FrameFactory
Çalışkan
Konu Başlıkları Gizle
Selam arkadaşlar,
Son zamanlarda uğraştığım bir sistemi ve elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem sistemin nasıl çalıştığını anlattım hem de Dying Light 2 üzerinde performansını test ettiğim iki farklı video çektim.
İlk videoda, iki ekran kartını aynı anda nasıl kullanabileceğinizi ve bunun için hangi donanım özelliklerine ihtiyaç duyduğunuzu anlattım.
Anakarttan işlemciye, PCI-e hatları konfigürasyonundan ekran kartı yerleşimine kadar tüm detayları aktardım.
Kullanılan donanım:
BIOS ayarları yapmadım, sistem doğrudan çalıştı. Sadece XMP ve MSI Fast boot aktif.
İlk videoda oyun açmadım, tamamen sistemin kurulumu ve mantığı üzerine bir içerik:
Video: [Dual GPU Sistem Kurulumu (RTX 3060 + RX 9070 XT) – Frame Generation ile FPS Artışı]
İkinci videoda Dying Light 2 üzerinde detaylı bir performans testi yaptım. RX 9070 XT ile oyunu çalıştırdım, RTX 3060 ile LS'in kare oluşturmak teknolojisiyle temel FPS'imin 2, 3, 4 ve 8 katı kadar kare oluşturdum.
Kullandığım teknolojiler:
Video: [Dying Light 2 - 4K 390 FPS! DLDSR + FSR4 + LS Frame Generation Testi (Dual GPU)]
Eğer siz de kare oluşturma teknolojileriyle ilgileniyor, iki ekran kartıyla FPS artışı hedefliyorsanız mutlaka göz atın.
Soru sormak isterseniz ya da deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz çok sevinirim.
İyi sosyaller!
Son zamanlarda uğraştığım bir sistemi ve elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem sistemin nasıl çalıştığını anlattım hem de Dying Light 2 üzerinde performansını test ettiğim iki farklı video çektim.
1. Video: Sistem tanıtımı – Dual GPU ile kare oluşturma sistemi
İlk videoda, iki ekran kartını aynı anda nasıl kullanabileceğinizi ve bunun için hangi donanım özelliklerine ihtiyaç duyduğunuzu anlattım.
Anakarttan işlemciye, PCI-e hatları konfigürasyonundan ekran kartı yerleşimine kadar tüm detayları aktardım.
Kullanılan donanım:
- AMD RX 9070 XT oyunu çalıştırmak için kullanıldı (PCI-e gen5x8: 64GB/sn hızında işlemciyle veri alışverişi yapıyor).
- NVIDIA RTX 3060 kare oluşturmak için kullanıldı (PCI-e gen4x8: 32GB/sn hızında işlemciyle veri alışverişi yapıyor).
- i5 12600KF işlemci (1x16X+4 ya da 8X+8X+4 PCI-e hat konfigrasyonunu destekliyor).
- MSI MPG Z690 Force Wi-Fi ( 2xpcıe GEN5x16 slotuna sahip bir anakart (1x16X ve 8X + 8X hat konfigürasyonunda gen5 ve gen4 olarak çalıştırabilir).
- PSU FSP VITA GM 850W 80+ Gold.
BIOS ayarları yapmadım, sistem doğrudan çalıştı. Sadece XMP ve MSI Fast boot aktif.
İlk videoda oyun açmadım, tamamen sistemin kurulumu ve mantığı üzerine bir içerik:
Video: [Dual GPU Sistem Kurulumu (RTX 3060 + RX 9070 XT) – Frame Generation ile FPS Artışı]
2. Video: Dying Light 2 - 4K'da 390 FPS! Oyun içi performans testi
İkinci videoda Dying Light 2 üzerinde detaylı bir performans testi yaptım. RX 9070 XT ile oyunu çalıştırdım, RTX 3060 ile LS'in kare oluşturmak teknolojisiyle temel FPS'imin 2, 3, 4 ve 8 katı kadar kare oluşturdum.
Kullandığım teknolojiler:
- DLDSR: NVIDIA'nın AI destekli çözünürlük artırma teknolojisiyle ekran çözünürlüğümü 1080P'den 4K'ya yükselttim.
- OptiScaler yazılımı aracılığıyla FSR 4 upscale teknolojisini kalite modunda aktif ettim. Böylece net ve güzel bir görüntü elde ettim.
- Lossless Scaling frame generation ile 2X, 3X, 4X ve 8X çarpanlarıyla 390 FPS'e kadar kare oluşturdum.
- LS ayarlarını detaylı olarak gösterdim ve neden o şekilde yaptığımı anlattım.
- Steam overlay, NVIDIA overlay ve LS overlay ile gerçek FPS değerlerini sundum. MSI Afterburner ile RTSS kullanmadım çünkü FPS'im 80'den 47'ye kadar düşüyor.
Video: [Dying Light 2 - 4K 390 FPS! DLDSR + FSR4 + LS Frame Generation Testi (Dual GPU)]
Eğer siz de kare oluşturma teknolojileriyle ilgileniyor, iki ekran kartıyla FPS artışı hedefliyorsanız mutlaka göz atın.
Soru sormak isterseniz ya da deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz çok sevinirim.
İyi sosyaller!
Son düzenleyen: Moderatör: