8372

Üstün
Makaleler
8
Arkadaşlar selamlar. 2 gündür kadına vahşet, çoluğa çocuğa vahşet olayları kol geziyor sosyal medyada ve haberlerde biliyorsunuz. Ve bugün X'te karşılaştığım manzara karşısında hem şok oldum, hem de dehşete uğradım. Discord hesabım var ama 1-2 kez girmişimdir. Arkadaşın kanalına yardım etmek için açmıştım. Fakat bu platform ne kadar çöplük, ne kadar lağım bir yermiş. 8-9 yaşındaki kızların bir şekilde telefonlarını veya adreslerini ellerine geçirip, o kızlara zorbalık yapıyorlarmış. İnsanların kredi kartı bilgilerini çalıp dolandırıyolarmış. Ve bu olaylar sayesinde her şey gün yüzüne çıktı ve teker teker ifşalanmaya başlandılar. X'te deli gibi videolar dönüyor. Ben de bununla ilgili birkaç şey söylemek, fikir beyan etmek ve tavsiye vermek istiyorum.

İlk olarak böyle bir mevzuya şahit olan, arkadaşı şahit olan birileri varsa ücretsiz bir şekilde:
  • Devlet Hastaneleri
  • Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
  • Üniversite Hastaneleri
  • Belediyeler
  • Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri
  • Sağlıklı Hayat Merkezleri
  • İlçe Sağlık Müdürlükleri
  • Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi
  • Yeşilay Danışmanlık Merkezi
  • İBB Psikoterapi Merkezleri
  • ABB Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi
Bu yazdığım kurumlara gidip ücretsiz olarak psikolojik destek alabilirler. Dalga geçilecek ya da üstü kapatılacak bir konu değil ne yazık ki.

Ayrıca yine sizin ya da arkadaşınızın bulunduğu ortamlarda böyle insanlar varsa X üzerinden:
  • İbrahim Haskoloğlu (Serbest Gazeteci)
  • Karanows
  • Yescontextfb
  • Samiyenhaber
  • Alperbah
  • MCMVArmy
  • Mozes1907
  • efsunkivci
  • Oğuzhan Uğur
  • HonoreDeBerke
  • Scofield
  • Atavratpitbull
Gibi isimlere DM atabilirler. Bu olaylar ve ihbarlar için DM kutularını açtılar. Bugün yaklaşık 4 saat adamları dinledim ve cidden kanım dondu. Neler var bilmediğimiz neler. Yaşınız yetmiyorsa Twitter'da açılan Discord hashtag'ine girip incelemeyin.

Bu forumun yaş ortalaması çok düşük ve oyun oynayan bir toplum olduğumuz için böyle bir uyarı niteliğinde konu açmaya karar verdim. Discord'da dönen bu olaylar yüzünden Discord'a engel gelebilir. Bu kanıya nereden vardın diyecek olursanız eğer, 4 canlı yayında bulunduktan sonra hesapları takip ettim ve Discord ile ilgili savcılığın somut bir adım atacağı bilgisi paylaşıldı. Tabi bu kansızlar için bir engel teşkil etmiyor, her türlü yollarını bulurlar fakat yine de somut bir adım atılacak olması iyiye işaret gibi geliyor.

Yani şu Z kuşağına "Bunlar bizim kurtarıcımız, Türkiye'nin geleceği" gözüyle bakardık, düştüğümüz duruma bak. Hepsini Allah'a havale ediyorum. Başka ne anlatılır bilmiyorum. Bulunduğunuz ortamlara dikkat edin, tekin değilse çıkın gidin.

Konuya tamamen yabancı olanlar için;

Hepinizi seviyorum. Teşekkürler...