Merhaba,

Son günlerde Discord'a getirilen engellemeler nedeniyle, hem oyun hem de iş için Discord'a VPN ile bağlanma gereksinimi doğdu. Ancak Discord için VPN kullandığınızda, Google gibi sitelerde sürekli CAPTCHA sorunlarıyla karşılaşabiliyorsunuz. Bu sebeple, birçok VPN'in ücretli olarak sunduğu "Split Tunneling" (sadece belirli uygulamalarda VPN kullanma) özelliğinin ücretsiz bir alternatifi olan WARP ile bu ayarı nasıl yapacağınızı anlatacağım.

Bu ayarları yaptıktan sonra sadece Discord'u etkileyen bir VPN ayarınız olacak ve oynadığınız oyunlarda ping yükselmesi yaşamayacaksınız.

One Dash Ayarları:
Öncelikle one.dash.cloudflare.com adresine kayıt olarak istediginizisim.cloudflareaccess.com' gibi bir uzantıyı açarak kayıt olmanız gerekmekte. ( Kayıt esnasında ücretsiz paketi seçip bakiyesiz bir sanal kart girmeniz gerekmekte.)

Daha sonra sol menüden Access -> Access groups kısmına giriyoruz.

3943686376.png

Bu sayfadan Add a group diyerek aşağıdaki gibi ayarları yapıyoruz.
Group name : İstediğiniz bir isim
Selector Emails : Kendi mail adresinizi giriyorsunuz.

943796846.png

Bu ayarları yaptıktan sonra menüden Settings - WARP Client'e Giriyorsunuz

1505260825.png

Device enrollment kısmında Manage'e tıklayarak Add a rule diyoruz.

2759802340.png

Ayarları ilk sayfayla aynı olacak şekilde yapıyoruz ve soldan Save diyoruz Bkz :

1530199843.png

Daha sonra tekrar Settings -> WARP Client'e giriyoruz ve aşağıdaki görseldeki 3 noktaya basıp Configure diyoruz.

555713138.png

Bu sayfada biraz aşağıya kaydırarak Split Tunnels kısmına geliyoruz ve Include seçeneğini seçiyoruz bkz :

4270514083.png

Daha sonra manage diyerek şu şekilde VPN ile girmek istediğiniz alan adlarını veya IP adreslerini girebilirsiniz :

1380441756.png

WARP Ayarları:
One Dash üzerindeki ayarlarımızı bitirdik şimdi Cloudflare WARP resmi sitesinden VPN'i indiriyoruz 1.1.1.1 — The free app that makes your Internet faster.

3443617863.png

Tercihler diyoruz ve Hesap menüsüne geliyoruz ve buradan sağ alttaki Zero Trust ile oturum aç seçeneğine tıklıyoruz.

824267773.png

Daha sonra karşınıza gelen ekrana oluşturduğunuz cloudflareaccess ekip adını giriyorsunuz.

915802909.png

Tamam dedikten sonra sizi bir login sayfasına atacak bu login ekranına One dash ayarlarken girdiğimiz mail adresinizi yazıyoruz ve mail adresimize gelen onay kodu ile giriş yapıyoruz.

2220085099.png

Tüm işlemleri başarıyla yaptığınızda yukarıdaki gibi bir ekran göreceksiniz bağlantıyı başlatarak sorunsuz erişim sağlayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant oynadım sıkıntı yaşamadım aktif olarak LoL'de oynuyorum ve ban gibi bir durum yok
Teşekkürler hocam. Sayenizde sorunumu çözdüm. En iyi rehber diyebilirim.

Teşekkürler. Biraz uğraştırıcı ama en iyi ücretsiz kesin çözüm.
Bu forumda gördüğüm en iyi içeriklerden biri :)

Üstteki domainlerde bazı eksikler var sanırım.
Bunları da başına yıldız koyarak ekleyince daha sorunsuz oldu.

Kod:
*.dis.gd Discord's URL shorter (I like .gd as top-level domain)
*.discord.co Admin panel, this means not for us! (Not discord administrators / maybe staffs)
*.discord.com The domain is for e.g the homepage or message links etc.
*.discord.design Dribbble profile shortlink.
*.discord.dev Developer site shortlinks.
*.discord.gg Invite shortlinks.
*.discord.gift Official Discord Gift Domain, take care of it! :D
*.discord.gifts Official Discord Gift Domain, take care of it!
*.discord.media Voice servers, let's talk about anything...
*.discord.new Server Templates Shorturl, yeah cool for beginners!
*.discord.store I've discord merch things.
*.discord.tools Internal tools? Novelty kicks.
*.discordapp.com Old domain, before discord.com was this used for: cdn, api, web, marketing and other things lol.
*.discordapp.net Media Proxy. Security <3
*.discordmerch.com I've discord merch things. Uhm, why i repeat this?
*.discordpartygames.com Voice channels? Yeah, for talking with your friends! Friends...
*.discord-activities.com Voice channels activity API host, talk with your friends!
*.discordactivities.com Voice channel activity data management, talk with your friends!
*.discordsays.com Voice channel activity host, talk with your friends!
*.discordstatus.com Status page... Has Bugcord Discord a outage? Let's look at the statuspage!
Hocam normal WARP kullanırkende davet bağlantıları, kullanıcı banner ve rozetleri gözükmüyorduda, Zero Trust modunda bir şekilde gösterme yolu var mı?

Son düzenleme:
Rehber için ne kadar teşekkür etsek az. Ufak bir sorunum var, malumunuz split tunnels'e tum eklemeleri yaptim. Ancak farkli discordlara giris yapamiyorum artik. Bunun sebebi tam olarak nedir? Split tunnels'e eklememiz gereken baska bir uzanti mumkun olabilir mi? Cok tesekkurler. Farklı discord'ları açmayı unutmuşum: X bir discord davetiyle giriş yapamıyorum, klasik discord linkiyle servera join olamıyorum. Aslında genel problemim X bir discord serverına katılamamak.