Seraphenthia

Yetkin
Ben Elektrik Elektronik 1. sınıftan Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıfa geçiş yaptım ve 1. sınıf ortak mühendislik derslerinden muaf sayılmadığım için Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf derslerini yeniden okumak zorundaymışım. Bu dersleri mecburen alttan alacağım ama 2. sınıfta mı alttan almalıyım yoksa 3. sınıfta mı? 1 dönemde max 40 AKTS seçebildiğim için tek seferde alamıyorum zaten.

1758704982251.webp

Üniversitenin verdiği 40 AKTS sonucunda buradaki 1. sınıf derslerinden 3 tane seçebiliyorum sadece. Sizce beni çok fazla zorlamayacak şekilde hangisini 2. sınıfta hangisini 3. sınıfta almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam zor olan ilk üçünü erkenden alıp sonraki yılı rahatlatırdım. Hem diğerlerini daha sonra alacağınız için bilgileriniz daha taze olur.
Tabii bilgisayar mühendisliği ders programına kimya koyan adamın derslere şart koşma ihtimali de var. Ona dikkat edin. Giriş dersi alamadığınız için devam derslerini alamama ihtimaliniz var.

Sizin okulda fizik ve matematik yok muydu?

Ortak mühendislik dersleri (calculus, fizik vb) gibi şeyleri sevmiyorsan ilk baştaki dersler zorlar seni, ama genel olarak bilgisayar dersleri anlamında en zorlayıcıları 3. sınıfta olur.

@Vavien. @Torgs Ben zaten Calculus, Chemistry, Psychics derslerinin hepsinde başarılı oldum ama bölüm değiştirince muafiyet dilekçesi vermeme rağmen muaf sayılmadım. O yüzden tekrar okumak zorundayım.

@Vavien. @Torgs Ben zaten Calculus, Chemistry, Psychics derslerinin hepsinde başarılı oldum ama bölüm değiştirince muafiyet dilekçesi vermeme rağmen muaf sayılmadım. O yüzden tekrar okumak zorundayım.
Bu dersler çok zor değil, lise bilgisi üstüne youtube videoları ve ders notları ile halledersin. O yüzden Introduction olanları öncelikli tutmak bana daha mantıklı geldi. Esas bölüm dersleri onlar çünkü.