• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Dikey eşitleme açmadan CS2'yi akıcı oynamanın yolu yok mu?

@lazye hocamın rehberindekileri yapabilirsin. Bazı sistemlerde sadece CS2 için acayip iyileştirme sağlıyor akıcılık konusunda benim sistemim dahil. Ben 29 veya 2A yapıyordum bu ayarı.

V-sync açmaya gerek, FreeSync açık olsun yeterli. Grafik ayarları olarak ben düşük ağırlıklı fakat MSAA 4x veya 8x öneririm.

Kaç FPS alıyorsunuz? Bir de Vertical sync açık mı ?

CS2 denemedim. Ama CS:GO garip bir şekilde böyle bir sorun vardı. Hatta eski üyeliğini sildiğim konu duruyordur.

Bu konudaki gibi kullanınca CS:GO bende daha akıcı çalışıyordu. Gecikmeyi de göz ardı ediyordum veya yokmuş gibi geliyordu hatırlamıyorum. Halen geçerli mi denemek lazım. Burada aslında V-Sync gecikmesini, başlangıç komutu ve DPI ayarı çözüyordu. Bunu nereden öğrendim hatırlamıyorum. Ama CS:GO'da işe yarıyordu.

CS2 çok sorunlu oyun. Keşke grafik yükseltmesi yerine yeni baştan yapsalardı. ETS 2, DOTA 2 aynı eziyetleri çekiyor. DX9 bir oyunu DX11 yükseltmenin bu yolunun en azından doğru çalışmadığını kanıtlayan üç oyun.

Şu videodaki mantığı anlayarak FPS'i V-Sync olmadan sınırlamayı da deneyebilirsiniz.

Benim monitörde de FreeSync açık. Ama Nvidia ayarlarında şu ayarı açmadım. Technopat videosunda açılması öneriliyordu. Oyunlarda yırtılma yaşamıyorum. Aşağıdaki ayarı açınca monitörün renk ayarları bozuluyordu. Belki Windows 11 belki de monitör kaynaklıdır. Hatta şimdi açıp test edeyim, renk bozulmazsa böyle kullanırım. Bugün uyku modu ve ekran kapatmayı denedim. Önceden bunlar açıkken ve ekran kapanınca renk oranı bozuluyor, Hz düşüyordu. Herhangi bir renk bozulması olmadı. Sürücü veya Windows sorunuymuş gibi durması daha olası geldi.

CS2 FPS oranlarım da çok dengesiz 180-260 arası geziyor, bazen 150 falan düşüyor. Çok hızlı düşmesi sorun aslında. Düşük, yüksek denedim pek fark etmiyor.

Son düzenleme:
Kaç FPS alıyorsunuz? Bir de Vertical Sync açık mı?

Asla V-Sync güncel sistemlerde kullanmam. Ortalama genel olarak 250 FPS alıyorum diyebilirim. Ayrıca şunu da belirteyim CS2 için 200 FPS altına düştüğün anda kasıyormuş hissiyatı geliyor bunu da belirteyim. Yoğun çatışma ve smoke sahnelerinde 170 FPS kadar düşebiliyorum belki %1 FPS daha da düşük olabilir ama sistem gecikmem oldukça düşük olduğundan hissetmiyorum.

Kişisel fikirdir ama şahsi düşüncelerimi söyleyeyim.

• RAM gecikmesi 70 ns+ üstünde olanlar tüm e-spor oyunlarında bence 1-0 geride başlıyorlar. (DDR4 için)
  • @5008 hocamın bahsettiği ve benim konum olan işlem öncelik ayarını denemeni şiddetle tavsiye ederim genellikle AMD sistemlerde 29, NVIDIA sistemler 2A girdisi tercih ediliyor. Ama kullanıcıya göre bu durumlar değişiklik gösterir.
  • Kablosuz klavye mouse mümkünse kullanmayın.
  • Buna ek olarak ben VRAM timing değerleri ile oynadığımdan gecikmem normal kullanıcılara göre en az 2 kat daha düşük. (Bu ileri seviyede bir şey sadece birkaç ekran kartında yapılabilir.)
AMD ekran kartı kullanıyorsan FreeSync dışında sürücü bazlı hiçbir özelliği kullanmanı CS2 için tavsiye etmem.

• RAM gecikmesi 70 ns+ üstünde olanlar tüm e-spor oyunlarında bence 1-0 geride başlıyorlar. (DDR4 için)
Bu gecikmeyi nasıl kontrol edebiliriz? Bir rehber veya video var mı? Veya ayrıca bunun için bir rehber oluşturur musunuz?

Ya ben bu cs2'nin FPS olayından bir şey anlamadım. En düşük ayarda da en yüksek ayarda da kasma hissi veriyor.

Birde ayarlarını söyler misin oyun içi ?

@1247 Latency kısmında ki değerler önemlidir. Bununla alakalı bir rehber yapabilirim ama @5008 hocam çok daha bilgilidir.

Ayrıca latency(gecikme) demek bunu düşürmek için biraz ileri seviyede olmanız gerekiyor. Normal PC kullanıcısı için sinir bozucu ve baş ağrıtıcı işlemler olabiliyor.

@3035 Yukarıda belirttiğim gibi hocam genel sistem gecikmesini düşürmeden tatmin edici performanslara ulaşmak neredeyse imkansız diyebilirim.

1920x1080p ek olarak oyun içi Anti Lag 2.0 aktif. NVIDIA kısmında reflex var.

Son düzenleme:
@lazye, arkadaş bildiğim kadarıyla DDR5 sistem kullanıyor. DDR5'de insanlar genellikle birbirinden kopyalayarak overclock yapıyor. Çipinin modelini bulup aratırsa birkaç ayara rastlar mutlaka. Tabii onlara sadece bakıp BIOS'a girmek bile baş ağrıtır.

Ya ben bu cs2'nin FPS olayından bir şey anlamadım. En düşük ayarda da en yüksek ayarda da kasma hissi veriyor.

Birde ayarlarını söyler misin oyun içi ?

Öncelik ayarını dener misin bir? Tam da dediğin hissi düzeltiyordu çünkü.

GSYNC kullanın.
Maksimum Kare Hızını Ekran hz değerinizin -3 fps olacak şekilde yazın.
Dikey Senkranizasyonu Açık ya da Kapalı deneyin. Kapalıda bazı kişilerde yırtılma yapabiliyor o yüzden açık tavsiye ederim.
Güç Yönetimi Modunu Maksimum Performansı tercih et seçin. FPS Sınırı koyduğumuz için ekran kartı güç tasarruf moduna girebilir. Bu da FPS'yi 141 de stabil olarak tutamama ya da gecikmeye yol açar.

Oyun içerisinden Dikey Eşitlemeyi kapatın.
Maksimum FPS değerlerini 0 yapın.

Eğer %1 lik değerleri arttırmak istiyorsan oyun içerisinden Nvidia Reflex'i kapat. Daha sonra başlatma seçeneklerine -noreflex ekle.

Grafik ayarlarını bu şekilde yapabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…