Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

792

Uzman
Merhaba, "dir/s" komutu sadece hava atma amaçlı mı, başka herhangi bir işe yaramıyor mu bu komut?

Çözüm
Dir komutu bir DOS komutudur. Günümüzün Windows Gezgini olarak düşünebilirsiniz. /s ise sanırsam tüm dosyaları göstermeye yarayan bir parametre. Yani cihazdaki tüm dosyaları gösteren bir komut.
Tüm dosyaları ve içeriklerini gösteriyor diye biliyorum ben. Bakınca anlaşılıyor zaten.

Dir komutu bir DOS komutudur. Günümüzün Windows Gezgini olarak düşünebilirsiniz. /s ise sanırsam tüm dosyaları göstermeye yarayan bir parametre. Yani cihazdaki tüm dosyaları gösteren bir komut.

Arkadaş kandırmak için birebir oluyor.

Kod:
Color a

dir/s veya tree. (tree aynı şey ama çok kısa.)

Tree'de güzelmiş.

Neden tüm dosyaları gösteren bir parametre var acaba? Ben de merak ettim. Kimin neden ihtiyacı olmuş ki de eklemişler?
Eğlence amaçlı da olabilir teknik bir amaç içinde. Neden, ne zaman yapıldığı hakkında bir fikrim yok ancak güzel geliyor gözüme.

Eğlence amaçlı da olabilir teknik bir amaç içinde. Neden, ne zaman yapıldığı hakkında bir fikrim yok ancak güzel geliyor gözüme.
Hani Dir yazınca cevap gelmesi uzun da sürüyor büyük boyutlu dosyalarda. Tüm diske bakmak eziyet olsa gerek. (DOS'da elbette, Windows'da Dir nasıl kassın ki?)

Hani Dir yazınca cevap gelmesi uzun da sürüyor büyük boyutlu dosyalarda. Tüm diske bakmak eziyet olsa gerek. (DOS'da elbette, Windows'da Dir nasıl kassın ki?)
Eskiden bilgisayarlar komutlar ile çalışırmış. Bir dosyanın görüntülenmesi için komutlar kullanılırmış. Belki de o yüzden olabilir. Günümüzde dosya görüntüleme o zamana kıyasla daha geliştiği için şu an sadece şaka amaçlı kullanılıyor olabilir, bilemiyorum.

Eskiden bilgisayarlar komutlar ile çalışırmış. Bir dosyanın görüntülenmesi için komutlar kullanılırmış. Belki de o yüzden olabilir. Günümüzde dosya görüntüleme o zamana kıyasla daha geliştiği için şu an sadece şaka amaçlı kullanılıyor olabilir, bilemiyorum.
Biliyorum komutlarla çalıştığını. cd /, dir, edit, vb. az kullanmadım. Zamanı işlemcilerinin ve disklerinin çok yavaş olduğunu düşünürsek çok ilginç bir komut. DOSBox'da denemeye gidiyorum belki Windows'da eklenmiştir.

Düzenleme: Evet, Windows'da eklenmiş.