Bundan illaki bir ders çıkarmalıyız. Ancak devletimizin ilerleyen süreçteki erişim engeli getirerek çözüm görüşünü değiştirmeli bence.

Discord destek konusunda aşırı derece de sancılı ve berbat bir yerdi. Normalde yasak destekleyen kitleden değilim ancak bu uygulama yasaklandığı zaman özellikle açılmaması için bende destekliyordum. Hatta sırf bunun yüzünden kullanmıyorum artık.

"Açılmasını desteklemiyorum" derken, neden?

Rezalet desteği olduğu için. Birçok kişi ifşa ve tehditlerden mağdur. Burada anlatılmaz ancak çevremden bir kişi fotoları rızası dışında tehdit ile yayıldığı için neredeyse kendine zarar verme evresine girecekti. Aynısının beteri benim başıma geldi yardımcı olmadılar. 12 yazınca saniyesinde banlandığın platformdan tehdit eden birisi ban yemiyor.

Rezalet desteği olduğu için. Birçok kişi ifşa ve tehditlerden mağdur. Burada anlatılmaz ancak çevremden bir kişi fotoları rızası dışında tehdit ile yayıldığı için neredeyse kendine zarar verme evresine girecekti. Aynısının beteri benim başıma geldi yardımcı olmadılar. 12 yazınca saniyesinde banlandığın platformdan tehdit eden birisi ban yemiyor.

Ben 5 yıldır aktif kullanıyorum, bahsettiğin şeylerin birini bile yaşamadım. Bence bu sizin hangi sunucularda ne tarz yerlerde takıldığınızla alakalı. Onun bunun ifşasını atan, pedofili, +18 bağımlısı insanların durdukları ortamlarda durmak bence biraz sorununuz. Veya tanımadığınız birine fotoğraf atmakta sizin probleminiz. Ben yasağı saçma buluyorum, sadece bunu değil bütün yasakları.

Bu gibi suçlara Discord yetkilileri bakmıyorsa Türkiye Siber Suçlarla Mücadele Bakanlığının bakıyor olması lazım onlardan neden yardım istemediniz?

Desteğin rezalet olmasına kesinlikle katılıyorum takmıyorlar hiçbir şeyi.