Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ssmih

Çalışkan
Merhaba, Acer Nitro 16 laptopum var. 1 aydır kullanıyorum ancak her 4-5 açılışta bir mavi ekran hatası alıyordum (sadece açılış sırasında). Sorunun kaynağını anlamak için SSD testi, RAM testi gibi kontroller yaptım fakat herhangi bir hata bulamadım.

Bu kez CMD üzerinden DISM aracını çalıştırdım ve 87 hata bulduğunu gördüm. Bunun üzerine laptopa format attım ve bugün tekrar kullanmaya başladım. Şu ana kadar 5 kez açtım, hepsinde sorunsuz açıldı. Ancak önlem amaçlı tekrar DISM testi yaptım ve yine 87 hata buldu.

Bu hatalar önemli mi ve sistemsel bir sorun olabilir mi? Dism.log dosyasını ekliyorum.

dism.log

Çözüm
DISM aracının bulduğu hatalar genellikle sistem dosyalarındaki küçük sorunları işaret eder. Ancak bu hatalar, eğer mavi ekran gibi ciddi bir sorun yaratmıyorsa, çok büyük bir problem olmayabilir. Format attıktan sonra bile bu hataları görmeniz, bazı dosyaların tam olarak düzeltilmediğini gösterebilir.
Bu hatalar günlük kullanımda sizi etkilemiyorsa, önemli olmayabilir. Ancak, sistemde her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için BIOS, sürücüler ve Windows güncellemelerini kontrol edin. Ayrıca, "sfc /scannow" komutunu da deneyebilirsiniz.
DISM aracının bulduğu hatalar genellikle sistem dosyalarındaki küçük sorunları işaret eder. Ancak bu hatalar, eğer mavi ekran gibi ciddi bir sorun yaratmıyorsa, çok büyük bir problem olmayabilir. Format attıktan sonra bile bu hataları görmeniz, bazı dosyaların tam olarak düzeltilmediğini gösterebilir.
Bu hatalar günlük kullanımda sizi etkilemiyorsa, önemli olmayabilir. Ancak, sistemde her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için BIOS, sürücüler ve Windows güncellemelerini kontrol edin. Ayrıca, "sfc /scannow" komutunu da deneyebilirsiniz.

Çözüm
@ssmih,
87 hata, Mavi ekran, Format, 87 hata ama mavi ekran hatası yok.
Sonuç : Mavi ekran hatasının nedeni bu hatalar değilmiş. Her ne idiyse formatla düzelmiş demek ki...

Yine de hem format öncesi hem format sonrası aynı sayıda hata olması garip. Hatanın sistemde değil DISM de olduğunu düşündüm. Windows güncelleme hızına kim yetişebiliyor/ayak uydurabiliyor ki,? ( Kendi bile yetişemiyor. Bu sefer de DISM geri kalımıştır.)

@ssmih,
87 hata, Mavi ekran, Format, 87 hata ama mavi ekran hatası yok.
Sonuç : Mavi ekran hatasının nedeni bu hatalar değilmiş. Her ne idiyse formatla düzelmiş demek ki...

Yine de hem format öncesi hem format sonrası aynı sayıda hata olması garip. Hatanın sistemde değil DISM de olduğunu düşündüm. Windows güncelleme hızına kim yetişebiliyor/ayak uydurabiliyor ki,? ( Kendi bile yetişemiyor. Bu sefer de DISM geri kalımıştır.)
Tamamdır ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. İçime su serptiniz :D Sfc scannow komutunu denediğimde bir sorun bulmamıştı. Galiba sıkıntı yok ama tekrar mavi ekran yer miyim onu zaman gösterecek.