Hocam, çok teşekkürler. Siz hocasınız galiba, öğrencileriniz kaçıncı günde kavrıyor işi?
Rica ederim. Hoca değilim, Ankara'nın en büyük ve en eski sürücü kurslarından birinin sahibiyiz. Öğrenciler değişiyor, araba kullanmayı bilip gelenler var. Tabii ki bu öğrencileri sadece sınava hazırladığımız için çok daha hızlı kavrıyorlar işi. Hiç araba kullanmayı bilmeyenlerse yaklaşık üçüncü-dördüncü derslerinde artık işi kavramış oluyorlar.

Elbette 14 saatte kimse araba kullanmayı baştan sona öğrenemez, bunun MEB de farkında, kurslar da farkında. O yüzden dedim aslında; sınav rotasında araba kullanacak kadar, senden istenen parkları sınavda yetecek kadar öğretiyor herkes. Bence 8-10. saatinde sınava girebilecek kıvama gelirsin.

YouTube'dan ders videoları izlemeyi unutma, ama ders videoları izlerken kursunda hangi arabayla eğitim görüyorsan o arabanı videolarını izle. Park metotları arabadan arabaya değişiyor. Anladığım kadarıyla i10 ile çalışıyorsunuz, parkı rahattır, kolay kolay üçüncü vitesten yukarı çıkmayacağın için de sınavda odağın rotada olacaktır. Bu arada asla ama asla bu süreçte kendi arabanı, tanıdığının arabasını filan kullanayım deme. Kurs arabalarının debriyaj kavraması, gaz tepkimesi, lpg'deki davranışları, aynaların konumu yol araçlarından çok farklıdır. Şimdiden sınavda bol şans.

Rica ederim. Hoca değilim, Ankara'nın en büyük ve en eski sürücü kurslarından birinin sahibiyiz. Öğrenciler değişiyor, araba kullanmayı bilip gelenler var. Tabii ki bu öğrencileri sadece sınava hazırladığımız için çok daha hızlı kavrıyorlar işi. Hiç araba kullanmayı bilmeyenlerse yaklaşık üçüncü-dördüncü derslerinde artık işi kavramış oluyorlar.

Elbette 14 saatte kimse araba kullanmayı baştan sona öğrenemez, bunun MEB de farkında, kurslar da farkında. O yüzden dedim aslında; sınav rotasında araba kullanacak kadar, senden istenen parkları sınavda yetecek kadar öğretiyor herkes. Bence 8-10. saatinde sınava girebilecek kıvama gelirsin.

YouTube'dan ders videoları izlemeyi unutma ama ders videoları izlerken kursunda hangi arabayla eğitim görüyorsan o arabanı videolarını izle. Park metotları arabadan arabaya değişiyor. Anladığım kadarıyla I10 ile çalışıyorsunuz, parkı rahattır, kolay kolay üçüncü vitesten yukarı çıkmayacağın için de sınavda odağın rotada olacaktır. Bu arada asla ama asla bu süreçte kendi arabanı, tanıdığının arabasını filan kullanayım deme. Kurs arabalarının debriyaj kavraması, gaz tepkimesi, LPG'deki davranışları, aynaların konumu yol araçlarından çok farklıdır. Şimdiden sınavda bol şans.

Çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, geçen hafta ehliyet sınavına girdim. Dijital sınavı 74 puanla geçtim. Şimdi sırada direksiyon sınavı var ve ben direksiyon dersleri aldıktan sonra bu sınava gireceğim. Şu anda otomatik araçlarla sürüş altyapım hazır. Yani otomatik vites bir araçla 50-100 km sürdüğüm oldu, bazı günlerde ise 20-30 km sürdüm. Anlayacağınız, otomatik vites araçları öğrendim. Ancak, ben manuel ehliyet alacağım. Ne olur ne olmaz diye, sizce manuel vitesi hiç kendimiz öğrenmeden ehliyet kursunun verdiği derslerle öğrenilebilir mi? Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla, kendin manuel araçla sürmüşlüğün olmadığında zor öğreniliyor, orada diyorlar. Sizce nasıl olur?
Kursun verdiği dersle de öğrenebilirsin, sonuçta sana orada her şeyi anlatacaklar sürekli pratik yapacaksınız, kendimden örnek vereyim: Hiç motorsiklet ve manuel tecrübem olmamasına rağmen, sadece kursun verdiği ders ile 4-5 günde hallettim, sınavı da tek seferde geçtim, A2 ehliyeti aldım. Ki motorsiklet (bence) sürülmesi arabadan daha zor bir araç. Çok rahat halledersiniz, zaten daha önce de otomatik de olsa sürmüşsünüz, direksiyon hakimiyetiniz vardır.

Merhaba arkadaşlar, geçen hafta ehliyet sınavına girdim. Dijital sınavı 74 puanla geçtim. Şimdi sırada direksiyon sınavı var ve ben direksiyon dersleri aldıktan sonra bu sınava gireceğim. Şu anda otomatik araçlarla sürüş altyapım hazır. Yani otomatik vites bir araçla 50-100 km sürdüğüm oldu, bazı günlerde ise 20-30 km sürdüm. Anlayacağınız, otomatik vites araçları öğrendim. Ancak, ben manuel ehliyet alacağım. Ne olur ne olmaz diye, sizce manuel vitesi hiç kendimiz öğrenmeden ehliyet kursunun verdiği derslerle öğrenilebilir mi? Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla, kendin manuel araçla sürmüşlüğün olmadığında zor öğreniliyor, orada diyorlar. Sizce nasıl olur?

Otomatik aracı öğrenmenin manuele hiçbir yararı yok. Eğer manuel kullanmadıysan ilk hafta sudan çıkmış balığa döneceksin. Kullandığınız araba eski ise geçmiş olsun daha zor öğreneceksin ama üzülme. Sakince derslerini al ve en sonunda da sınavına gir. Yokuş da dikkat et geçersin.