Dışarı çıkmaktan rahatsız olmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan QuasarWhisper
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 113

QuasarWhisper

Çalışkan
Sosyal ortamlarda, çok fazla insanın olduğu yerlerde durmaktan çok rahatsız olan bir insanım. Böyle alıştım küçüklüğümden beri. Fakat bu yaz bittiği anda stajım başlıyor ve otelde yapacağım. Bu sebepten ötürü oldukça kaygılıyım. Aranızda hiç benimle aynı sorunu yaşamış olan var mı? Veya herhangi bir önerisi olan (ne yapmam vb. gerektiğine dair)?

Biz buna asosyallik ve sosyal anksiyete diyoruz.

Asosyallık neyse de ikincisini aştım bile.

Sosyal anksiyeteyi daha aşmamışsın. Kaygılı olmandan, kalabalık yerlerde rahatsız olmandan vb. anlaşılıyor yani.
Yani mecbur gideceksin yaşayacaksın bir süre zorlanırsın ama alışırsın rahat ol.
Ben ilk halı ve koltuk yıkamada çalışmıştım insanlarla çok diyalog kurmadığım için rahattım sonra A101e girdim nedense rahattım kasmıyordum ama insanlar yormuştu sonra pazarda çalıştım 1 sene kadar her gittiğimde biraz zorlandım ama o insanlarla alakalı değildi. Yani alışıyorsun her türlü kafana takma desem bile gidene kadar takacaksın ama 1 kere gittikten sonra basit gelecek.

Kimse tarafından yargılanmaktan vb. korkan bir insan değilim. Sosyal anksiyete öyle bir şey. 3-4 yıldır ilaç kullanıyordum doktor onayıyla, yeni bıraktım. Sorunum daha çok böyle ortamlardan rahatsız olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…