Benim lise dönemi pandemiye denk gelmişti. Bu nedenle aşırı salmıştım ve sınavı kazanamadım mezuna kaldım. Bir türlü kendime gelemedim, üniversite okumak mantıksız gelmeye başlamıştı. Mezun senemde yine başaramayınca bari bir tane diplomam olsun diye yazdım ön lisans bölümünü. Sonrasında ailem ve kız arkadaşım çok zorlayınca DGS'ye girmeye karar verdim. Sınavı kazandım okuduğum bölümde de zorlanmıyorum. Sadece ilk başta her şey İngilizce olunca afallamıştım ancak toparladım. Genel ortalamam 3.18, dönem ortalamam 3.94. DGS seninde dediğin gibi genel olarak YKS'ye kıyasla daha kolay bir sınav, TYT çalışarak kazanabilirsin. DGS'yi zor yapan şey sadece kontenjanın çok az olması. Bu seçmek istediğin bölüm ve okula değişkenlik gösteriyor tabii ki. Mühendislik kazanması biraz daha zor olabilir, iyi bir okul istiyorsan daha da zorlaştırır kontenjan açısından. Bir de yazacağın ön lisans bölümünden hangi bölüme DGS yapabiliyorsun kontrol etmelisin. Sınava gireceğin sene istediğin bölüme geçemediğini öğrenirsen bütün emeklerin boşa gider. Aklında soru varsa cevaplayabilirim.