Selam arkadaşlar,
Son zamanlarda uğraştığım bir sistemi ve elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem sistemin nasıl çalıştığını anlattım hem de Dying Light 2 üzerinde performansını test ettiğim iki farklı video çektim.
1. Video: Sistem tanıtımı – Dual GPU ile kare oluşturma sistemi
İlk videoda, iki ekran kartını aynı anda nasıl kullanabileceğinizi ve bunun için hangi donanım özelliklerine ihtiyaç duyduğunuzu anlattım.
Anakarttan işlemciye, PCI-e hatları konfigürasyonundan ekran kartı yerleşimine kadar tüm detayları aktardım.
Kullanılan donanım:
- AMD RX 9070 XT oyunu çalıştırmak için kullanıldı (PCI-e gen5x8: 64GB/sn hızında işlemciyle veri alışverişi yapıyor).
- NVIDIA RTX 3060 kare oluşturmak için kullanıldı (PCI-e gen4x8: 32GB/sn hızında işlemciyle veri alışverişi yapıyor).
- i5 12600KF işlemci (1x16X+4 ya da 8X+8X+4 PCI-e hat konfigrasyonunu destekliyor).
- MSI MPG Z690 Force Wi-Fi ( 2xpcıe GEN5x16 slotuna sahip bir anakart (1x16X ve 8X + 8X hat konfigürasyonunda gen5 ve gen4 olarak çalıştırabilir).
- PSU FSP VITA GM 850W 80+ Gold.
BIOS ayarları yapmadım, sistem doğrudan çalıştı. Sadece XMP ve MSI Fast boot aktif.
İlk videoda oyun açmadım, tamamen sistemin kurulumu ve mantığı üzerine bir içerik:
Video: [
Dual GPU Sistem Kurulumu (RTX 3060 + RX 9070 XT) – Frame Generation ile FPS Artışı]
2. Video: Dying Light 2 - 4K'da 390 FPS! Oyun içi performans testi
İkinci videoda Dying Light 2 üzerinde detaylı bir performans testi yaptım. RX 9070 XT ile oyunu çalıştırdım, RTX 3060 ile LS'in kare oluşturmak teknolojisiyle temel FPS'imin 2, 3, 4 ve 8 katı kadar kare oluşturdum.
Kullandığım teknolojiler:
- DLDSR: NVIDIA'nın AI destekli çözünürlük artırma teknolojisiyle ekran çözünürlüğümü 1080P'den 4K'ya yükselttim.
- OptiScaler yazılımı aracılığıyla FSR 4 upscale teknolojisini kalite modunda aktif ettim. Böylece net ve güzel bir görüntü elde ettim.
- Lossless Scaling frame generation ile 2X, 3X, 4X ve 8X çarpanlarıyla 390 FPS'e kadar kare oluşturdum.
- LS ayarlarını detaylı olarak gösterdim ve neden o şekilde yaptığımı anlattım.
- Steam overlay, NVIDIA overlay ve LS overlay ile gerçek FPS değerlerini sundum. MSI Afterburner ile RTSS kullanmadım çünkü FPS'im 80'den 47'ye kadar düşüyor.
Video: [
Dying Light 2 - 4K 390 FPS! DLDSR + FSR4 + LS Frame Generation Testi (Dual GPU)]
Eğer siz de kare oluşturma teknolojileriyle ilgileniyor, iki ekran kartıyla FPS artışı hedefliyorsanız mutlaka göz atın.
Soru sormak isterseniz ya da deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz çok sevinirim.
İyi sosyaller!