Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Sihirli cümleyi unutmuş muhtemelen avukat. "Don't make any mistakes"

1781804457526.webp

Kim olursanız olun, mesleğiniz ne olursa olsun, yapay zekaya hukuki konularda güvenmeyin arkadaşlar.

Bence yapay zekaya hiçbir konuda güvenmeyin arkadaşlar.

Ben a iyi mi dersem, a iyi evet diyor. B iyi değil dersem, b iyi değil doğru diyor. Koyun gibi bir şey bu yapay zekâ. Tarafsız bile sorsan çok farklı cevaplar verebiliyor. Bugün şu ayarı kapatayım desem, kapat. Yarın kapatmasam daha mı iyi olur desem, kapatma diyor.

Bence yapay zekaya hiçbir konuda güvenmeyin arkadaşlar.

Ben a iyi mi dersem, a iyi evet diyor. B iyi değil dersem, b iyi değil doğru diyor. Koyun gibi bir şey bu yapay zekâ. Tarafsız bile sorsan çok farklı cevaplar verebiliyor. Bugün şu ayarı kapatayım desem, kapat. Yarın kapatmasam daha mı iyi olur desem, kapatma diyor.
Yazılım, görsel oluşturma ve daha başka konulardaki yeteneklerinin kalitesini pek bilmiyorum ama hukuk dahil sosyal bilimlerle ilgili konularda hep şüpheli yaklaşılması lazım.

Çünkü yapay zekaların düşünme, muhakeme yapma ve yorum yapma kabiliyetleri yok. İnternetteki veriyi alıp karşınıza getiriyor sadece. Ben bizzat can sıkıntısından hukuki konularda test ediyorum bazen yapay zekaları. Doğru bilgi verdiği de oluyor ama yanlış bilgi de çok veriyor ve kolayca manipüle edilebiliyor. Kendimce bir oran verecek olsam %50-%50 diyebilirim.

Oysaki yapay zekaları sadece bir araç olarak kullanmayı becerebilirsek, abartmazsak, çok daha verimli kullanmış oluruz.