezon olmasaydı diğer sezonlar o kadar da iyi hissettiremezdi. 10/10.
Better Call Saul, Breaking Bad'in yan dizisi. Kartelin dahil olduğu sezona kadar gerçekten çok sıkıcıydı, kartel dahil olduktan sonra seyir zevki arttı. 10/7.5.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep bu tarz bir konu beklemiştim. Diğer hiçbir dizi Better Call Saul kadar iyi değildi. Sonu belli olan bir hikâyeyi öyle güzel işlemişler ki eşi benzeri yok. Gelmiş geçmiş en iyi spin-off dizi. Benim için BCS 10/10 bir yapım.

Breaking Bad için de konuşayım: İlk 2-3 sezonu benim için sıkıcıydı, hatta diziyi bitirdiğimde 7/10 verirdim. BCS izledikten sonra evrenin geçmiş hikâyesini de kavrayınca, Breaking Bad benim için 9/10 bir yapım hâline geldi. Buraya da not düşeyim: Breaking Bad izleyip Better Call Saul izlememiş olan varsa çok şey kaçırıyor.

Dexter'ın bu kümede işi yok. Prison Break 2. sezondan sonra batırmasa benim 1 numaram olurdu. Ama sadece 2 sezonla Breaking Bad ya da Better Call Saul'a denk değil. Hâl böyleyken sadece bu 4 dizi arasında sıralama yapmak pek anlamlı gelmiyor.

Şahsi olarak şu an BCS sezon 5 bölüm 2'deyim ve Breaking Bad daha hızlı değil de, nasıl desem, kendisini daha çok izlettiriyordu. Şu an BCS de iyi gidiyor ama Breaking Bad gibi değil.

Prison Break üstünü görmedim ben daha.

Şahsi olarak şu an BCS sezon 5 bölüm 2'deyim ve Breaking Bad daha hızlı değil de, nasıl desem, kendisini daha çok izlettiriyordu. Şu an BCS de iyi gidiyor ama Breaking Bad gibi değil.

Şöyle söyleyeyim: Breaking Bad'i üç hafta gibi bir sürede bitirdiysem Better Call Saul'u beş günde bitirdim. "Hızlı değil" kısmına katılmıyorum. Tabii ki Breaking Bad konusu itibarıyla sizi daha çok içine çekmiştir, bir şey diyemem.

Çöp - Çöp - İstenilen noktaya gelene kadar bayma noktasına geliyor, sonrası güzel de oraya kadar çok kapatıp başladığım olmuştu - güzel

Better Call Saul > Breaking Bad > Dexter > Prison Break.

Öncelikle şu iki başyapıtı aradan çıkarayım; Breaking Bad harika kurgulanmış ve ilmek ilmek işlenmiş mükemmel bir dizi. Olay örgüsü, karakter gelişimleri, genel senaryosu, senaryo anlatımı, çekim tekniği vb. her şeyiyle mükemmel bir dizidir. Vereceği tüm mesajları gerçekçilik sınırının diplerinde gezerek vermiştir, bunun yanı sıra da senaryoda cesur anlatı kurgularıyla da birçok yapımın cesaret edemediği şeyleri yapmıştır.

Breaking Bad'i uzun uzun anlatırım ama anlatmaya gerek yok; diziyi bilenler zaten ne demeye çalıştığımı çoktan anlamıştır. Gelelim Better Call Saul'e. Bence bir kurguda; spin-off hikayesini anlatacak kadar iyi bir karakter kurgulamak çok zordur, geçmişi anlatan bir kurgu yapımı daha zordur. Ama geçmişi ve geleceği aynı anda ana dizi kurgusunun dışına hiç çıkmadan, onun üzerine harika basamaklar ekleyerek mükemmel bir kurgu yapımı imkânsızdır. Better Call Saul; benim izlediğim spin-off diziler arasında orijinal dizisinin çıtasını aşan tek dizidir. Adamlar dizide karakterin her aşamasını o kadar iyi anlattı ki; şok oldum ve diziyi izlemeye kıyamadığım anlar oldu. Better Call Saul harikadır. Ha bu arada; sen iyisi mi, Saul'u ara.

Dexter dizisini henüz izleme aşamasındayım ancak karaktere, hikayesine vb. aşinayım. Ancak diziyi tamamen izlemeden yorum yapmak istemiyorum.

Prison Break'i en sona koyma sebebim ise çoktan izleyip bitirmiş, yorum yapacak kapasitede olmamdır; Prison Break'in ilk sezonunun sahnelerinin çıktısını alın ve duvara asın, o derece kaliteli içeriklere sahip. Ancak ikinci sezondan sonrasının zorlama olduğunu, ite kaka çekildiğini o kadar belli ediyordu ki, ilk sezondan aldığım keyfi tamamen baltaladı. Bu nedenle bu dörtlü arasından en sonu hak ediyor.

Dexter 4. sezon sonrası ağır kötüleşti. Prison Break'te 2. sezon sonrası her ne kadar ilk sezona kıyasla kötüleşse de gene izletebiliyor. Breaking Bad başyapıt. Better Call Saul izlemedim, yorum yapamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…