Kendim hem proje olsun hem eğlence olsun diye direksiyon seti yapmıştım, kayış motorlu. Gayet iyi, bayağı hassas ve güzel; fakat FFB yüksek güçte devreye girince hemen ortalanması bozuluyor, bir çözüm bulamadım. Ben de şimdi araba oyunlarını direksiyonla deneyince gerçekten çok fark ettiğini gördüğüm için bir direksiyon seti alayım diyorum. Rampage diyordum; fakat ha bire laf ediliyor forumlarda. G29'a bakayım dedim, sıfırı 16k falan. Ne alabilirim? İkinci el G29 alayım diyorum, 10k fiyatlarda sanırım. Ama dişli olduğu için kararsızım.
Detaylar
Kim cevapladı?christopher moltisanti 117
Bilgin
G29 sahibiyim, G29'dan uzak durun derim. Artık yıl 2026, dişli sistemler tarihi eser oldu. Güzel kalitelidir ama sistemi tarihe karıştı; artık başka alternatifler bolca var. PXN V10'a yönelebilirsiniz.
G29 sahibiyim, G29'dan uzak durun derim. Artık yıl 2026, dişli sistemler tarihi eser oldu. Güzel kalitelidir ama sistemi tarihe karıştı; artık başka alternatifler bolca var. PXN V10'a yönelebilirsiniz.
PXN de şu an 13 14 k bandında o yüzden emin değilim bu kadar para versemmi diye. Seviyorum oynamasını bayağı eğleniyorumda fakat emin değilim ne yapsam. Hala kullananı çok var G29'un. Ben şimdi yaptığı kayışlı sistem diy direksiyonun malzeme kalitesi hariç G29'dan daha hissiyatlı geliyor bana. O yüzden G29 alıp pişman olur muyum daha tereddütte bırakıyor.
SHERLOCKED 117
Bilgin
V10 Ultra'nın fiyatı okey şu an.
Telefonunu Çıkra 117
Bilgin
- Makaleler
- 10
Ucuza direksiyon alacaksan en az şunları alman lazım. Bunlar da o kadar iyi değil, F/P diye önereceğim;
(Zamanında çok araştırdım) Bu saydıklarım PXN hariç ikinci elde parlar.
Marka amblemi var diye gereksiz pahalıya satılıyorlar ve iç yapıları, saydıklarıma nazaran kalitesiz. Sadece tutuş hissiyatları falan artı puan alır.
(Zamanında çok araştırdım) Bu saydıklarım PXN hariç ikinci elde parlar.
- Logitech Driving Force GT: Berbat bir set ama Momo'dan daha modern. Geceleri oyun oynayamayacağın kadar sesli ve ilkel sistem kullanıyor.
- Thrustmaster T150: Dişli + kayış sistemi kullanıyor ama biraz eski. Ucuza denk gelmişliğim var. Hatta G29'a karşı ciddi avantajları var.
- Thrustmaster T128: T150'nin modern versiyonudur. Dış yapı kalitesi downgrade ancak iç mekanizması daha modern. Kullanıyorum, memnunum. Bu da G29'a alternatif olarak görülebiliyor ama zor. Dış kalitesi cidden kıytırık hissettiriyor ancak değil aslında. İç mekanizma olarak G29'dan üstün.
- Thrustmaster T248: T280'nin daha gelişmişi. Ucuza bulursan veya T128/150'den makul farkla alacaksan net tercih et.
- Thrustmaster T248R : T248 ile aynı sadece dış yapı kalitesi daha iyi. Öncelikli, fahiş fiyat yoksa tercihim bu olur.
- PXN V10 ULTRA veya V10 PRO: Pro ve Ultra'da sadece pedal farkı var. Piyasanın açık ara en mantıklı direksiyonu. Kayış mayış yok, direkt motora bağlı Direct Drive var. T128 almamış olsam buna öyle bir dalardım ki öf...
Marka amblemi var diye gereksiz pahalıya satılıyorlar ve iç yapıları, saydıklarıma nazaran kalitesiz. Sadece tutuş hissiyatları falan artı puan alır.
- G25: Kronik sorunları var. Temizini bulmak ve bunu ucuza bulmak çok zor. Ancak düzgün bir şey bulursan DF GT'ye tercih edebilirsin.
- G27: Hala kronikleri olan ama G29'a benzer bir set. Ucuza bulursan bu da yenir. Hele tam set ise.
- G29/G920: İkisi de aynı, sadece XBOX veya PS arasında uyumluluk farkı var. Tarihin en overrated direksiyon setleridir ve fiyatları aşırı aşırı aşırı şişiktir. İkisinin de tutuş hissi falan harika ancak dişli mekanizma, potansiyometre pedallar ve bazı garip kronikleri var. Overprice olduğundan iyi takip etmen gerekiyor. Temiz + uçuk fiyat olmamalı.
- G923 : Force Feedback sistemi geliştirilmiş G29 diyebilirim. Daha yeni olduğundan ikinci elde az var ve varsa da fiyatı uçuktur.
Ucuza direksiyon alacaksan en az şunları alman lazım. Bunlar da o kadar iyi değil, F/P diye önereceğim;
(Zamanında çok araştırdım) bu saydıklarım PXN hariç ikinci elde parlar.
bonus: Logitech G25, G27, G29/G920, g923.
- Logitech Driving Force GT: Berbat bir set ama Momo'dan daha modern. Geceleri oyun oynayamayacağın kadar sesli ve ilkel sistem kullanıyor.
- Thrustmaster T150: Dişli + kayış sistemi kullanıyor ama biraz eski. Ucuza denk gelmişliğim var. Hatta G29'a karşı ciddi avantajları var.
