21611

Becerikli
Bölüm seçimimde kararsız olduğum için dil ve sayısaldan derece yapma hedefindeyim. Dil alanında okusam 11. ve 12. sınıf boyunca sayısaldan sadece kendi başıma YouTube ve kitaplar aracılığıyla çalışsam, sizce mümkün bir hedef mi?
Neden sayısal seçmiyorsun diyenler için; dil sınıfları biraz daha rahat olur diye düşünüyorum. Sayısal sınıfındaki oluşabilecek baskıyı sevmiyorum. Ben zaten şimdiye kadar LGS dahil hiçbir sınav için defteri açmadım, her zaman YouTube üzerinden dinleyerek çalıştım. Okuyarak çalışmak hoşuma gitmiyor, dinleyerek öğreniyorum. Genelde konu zor olmadıkça not almayı da sevmiyorum ve bence bu bana yetiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey mümkündür ama bu yapmanız mantıklı değil. Sayısal okuyun.
Bana da mantıklı geliyor bu fikir. Ama okulda sayısal derslerde sürekli başka bir şeyler düşünürdüm. Okulda sayısal dışındaki dersler gelince rahatlardım, okula gitmek için motivasyon oluyordu. Bugün sayısal dersler az, güzel geçer gibi geçiriyordum içimden. Ama şimdi tamamen sayısal olacak ve istemeye istemeye gideceğimi düşünüyorum. En iyi olduğum dersler sayısal, ama sayısal dersleri okulda görmek işkence gibi geliyor. Emin değilim.

Bölüm seçimimde kararsız olduğum için dil ve sayısaldan derece yapma hedefindeyim. Dil alanında okusam 11. ve 12. sınıf boyunca sayısaldan sadece kendi başıma YouTube ve kitaplar aracılığıyla çalışsam, sizce mümkün bir hedef mi?
Neden sayısal seçmiyorsun diyenler için; dil sınıfları biraz daha rahat olur diye düşünüyorum. Sayısal sınıfındaki oluşabilecek baskıyı sevmiyorum. Ben zaten şimdiye kadar LGS dahil hiçbir sınav için defteri açmadım, her zaman YouTube üzerinden dinleyerek çalıştım. Okuyarak çalışmak hoşuma gitmiyor, dinleyerek öğreniyorum. Genelde konu zor olmadıkça not almayı da sevmiyorum ve bence bu bana yetiyor.
Yapan Binlerce kişi de inssan olduğundan hem mümkün, hemde çok zor değil.

Okuyarak çalışmak hoşuma gitmiyor, dinleyerek öğreniyorum.
Tam da bu yüzden sayısal okumanız daha mantıklı değil mi? Derste oyun oynasanız dahi dinlemiş olursunuz, aklınızda bir şeyler kalır.

Yapan kişi sayısı çok azdır. Tersini yapan tonla bulabilirsiniz.

Tam da bu yüzden sayısal okumanız daha mantıklı değil mi? Derste oyun oynasanız dahi dinlemiş olursunuz, aklınızda bir şeyler kalır.

Yapan kişi sayısı çok azdır. Tersini yapan tonla bulabilirsiniz.
Aklımda pek bir şey kalmıyor. Kalsa da tamamen öğrenmek için video izliyorum. Ama bu sefer dersi dinlememin pek anlamı kalmıyor. Eğer dil seçersem okula daha istekli olarak giderim diye düşünüyorum. Asıl bu yüzden istiyorum.

Şimdiki aklım olsa sayısal ile kafa patlatıp mühendislik bitirene kadar dil okur kafamı dinlerdim. Hem tek odağın dil oluyor, hem de ikinci üçüncü bir dil öğrenecek enerji bulabiliyorsun. Türkiye şartlarında sayısal okumanın pek bir anlamı kalmadı. En azından dilin bileziğin olur, birçok farklı işte çalışabilir hale gelirsin.