Serdar4586

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, yakında yeni bir dizüstü bilgisayar alacağım masaüstü düşünüyordum ama işlerim gereği sık seyahat eden biriyim zaman zaman Antalya'ya otele çalışmaya gidiyorum. Şu an kullandığım ve 2013 yılında satın aldığım ve daha sonra donanımlarını yükselttiğim laptopum var HP Pavilion sleekbook 15 PC kullanıyorum, bu bilgisayarıma daha sonraları SSD aldım ve RAM yükseltmesi yaptım, beni bir süre daha idare etti. Lakin 2025 yılında zaten Windows 10 işletim sistemi desteği kesecek ve cihazım da Windows 11 için sistem gereksinimleri yetersiz kalacak, beni uzun zaman idare edecek Windows 11 işletim sistemi gereksinimlerine uyumlu, ve çok oyun meraklısı değilim ama illaki eskiden beridir oynadığım bilgisayar oyunu olan PES serisinin 2019-2020-2021 serileri de olur ve GTA 5 dahil bu oyunları zaman zaman oynarım ama işte oyuncu değilim, çok sık oyun oynamam. Bunun dışında genellikle internette gezerim ve bazen de sık sık Excel ve ofis programlarını çok sık kullanıyorum. Anlatacağım özet bu kadar sevgili arkadaşlarım, yani benim eski bilgisayarımdan ziyade üstüne nasıl donanıma sahip bir dizüstü bilgisayar alayım, fiyat ve performans önerisi olan varsa yorumlar da link atabilir ya da alıntı yapabilir.

Herkese iyi geceler, eski laptopumun da görselini ve özelliklerini atıyorum:

Ekran görüntüsü 2024-01-20 014728.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe de önemli.
30-40 aralığında RTX 4060 bulunduran fiyat-performans ürünler var.
Bu aralıkta Victus-Nitro ve Tuf Dash serileri tercih ediliyor genelde.

Kafanızda bir bütçe belirlemeniz lazım. O oyunlar ve programlar için size 4050-4060 bir laptop yeterli olur. 4050'yi 26-30k, 4060'ı ise 30-40k civarında bulabilirsiniz. Bütçe size uygunsa model önerisi de yapabiliriz.

Oynadığınız oyunlar çok ta iyi değil bırakın boş oyunları.
Oyun oynamaktan feragat edip Mac alırsanız yazmaya üşeneceğim kadar çok performans, batarya, stabilite, kalite vs şeyler kazanırsınız.
Hasi pes'i anlarımda Gta V'e kotu nasil dersin?

Kafanızda bir bütçe belirlemeniz lazım. O oyunlar ve programlar için size 4050-4060 bir laptop yeterli olur. 4050'yi 26-30k, 4060'ı ise 30-40k civarında bulabilirsiniz. Bütçe size uygunsa model önerisi de yapabiliriz.
Hocam sen ne yaptın ya 😅ben 13/15 K da bile buldum yukarda bana en az olmadı PES2019 bile yeter ben oyunu işden sonra stres atmak için oynarım hadi diğer oyunlar Pes 2020/21/22 oyunları daha yüksek ekran kartı gerektirebilir ben şu an ki kullandığım laptop dan biraz daha donanımlı bilgisayar arıyorum bütçem 13 K dan 20 K ya kadar giderim Oyun mevzusu önemli değil ben bilgisayar da en son geçen sene oyun oynadım