- Thrustmaster T128: T150'nin modern versiyonudur. Dış yapı kalitesi downgrade ancak iç mekanizması daha modern. Kullanıyorum, memnunum. Bu da G29'a alternatif olarak görülebiliyor ama zor. Dış kalitesi cidden kıytırık hissettiriyor ancak değil aslında. İç mekanizma olarak G29'dan üstün.
- Thrustmaster T248: T280'nin daha gelişmişi. Ucuza bulursan veya T128/150'den makul farkla alacaksan net tercih et.
- Thrustmaster T248r: T248 ile aynı sadece dış yapı kalitesi daha iyi. Öncelikli, fahiş fiyat yoksa tercihim bu olur.
- PXN V10 Ultra veya V10 Pro: Pro ve Ultra'da sadece pedal farkı var. Piyasanın açık ara en mantıklı direksiyonu. Kayış mayış yok, direkt motora bağlı Direct Drive var. T128 almamış olsam buna öyle bir dalardım ki öf...
- G25: Kronik sorunları var. Temizini bulmak ve bunu ucuza bulmak çok zor. Ancak düzgün bir şey bulursan df GT'ye tercih edebilirsin.
- G27: Hala kronikleri olan ama G29'a benzer bir set. Ucuza bulursan bu da yenir. Hele tam set ise.
- G29/G920: ikisi de aynı, sadece Xbox veya PS arasında uyumluluk farkı var. Tarihin en overrated direksiyon setleridir ve fiyatları aşırı aşırı aşırı şişiktir. İkisinin de tutuş hissi falan harika ancak dişli mekanizma, potansiyometre pedallar ve bazı garip kronikleri var. Overprice olduğundan iyi takip etmen gerekiyor. Temiz + uçuk fiyat olmamalı.
- G923 : Force feedback sistemi geliştirilmiş G29 diyebilirim. Daha yeni olduğundan ikinci elde az var ve varsa da fiyatı uçuktur.
T150 fiyat olarak G29la aynı eğer dediğin gibiyse G29 yerine onu almak daha mantıklı.
T128'de pg de baktığımda bir tane var satışı sarı sitede oda 11k ama rahatsız eden kısmı direksiyonu her yeri plastik gibi ve direksiyon nedense herhangi bir direksiyon gibi duruyor fakat fiyat olarak düşünebileceğim direksiyon beğendim.
T248 de temizi 14K onun yerine PXN V10 Pro bakılır gibi.
T128'den sonrasının fiyatlar PXN'e kayıyor. G29u gözden çıkardım gibi alternatifler varken. Çünkü dişli olayı bilmiyorum çok rahatsız etti. Sence ne yapmalıyım T150, 128 veya PXN V10 Pro bakacağım ama o kadar fiyat farkına değer mi senin fikrin nedir? Çoğunlukla oynayan biriyim ama oynamayı bıraksam ve kenarda dursa arada sırada oynamaya başlasam iyi ki PXN almışım der miyim 4K'yı umursamadan? Çok para değil fakat öğrenciyim stajyer filan derken fazla kalıyor.
AdvocateD 23
Üstün
PXN fiyat farkına kesinlikle değecektir. Direct Drive teknolojisi harici motor kullanan tüm setler oyuncaktan hallicedir. Direct Drive ise gerçek araba direksiyonuna en yakın hissi veren sürtünmesiz servo motordur. 20 yıldır Microsoft Sidewinder, DFGT vb setlerden bu yana bir çok direksiyon seti kullanmış biri olarak söylüyorum.T150 fiyat olarak G29la aynı eğer dediğin gibiyse G29 yerine onu almak daha mantıklı.
T128'de pg de baktığımda bir tane var satışı sarı sitede oda 11k ama rahatsız eden kısmı direksiyonu her yeri plastik gibi ve direksiyon nedense herhangi bir direksiyon gibi duruyor fakat fiyat olarak düşünebileceğim direksiyon beğendim.
T248 de temizi 14K onun yerine PXN V10 Pro bakılır gibi.
T128'den sonrasının fiyatlar PXN'e kayıyor. G29u gözden çıkardım gibi alternatifler varken. Çünkü dişli olayı bilmiyorum çok rahatsız etti. Sence ne yapmalıyım T150, 128 veya PXN V10 Pro bakacağım ama o kadar fiyat farkına değer mi senin fikrin nedir? Çoğunlukla oynayan biriyim ama oynamayı bıraksam ve kenarda dursa arada sırada oynamaya başlasam iyi ki PXN almışım der miyim 4K'yı umursamadan? Çok para değil fakat öğrenciyim stajyer filan derken fazla kalıyor.![]()
PXN fiyat farkına kesinlikle değecektir. Direct Drive teknolojisi harici motor kullanan tüm setler oyuncaktan hallicedir. Direct Drive ise gerçek araba direksiyonuna en yakın hissi veren sürtünmesiz servo motordur. 20 yıldır Microsoft sidewinder, DFGT vb setlerden bu yana birçok direksiyon seti kullanmış biri olarak söylüyorum.
Peki şunu sormak istiyorum pedallar problemliymiş biraz halıda durmuyormus ve çok dik olduğu için yoruyormuş. Bunu için bir çözüm var mı? Halıda durma olayı halledilebilir ama dik durma kısı gerçekten yorucu olabilir
13 14 kya ilanlar var fiyatta biraz pazarlık ile direkt almayı düşünüyorum. İki oyun zevkimiz var onu da bari eğlencel yaşıyalım. Sadece pedal kısmında nasıl çözüm yapabilirim karar veremedim.