Dosya Ekleri

• 1763983367981.webp
    1763983367981.webp
    530,1 KB · Görüntüleme: 33
Yani formatlarsan HDD'yi kullanmaya devam edersin ama veriler komple silinir.

Format atınca gidiyorsa iyi. Peki yedek için düşündüğüm şifreleme yöntemi mantıklı mı? Yani yedekleri. RAR içine koyup, o RAR'a Bitwarden şifre oluşturucusuyla 128 karakterlik güçlü bir şifre verip diske atmak doğru bir yöntem olur mu?

Diskin tamamını şifrelemek yerine bu yöntemi kullanmak mantıklı mı? Sonuçta RAR'ın şifresini unutursak sadece o RAR'ın içindeki yedekler yanar; o yedeklerin de başka yerde kopyası varsa sorun olmaz. Disk çöp olmaz, uğraştırmaz. Sizce mantıklı mı?

Sadece 2SSD'ım var ve yetmiyor. İki ssdmi toplasam Max 1 TB yapıyor aslında fiyatlar yükselmeseydi 1 tane 480 1 tane 240 ve bir tane 120 GB SSD alacaktım.

1 TB diskim var, içinde ZorinOS kurulu ve işlerimi halledebiliyorum. Ama oyunlarımı konsollarımdan değil de bilgisayarımdan oynasaydım herhalde sürünürdüm...

Format atınca gidiyorsa iyi. Peki yedek için düşündüğüm şifreleme yöntemi mantıklı mı? Yani yedekleri. RAR içine koyup, o RAR'a Bitwarden şifre oluşturucusuyla 128 karakterlik güçlü bir şifre verip diske atmak doğru bir yöntem olur mu?

Diskin tamamını şifrelemek yerine bu yöntemi kullanmak mantıklı mı? Sonuçta RAR'ın şifresini unutursak sadece o RAR'ın içindeki yedekler yanar; o yedeklerin de başka yerde kopyası varsa sorun olmaz. Disk çöp olmaz, uğraştırmaz. Sizce mantıklı mı?
Mantıklı tabikide tüm diski şifrelemek yerine daha az riskli olur.
128 Karakterlik şifre kırılması vesaire aşırı zordur zaten.
Sadece bir yere not ettiğinizden emin olsanız yeter.

Çoğunlukla yeterli geliyor. Sistemimde 2 TB + 1 TB + 500 GB + 480 GB SSD mevcut. 480'lik olanda Arch Linux kurulu, o yüzden Windows'ta kullanılmıyor. Fakat diğer SSD'lerin tamamını Windows'ta kullanıyorum.

2 TB'lık SSD'm C ve D olarak ikiye bölünmüş durumda. C diskimde 393 GB, D diskimde 110 GB, 1 TB'lık SSD'mde 242 GB ve 500 GB'lık SSD'mde 87.9 GB boş alan var. Yeni bir oyun yüklemek istiyorsam C'ye kurmam yeterli oluyor genelde.

Bazen "Alanım bitti" diye söylendiğim oluyor fakat o da benim kazmalığımla alakalı :D Bilgisayarımda oynamadığım bir sürü oyun yüklü. Hepsi de "Bir gün açıp oynarım" dediğim için yüklü. Fakat sonradan hiç oynamadığımı fark ettiğim oyunları bilgisayardan silince inanılmaz disk alanı kazanıyorum. O yüzden alan açmam oldukça kolay ve ciddi bir alan sorunum kesinlikle yok. Son aldığım 2 TB'lık SSD inanılmaz fayda sağladı. Uzun süredir az alan ile sürünüyordum, şimdi inanılmaz rahatladım. İyi ki de bu yılın başında 2 TB SSD almışım :) Çünkü şu an SSD fiyatları arttıkça artıyor.