Ucuza direksiyon alacaksan en az şunları alman lazım. Bunlar da o kadar iyi değil, F/P diye önereceğim;
(Zamanında çok araştırdım) bu saydıklarım PXN hariç ikinci elde parlar.
- Logitech Driving Force GT: Berbat bir set ama Momo'dan daha modern. Geceleri oyun oynayamayacağın kadar sesli ve ilkel sistem kullanıyor.
- Thrustmaster T150: Dişli + kayış sistemi kullanıyor ama biraz eski. Ucuza denk gelmişliğim var. Hatta G29'a karşı ciddi avantajları var.
- Thrustmaster T128: T150'nin modern versiyonudur. Dış yapı kalitesi downgrade ancak iç mekanizması daha modern. Kullanıyorum, memnunum. Bu da G29'a alternatif olarak görülebiliyor ama zor. Dış kalitesi cidden kıytırık hissettiriyor ancak değil aslında. İç mekanizma olarak G29'dan üstün.
- Thrustmaster T248: T280'nin daha gelişmişi. Ucuza bulursan veya T128/150'den makul farkla alacaksan net tercih et.
- Thrustmaster T248r: T248 ile aynı sadece dış yapı kalitesi daha iyi. Öncelikli, fahiş fiyat yoksa tercihim bu olur.
- PXN V10 Ultra veya V10 Pro: Pro ve Ultra'da sadece pedal farkı var. Piyasanın açık ara en mantıklı direksiyonu. Kayış mayış yok, direkt motora bağlı Direct Drive var. T128 almamış olsam buna öyle bir dalardım ki öf...
bonus: Logitech G25, G27, G29/G920, g923.
Marka amblemi var diye gereksiz pahalıya satılıyorlar ve iç yapıları, saydıklarıma nazaran kalitesiz. Sadece tutuş hissiyatları falan artı puan alır.
- G25: Kronik sorunları var. Temizini bulmak ve bunu ucuza bulmak çok zor. Ancak düzgün bir şey bulursan df GT'ye tercih edebilirsin.
- G27: Hala kronikleri olan ama G29'a benzer bir set. Ucuza bulursan bu da yenir. Hele tam set ise.
- G29/G920: ikisi de aynı, sadece Xbox veya PS arasında uyumluluk farkı var. Tarihin en overrated direksiyon setleridir ve fiyatları aşırı aşırı aşırı şişiktir. İkisinin de tutuş hissi falan harika ancak dişli mekanizma, potansiyometre pedallar ve bazı garip kronikleri var. Overprice olduğundan iyi takip etmen gerekiyor. Temiz + uçuk fiyat olmamalı.
- G923 : Force feedback sistemi geliştirilmiş G29 diyebilirim. Daha yeni olduğundan ikinci elde az var ve varsa da fiyatı uçuktur.