Dirsek ağrısı için elbow strap işe yarar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan r3jamw0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 91
  • Etiketler Etiketler
    var

r3jamw0

Uzman
Dirseğimde "ulnar nerve dislocation" denen bir durum var. Ulnar sinirim dirseğimi büktüğüm zaman yer değiştiriyor. Normalde herhangi bir ağrım yoktu fakat son zamanlarda ağırlıklı dips yapmaya başladım ve kilolar arttıkça gün içinde dirseğimin sinirimin olduğu tarafında hafif ağrım olmaya başladı. Elbow strapler bu ağrıları önler mi?
Nomalde üstteki gibi dümdüz bir dirseklik alacaktım fakat R500 dirsek bandındaki "bu dirsek kavrama bandı epikondilit ya da tenisçi dirseği olarak adlandırılan dirsek iltihabından sonra spor antrenmanı yapmaya başlayanlar için tasarlandı." yazısını görünce bir sormak istedim.

• Ulnar sinir dislokasyonu için bir dirsek bandı kullanmak, belirli bir iyileşme sağlasa da kesin bir çözüm sunmayabilir.
  • Elbow strap, dirseği stabilize ederek sinirin aşırı baskı altında kalmasını önlemeye yardımcı olabilir.
  • R500 strap, epikondilit gibi durumlar için tasarlanmış olsa da, dirseğinizi desteklemede fayda sağlayabilir.
  • Dips yaparken ağırlıkları yavaşça artırarak ve egzersiz sırasında doğru formu koruyarak sinir üzerindeki baskıyı azaltmayı deneyin.
  • Ayrıca, dinlenme, esneme ve soğuk kompres uygulamaları da ağrı yönetiminde yardımcı olabilir.
  • Herhangi bir spor yaralanması durumunda, bir uzmana danışmak her zaman iyi bir fikir olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…