Çözüldü "dir/s"komutu ne işe yarar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 792
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    hava
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

792

Uzman
Merhaba, "dir/s" komutu sadece hava atma amaçlı mı, başka herhangi bir işe yaramıyor mu bu komut?

Çözüm
Dir komutu bir DOS komutudur. Günümüzün Windows Gezgini olarak düşünebilirsiniz. /s ise sanırsam tüm dosyaları göstermeye yarayan bir parametre. Yani cihazdaki tüm dosyaları gösteren bir komut.
Dir komutu bir DOS komutudur. Günümüzün Windows Gezgini olarak düşünebilirsiniz. /s ise sanırsam tüm dosyaları göstermeye yarayan bir parametre. Yani cihazdaki tüm dosyaları gösteren bir komut.

İfadeler: 792
Çözüm
Tüm dosyaları ve içeriklerini gösteriyor diye biliyorum ben. Bakınca anlaşılıyor zaten.

Kod:
Color a

dir/s veya tree. (tree aynı şey ama çok kısa.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğlence amaçlı da olabilir teknik bir amaç içinde. Neden, ne zaman yapıldığı hakkında bir fikrim yok ancak güzel geliyor gözüme.
Hani Dir yazınca cevap gelmesi uzun da sürüyor büyük boyutlu dosyalarda. Tüm diske bakmak eziyet olsa gerek. (DOS'da elbette, Windows'da Dir nasıl kassın ki?)

Hani Dir yazınca cevap gelmesi uzun da sürüyor büyük boyutlu dosyalarda. Tüm diske bakmak eziyet olsa gerek. (DOS'da elbette, Windows'da Dir nasıl kassın ki?)
Eskiden bilgisayarlar komutlar ile çalışırmış. Bir dosyanın görüntülenmesi için komutlar kullanılırmış. Belki de o yüzden olabilir. Günümüzde dosya görüntüleme o zamana kıyasla daha geliştiği için şu an sadece şaka amaçlı kullanılıyor olabilir, bilemiyorum.

Biliyorum komutlarla çalıştığını. cd /, dir, edit, vb. az kullanmadım. Zamanı işlemcilerinin ve disklerinin çok yavaş olduğunu düşünürsek çok ilginç bir komut. DOSBox'da denemeye gidiyorum belki Windows'da eklenmiştir.

Düzenleme: Evet, Windows'da eklenmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…