Makaleler
7
AAAABQegMBe-lBNxDna5rcilKo_dghCzEzoYi4kLlzbm6iqq8L5z59Z2eJNhNcsswu6KTK6OFp0EciMr8tr37W9rM3UDZ...webp

Netflix'te yayınlanan ve 2 sezon süren bir yapım kendisi.

Dizimiz 70'ler döneminde geçiyor. Dizide 2 FBI ajanı ve 1 psikoloğumuz bulunuyor. Bunlar gerçek hayattan esinlenmiş olan seri katiller ile konuşup onların psikolojik profillerini çıkarıyorlar. Yani seri katiller bu suçları işlerken hangi pisikolojik durum içindeler, aileleri ve çocukluk dönemleri nasıl geçmiş, bir suç işledikten sonra neden olay yerine tekrar geliyorlar gibi bu durumları işliyor dizimiz. Aynı zamanda ana karakterlerimizin zaman içinde ufak da olsa pisikolojik değişimlerini görüyoruz. Bu suçlu profillerini çıkarmak kendilerinde bazı pisikolojik durumların çıkmasına neden olabiliyor.

Dizinin kurgusu ve arada verdiği gerilim dolu müzikleri çok hoşuma gitti açıkçası. Yani bu diziyi izliyorsanız kafanızın boş olması lazım çünkü hem ağır ilerliyor hem de olayları iyi anlamak için sakin kafada izlemeniz önemli.

Dizi Müziği:

Güzel ilerleyen bir diziydi ama başrolümüzün aldatma olayından sonra kızı affettiğini görünce, yediremedim ve bıraktım ne yalan söyleyeyim....

Ben de öneriyorum tabi, izleyebilirsiniz.

@2098

Vallahi ne yalan söyleyeyim benim de o kısımlar pek hoşuma gitmedi. Zaten o zamanlar Holden yavaş yavaş psikolojik sorunlar yaşamaya başlıyordu soruşturduğu seri katillerden dolayı. Belki de bu durum duygularını bastırmıştır ve yanında birilerinin olmasını istiyordur.

Sağlıksız bir ilişki hiçbir yere gitmez zaten. Hatta psikolojik sorunları sebebi ile artık cinsel ilişkiye bile giremiyordu ajan. Maşallah sevgilisi de tabii her önüne gelene farları yakan birisi olunca pek katlanamadı herhalde bu duruma.

2. Sezon biraz daha aynı olaylar üzerinde durulsalarmış genel anlamda daha iyi olur muş sanki. Çözülmeye bir dava üzerine yoğunlaşılması garip olmuş.