O da doğru evde çalışabilecek ise daha iyi olur.
Onlarca halk eğitim merkezine gittim, farklı farklı dersleri inceledim beş kuruş etmez hiçbiri, ne eğitimcileri ne öğretim tarzları. Evde yapacağın 1 haftalık çalışmayla direkt verdikleri eğitimi alıyorsun. Tek avantajı saçma sapan bir belge vermeleri.

Tek avantajı saçma sapan bir belge vermeleri.
IELTS, TOEFL, DALF, DELF, TCF veya DELE gibi bir belge olmadıkça pek bir şeye yaramıyor. Hem eğitim sistemleri hem de değerlendirme yöntemleri çok kötü.

Dil öğrenmek için o dili sürekli olarak kullanmanız gerekir. Dersten derse soru çözmek pek bir şeye yaramaz. Öğrendiğiniz kelimeleri bile muhtemelen hatırlamazsınız. Zamanla pratik yaptıkça dil aklınıza yerleşir ve başta “chicken” olarak yerleşen kelimeyi “tavuk” olarak düşünmek yerine “chicken” olarak düşünürsünüz ve artık aklınıza doğrudan hayvanın kendisi veya ifade ettiği diğer anlamlar gelebilir. Türkçede olmayan yapılar için de sürekli olarak açıklama yapmanız, çevirmeniz ya da düşünmeniz gerekmez. Çoğu dildeki A1 ve A2 seviyeleri için birkaç ay yetebiliyor. Çok zaman ayırırsanız bir senede B1 veya B2 seviyesine ulaşabilirsiniz. Diğer yandan, C1 ve C2 için seneler gerekebiliyor. Dilin artık doğal gelmesi ve sürekli çeviri yapmamanız da o dili sürekli olarak kullanmanız ile gerçekleşir. Telaffuzlar da verdiğiniz emeğe bağlı.