Detaylar
Kim cevapladı?Vsync; dikey eşitleme demek zaten. Freesycn demek istediniz.
Freesync veya G-sync varsa açın. Yoksa FPS sınırlama deneyin. Çünkü V-sync açınca hem gecikme oluyor hem de mesela monitör 75 Hz diyelim, 75 FPS oynuyorsunuz, drop giriyor FPS düşünce bunu hissediyorsunuz. Ama FPS'i 100'e sabitleseniz drop girince düşmeyi hissetmezsiniz ve gecikme de pek olmaz. Oyunlarda FPS sınırlaması olmayabilir. MSI Afterburner ile yüklenen Riva Tuner Statisctics programı ile FPS sınırlamasını istediğiniz oyuna yapabilirsiniz.
cemkaraca
Yetkin
Evet Freesync yazacaktım.Vsync; dikey eşitleme demek zaten. Freesycn demek istediniz.
Freesync veya G-sync varsa açın. Yoksa FPS sınırlama deneyin. Çünkü V-sync açınca hem gecikme oluyor hem de mesela monitör 75 Hz diyelim, 75 FPS oynuyorsunuz, drop giriyor FPS düşünce bunu hissediyorsunuz. Ama FPS'i 100'e sabitleseniz drop girince düşmeyi hissetmezsiniz ve gecikme de pek olmaz. Oyunlarda FPS sınırlaması olmayabilir. MSI Afterburner ile yüklenen Riva Tuner Statisctics programı ile FPS sınırlamasını istediğiniz oyuna yapabilirsiniz.
@Lee Yubin, @cemkaraca, birisi bir rehber hazırlamıştı ama bulamadım. Monitör hz oranının 2-3 altına FPS sınırlaması koyacaksın. Şu kodları yazacaksın diye söylüyorlardı. İnternette herkes g-sync vertical sync kapalı hep oynuyor. Ne yapıyorlar acaba ya ?
cemkaraca
Yetkin
GeForce Experience üzerinden battery Boost ve whisper mode'yi kapat.@Lee Yubin, @cemkaraca, birisi bir rehber hazırlamıştı ama bulamadım. Monitör hz oranının 2-3 altına FPS sınırlaması koyacaksın. Şu kodları yazacaksın diye söylüyorlardı. İnternette herkes g-sync vertical sync kapalı hep oynuyor. Ne yapıyorlar acaba ya ?
Eğer AMD işlemci kullanıyorsan AMD Software üzerinden bu ayarı kapat.
Nvidia app uygulamasında var mı bunlar ?GeForce Experience üzerinden battery Boost ve whisper mode'yi kapat.
Eğer AMD işlemci kullanıyorsan AMD Software üzerinden bu ayarı kapat.
Eki Görüntüle 135723Olası çözümler bunlar.
cemkaraca
Yetkin
Ilk yazdığım var. (Battery Boost, Whisper Mode)
Benim monitörümde Freesync desteği var ama ekran kartımda yok yani 4 senedir sycn teknolojisinden mahrum oynuyorum oyunları. Monitörüm 75 Hz. CS'de hiç FPS sınırlamıyorum. Takılma, donma hissi yaşamıyorum. Freesync olmadığı için yırtılma yaşıyorum sadece gözle görülür şekilde. PUBG oynarken 90'a sabitliyorum FPS'i. Onda niyeyse FPS değişken olunca takılma hissi oluyor. Bak bu oyundan oyuna da değişiyor yani. CS'de değişken FPS'te takılma hissi yaşamazken PUBG'de çok yaşıyorum bunu 130 FPS alırken 90'a falan düşünce hafif takılma oluyor. Ondan dolayı drop FPS'inin altında bir FPS'e sabitliyorum oyunu. ETS 2'de de FPS sınırı yokken oyun aşırı takılıyor. Onu Vsync açık oynuyorum, gecikme önemli değil çünkü.@Lee Yubin, @cemkaraca, birisi bir rehber hazırlamıştı ama bulamadım. Monitör hz oranının 2-3 altına FPS sınırlaması koyacaksın. Şu kodları yazacaksın diye söylüyorlardı. İnternette herkes g-sync vertical sync kapalı hep oynuyor. Ne yapıyorlar acaba ya ?
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Ben R5 5600 ve RX 5700XT ile hiçbir şekilde donma takılma yaşamıyorum. Performansından aşırı memnunum. FreeSync ve antilag 2.0 (oyun içi) dışında ek özellik kullanmadığımı belirteyim. 1080p high ayalarda oynuyorum.