İ10 sanırım. Pek dikkat etmedim, hatchback olduğuna eminim sadece.

Stres yapmadığınız sürece problem yok. Kursun verdiği araba dışında kullanmayın bence o arabanın boyutuna alışırsanız sınavda sıkıntı yaşarsınız. Verdikleri arabalarda genelde debriyajı falan bitik olduğu için stop ettirseniz de moraliniz bozulmasın zamanla alışırsınız bana da serseri kasa leon vermişlerdi her şeyi bitikti.

Ne olur ne olmaz diye, sizce manuel vites hiç kendimiz öğrenmeden ehliyet kursunun verdiği derslerle öğrenilebilir mi? Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla, kendin manuel araçla sürmüşlüğün olmadığında zor öğreniliyor, orada diyorlar.
Şimdi hocam, o kadar da zor değil, öğrenirsin. Bizim ehliyet kurslarında pek de bir şey yapmıyoruz zaten. İşin detaylı kısmı için arkadaşlara katılırım. O zaman yetmeyebilir, trafiği iyi anlamak gerekiyor.

Bana kalırsa önceden bilginin olup olmaması önemli değil. Ehliyette öğrenebildiğin belli zaten, sınavı geçecek noktaya kadar geliyorsun. Ehliyette pek bir olay yok, sonrası daha önemli. Ailede araba varsa veya senin kendine alacak durumun varsa altında bir araba olması çok iyi olur, çok daha iyi bir sürüş oturtursun. Ehliyeti aldığımdan itibaren (yaklaşık 4-5 senedir) araç kullanmanın içinden çıkmıyorum. Manuel, otomatik, arkadan itiş, önden çekiş, pek çok çeşit farklı arabayla kısa & uzun vadede sürüş gerçekleştirdim. Trafikteki ilk zamanlarım ehliyet kursundan çok farklı geldi bana açıkçası. Hala da öyle düşünüyorum.

Manuel alacak olmaya karar vermen iyi olmuş, her ikisini de kullanmak daha mantıklı.

Manuel alacak olmaya karar vermen iyi olmuş, her ikisini de kullanmak daha mantıklı.

İlk Ders'de hoca, "en ucuz araçlar bile artık otomatik çıkıyor, keşke otomatiğe başvursaydın" demişti. Bende pişman oldum aslında.

Yaklaşık 1-1.5 seneye inşallah altımızda hep otomatik var. Manuel zor geldi, yoksa altımızda manuel hatchback olsa, hocayla drift atarım. " erkek adam otomatik ehliyet mi alır?"gibi tipler var etrafımda ondan dolayı, bende manuel başvurdum aslında :D

İlk derste hoca, "En ucuz araçlar bile artık otomatik çıkıyor, keşke otomatiğe başvursaydın" demişti. Ben de pişman oldum aslında.
Yani hocam dünya otomatik vitese evriliyor, doğru da, bu işler belli olmaz. Manuel de bilmek iyidir. Yarın öbür gün ihtiyacın olur, acil bir durum çıkar, sallıyorum arkadaşlarlasındır onlardan birini acilen hastaneye vs. götürmen gerekir, elinin altındaki araç manuel çıkarsa ne yapacaksın? Manueli çözen otomatiği rahat çözer, senin tecrüben de var zaten otomatik üzerinde. Bence doğru olanı yapmışsın.

Yani hocam dünya otomatik vitese evriliyor, doğru da, bu işler belli olmaz. Manuel de bilmek iyidir. Yarın öbür gün ihtiyacın olur, acil bir durum çıkar, sallıyorum arkadaşlarlasındır onlardan birini acilen hastaneye vs. götürmen gerekir, elinin altındaki araç manuel çıkarsa ne yapacaksın? Manueli çözen otomatiği rahat çözer, senin tecrüben de var zaten otomatik üzerinde. Bence doğru olanı yapmışsın.

Haklısınız, teşekkürler.

Kurslardaki derslerde seni sınava yönelik çalıştırırlar, bunun avantajları ve dezavantajları var. Tavsiyem sınava yönelik çalış, araba kullanmayı ehliyeti alınca öğrenirsin.

Hocanla ilişkini iyi tut, samimiyet geliştir. Arabada sigara içmek, çay içmek gibi davranışları (varsa eğer) müsamaha göster. Sınavda karşılığını alırsın. Hocan 50 dakika ders, 10 dakika mola kuralına uymuyorsa da kursa söylemeyi ihmal etme. Kurs müdürünle iletişimin olsun hep, sana yardımcı olmak onun görevi. Sınavda sana ders veren hocanın gireceğinden emin ol! Bu çok önemli.

Sınav gününde erken git, merak etme kursunun çadırı vardır, yoksa da bir çözüm bulurlar. Hocanla yakın dur, komisyonunla samimiyet kurmaya çalış. Erken gitmek stresini azaltacaktır, kalanlar ve geçenlerden tecrübeler edinirsin ve en önemlisi komisyon en çok neye dikkat ediyor anlarsın. Ezbere gitme, akışına bırak. En zorlandığın kısım paralel park veya rampada kalkış olacaktır muhtemelen, bunlara özen göster. Sinyallere dikkat et, sakin ol yeter. Sınav zor değil, sadece belirli kodları bilmen yetecektir.

İlk Ders'de hoca, "en ucuz araçlar bile artık otomatik çıkıyor, keşke otomatiğe başvursaydın" demişti. Bende pişman oldum aslında.
Saçmalık, ya kafanı karıştırmaya çalışıyor ya da bir kazancı vardır otomatik sınıfından. Takılma bunlara, gelen kursiyerlerin %95'ine manuel veriyoruz.

Kurslardaki derslerde seni sınava yönelik çalıştırırlar, bunun avantajları ve dezavantajları var. Tavsiyem sınava yönelik çalış, araba kullanmayı ehliyeti alınca öğrenirsin.

Hocanla ilişkini iyi tut, samimiyet geliştir. Arabada sigara içmek, çay içmek gibi davranışları (varsa eğer) müsamaha göster. Sınavda karşılığını alırsın. Hocan 50 dakika ders, 10 dakika mola kuralına uymuyorsa da kursa söylemeyi ihmal etme. Kurs müdürünle iletişimin olsun hep, sana yardımcı olmak onun görevi. Sınavda sana ders veren hocanın gireceğinden emin ol! Bu çok önemli.

Sınav gününde erken git, merak etme kursunun çadırı vardır, yoksa da bir çözüm bulurlar. Hocanla yakın dur, komisyonunla samimiyet kurmaya çalış. Erken gitmek stresini azaltacaktır, kalanlar ve geçenlerden tecrübeler edinirsin ve en önemlisi komisyon en çok neye dikkat ediyor anlarsın. Ezbere gitme, akışına bırak. En zorlandığın kısım paralel park veya rampada kalkış olacaktır muhtemelen, bunlara özen göster. Sinyallere dikkat et, sakin ol yeter. Sınav zor değil, sadece belirli kodları bilmen yetecektir.

Saçmalık, ya kafanı karıştırmaya çalışıyor ya da bir kazancı vardır otomatik sınıfından. Takılma bunlara, gelen kursiyerlerin %95'ine manuel veriyoruz.

Hocam, çok teşekkürler. Siz hocasınız galiba, öğrencileriniz kaçıncı günde kavrıyor işi?