MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba,

Soru biraz garip ama yine de sormak istedim bu durumu çünkü; Galax RTX 4070 Ti Super EX Gamer ekran kartım var monitör çözünürlüğüm olan 1080p de test yaparken overclock yapılmış bir şekilde bir sıkıntı çıkmıyor +280 Core Clock ve +1800 MHz'yi denediğimde MSI Afterburner ile fakat ne zaman DLDSR veya DSR açsam çözünürlük yükseltsem oyunlarda crash yiyorum. Bu durum acaba yaptığım overclockun stabil olmadığını mı gösterir? Yoksa DLDSR veya DSR'nin sistemimde problem çıkarttığını mı? Bunu soruyorum çünkü; 3DMark ile 4K testlerde bile bu yazdığım overclock değerlerinde sorun olmuyor, sorun sadece DLDSR veya DSR açınca oluyor garip bir şekilde.

Core clock 280 agresif bir değer olmuş. DLDSR kullanınca hata verip oyundan atmaz.

MSI kombustor veya OCCT gibi programlarla test ettin mi ekran kartını?

Core clock 280 agresif bir değer olmuş. DLDSR kullanınca hata verip oyundan atmaz.
Farkındayım 280 core clock biraz agresif bir değer ama DLDSR açınca sadece sorun çıkması garip değil mi sizce de? Ayrıca +225 Core Clock'ta da crash veriyor bir süre oyunlarda test ettiğimde özellikle RDR2'de test ediyorum saf güç olarak iyi bir gereksinim istediği için tavsiye ettiğiniz bir overclock değeri varsa onunla da test edebilirim bu durumu belki de ben fazla değer giriyorumdur.

Ayrıca sonradan düzenlediğinizi geç gördüm OCCT ile test etmedim bu overclock değerlerinde ama test yapayım.

Farkındayım 280 Core clock biraz agresif bir değer ama DLDSR açınca sadece sorun çıkması garip değil mi sizce de? Ayrıca +225 Core Clock'ta da crash veriyor bir süre oyunlarda test ettiğimde özellikle RDR2'de test ediyorum saf güç olarak iyi bir gereksinim istediği için tavsiye ettiğiniz bir overclock değeri varsa onunla da test edebilirim bu durumu belki de ben fazla değer giriyorumdur.

Ayrıca sonradan düzenlediğinizi geç gördüm OCCT ile test etmedim bu overclock değerlerinde ama test yapayım.

RDR2 değil de Unreal Engine 5 oyunlarında test etmeni tavsiye ederim. Benim kartta da Core clock +200 veriyorum ama Kombustor'a girdiğimde bozulmalar oluyor. 40 serisinde overclock ile alabileceğin performans artışı ortalama %5 falan. O yüzden undervolt + OC yapmak daha iyi oluyor.

Kartın güç limitini de artırın. OC için iyi oluyor.

@2254 Undervolt + OC nasıl yapabilirim bir rehber var mıdır bunun için 4070 Ti Super özelinde? OCCT testi de yaptım 10 dakikaya yakındır bir problem olmadı dediğim değerlerde. Ayrıca bahsetmemde fayda var güç limiti benim kartta kilitli 100 üstüne çıkamıyorum.

@2254 undervolt + OC nasıl yapabilirim bir rehber var mıdır bunun için 4070 Ti super özelinde? OCCT testi de yaptım 10 dakikaya yakındır bir problem olmadı dediğim değerlerde. Ayrıca bahsetmemde fayda var güç limiti benim kartta kilitli 100 üstüne çıkamıyorum.

Güç limitini MSI afturburner'dan %112 yapabilirsin.

Desktop Screenshot 2024.12.19 - 15.05.30.89.webp

Son düzenleme:
@2254

Buradan görebileceğiniz gibi güç limitini ben 100'den yukarı çıkartamıyorum sanırım kilitli benim kartta ama attığınız görselde %112 yapabileceğim yazıyor onu anlamadım:

güç limiti.webp

Bende Galax sg 4070 Ti super var. Bende %112 oluyor. Bildiğim kadarıyla güç limiti farklılıkları yok iki modelde de. Garip bir durum.

Eki Görüntüle 108491
Sizin kartın aynısı videoda %112 oluyor.

Galiba benim kartta dediğim gibi güç limiti kısıtlanmış şekilde internette biraz araştırdım BIOS değiştirerek %112 yapılabiliyor ancak... bu videodan da görebilirsiniz ama BIOS değiştirmek GPU'larda garantinin devre dışı bırakılmasına sebep olur mu? Onu merak ettim şimdi:

Galiba benim kartta dediğim gibi güç limiti kısıtlanmış şekilde internette biraz araştırdım BIOS değiştirerek %112 yapılabiliyor ancak... Bu videodan da görebilirsiniz ama BIOS değiştirmek GPU'larda garantinin devre dışı bırakılmasına sebep olur mu? Onu merak ettim şimdi:

BIOS değiştirmeyeceksiniz. Sizde neden öyle gözüküyor anlamadım. Ben kartımın BIOS'unu falan değiştirmedim.