Günün belirli zamanlarında Instagram, Steam mağaza, Reddit, Amazon, gazeteler, YouTube, X, bluesky, Xbox, kick gibi beslemelerin çok olduğu sitelerden en az birkaçına girmeden yapamıyorum. Dijital detoks duşünüyorum. Deneyen biri var mı? Öneriniz var mı?
Günün belirli zamanlarında Instagram, Steam mağaza, Reddit, Amazon, gazeteler, YouTube, X, bluesky, Xbox, kick gibi beslemelerin çok olduğu sitelerden en az birkaçına girmeden yapamıyorum. Dijital detoks duşünüyorum. Deneyen biri var mı? Öneriniz var mı?
Bir dönem depresyonun ucundaydım. Hayatının ne kadar kötü olduğunu bildiğim insanlar sosyal medyada en zengin, en mutlu, en sorunsuz insanlar gibi takılınca "acaba sorun bende mi?" düşüncesi beni iyice dibe sürüklemişti. Aslında hepsinin hayatını biliyorum ama sosyal medyaya sahte hayatlarını sürerek ne amaçlamaya çalıştıklarına anlam veremiyordum. Bir gün Instagram'ı dondurdum. 3 ay Instagram kullanmadım. 3 ay sonra dondurduğum Instagram hesabımı da sildim. 1 buçuk yıldır sadece Twitter kullanıyorum o da gündemi takip etmek için. İnsanların hayatını umursamamak, sahte hayatlarına tanık olmamak kendime yaptığım en büyük detoks oldu. Tavsiye ederim arkadaşlar. Kimsenin hayatı mükemmel değil. Sosyal medyada gördüğünüz hayatların çoğu sahte. Gerçek olan elbet var fakat sosyal medya sahtelikten ibaret. Bu yüzden yapabiliyorsanız en kısa sürede uzaklaşın. Uzaklaşın ki kendi hayatınız kıyas meselesi olup size kötü hissettirmesin.
Maksimum 24 saat dayanabildim. İşin en zor kısmı yemek yerken hiçbir şey izlememek. O kadar alışmışım ki yemek yerken video izlemeye, sadece yemeğe bakıp düşünüyordum.