ShadowLegion 99

Bilgin
Makaleler
1
Sadece RTX 50 serisi içindir.

Forumda konu açmıştım ama yardımcı olan olmadı. Forum epey cansız açıkçası son zamanlarda. Ben de o kervana katıldım. Yine de çok basit bir rehber paylaşmak istedim. DLSS 5 için uğraşmanıza hiç gerek kalmayacak.

Öncelikle linkini vereceğm GitHub sayfasından DLSS5-Swapper (tercihen portable sürümü) indiriyoruz. İndirdikten sonra oyun klasörünü programa atıyoruz. Kendisi .exe'yi vs. görüyor. Install DLSS5 diyorsunuz. Oyuna girdikten sonra Home tuşuna basıyorsunuz ve açılıyor, bu kadar.

F6 tuşu ile de DLSS5'i açıp kapatarak farka bakabiliyorsunuz. Ben AC Black Flag Resynced oyununda denedim ve muazzam fark var. 4K çözünürlük performans DLSS modunda DLSS 4.5 ile 120-130 FPS verirken DLSS 5 ile 60-63 FPS veriyor RTX 5080 ile. Single Player oyun için kesinlikle değer. Zaten ben şahsen rekabetçi ile ilgilenmiyorum ve rekabetçi oynayanlar da grafik ile pek ilgilenmiyor zaten. Ekran görüntüleri paylaşacağım.

Link: GitHub - rakanki911/DLSS5-Swapper: DLSS 5 Swapper is a powerful, easy-to-use tool for installing, managing, and restoring DLSS 5 across games and supported emulators. It features automatic game detection, optional drive scanning, DLSS5-Feeder for compatible titles without native DLSS, emulator support, and compatibility with DirectX 9/10/11/12, Vulkan, and OpenGL.

DLSS 5 kapalı;

1788471126120.webp

1788471169939.webp

DLSS 5 açık;

1788471152197.webp

1788471183944.webp

Uygulama arayüzü ve benim kullandığım ayarlar;
(Ayar konusunda önerilere açığım DLSS 5 ile)

1788471213572.webp

Sadece insan yüzü attım ancak okyanusta ve genel çevrede de muazzam değişim var. DLSS 5 tam bir bomba. FSR 4 ile AMD yakalamıştı ve sonraki nesilde AMD alabilirim diyordum. GeForce 256'dan beri NVIDIA ile olan serüvenim devam edecek gibi duruyor.

Son düzenleme:
Ben de aynı swapper’ı kullanıyorum. Şimdilik GTA 5’te denedim, panel üzerinden ayarları kendim yaptım ve tam oturdu. Mafia’da da deneyeceğim, onda DLSS yok ama sanırım bu program üzerinden ayarlanabiliyor. Şimdiden eski oyunları tekrar oynayasım geldi.

Forumda konu açmıştım ama yardımcı olan olmadı. Forum epey cansız açıkçası son zamanlarda. Ben de o kervana katıldım. Yine de çok basit bir rehber paylaşmak istedim. DLSS 5 için uğraşmanıza hiç gerek kalmayacak.

Öncelikle linkini vereceğm GitHub sayfasından DLSS5-Swapper (tercihen portable sürümü) indiriyoruz. İndirdikten sonra oyun klasörünü programa atıyoruz. Kendisi .exe'yi vs. görüyor. Install DLSS5 diyorsunuz. Oyuna girdikten sonra Home tuşuna basıyorsunuz ve açılıyor, bu kadar.

F6 tuşu ile de DLSS5'i açıp kapatarak farka bakabiliyorsunuz. Ben AC Black Flag Resynced oyununda denedim ve muazzam fark var. 4K çözünürlük performans DLSS modunda DLSS 4.5 ile 120-130 FPS verirken DLSS 5 ile 60-63 FPS veriyor RTX 5080 ile. Single Player oyun için kesinlikle değer. Zaten ben şahsen rekabetçi ile ilgilenmiyorum ve rekabetçi oynayanlar da grafik ile pek ilgilenmiyor zaten. Ekran görüntüleri paylaşacağım.

Link: GitHub - rakanki911/DLSS5-Swapper: DLSS 5 Swapper is a powerful, easy-to-use tool for installing, managing, and restoring DLSS 5 across games and supported emulators. It features automatic game detection, optional drive scanning, DLSS5-Feeder for compatible titles without native DLSS, emulator support, and compatibility with DirectX 9/10/11/12, Vulkan, and OpenGL.

DLSS 5 kapalı;

Eki Görüntüle 277896

Eki Görüntüle 277898

DLSS 5 açık;

Eki Görüntüle 277897

Eki Görüntüle 277899

Uygulama arayüzü ve benim kullandığım ayarlar;
(Ayar konusunda önerilere açığım DLSS 5 ile)

Eki Görüntüle 277900

Sadece insan yüzü attım ancak okyanusta ve genel çevrede de muazzam değişim var. DLSS 5 tam bir bomba. FSR 4 ile AMD yakalamıştı ve sonraki nesilde AMD alabilirim diyordum. GeForce 256'dan beri NVIDIA ile olan serüvenim devam edecek gibi duruyor.
Gariban AMD, sen de buralara geleceksin bir gün…

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 20'de de çalışır, o sorun değil. Yalnız Forza Horizon 6'da patlıyor. DLSS performans bile kurtarmıyor. Boşta 50 fps, 4x MFG ile 120-130 anca. Kalabalık yerlerde 30 FPS'e düşüyor. Ayrıca VRAM de 15.5 GB. Kart deli güç çekiyor FH6'da. Performans değil ultra performans belki kurtarır. Aşırı ağır.

Yani 50 serisi haricindekiler açarlar ama oynayamazlar maalesef. İnanılamaz ağır bir model. AC Black Flag Resynced'de iyi. Çok güç de çekmiyor. Ama FH6 OCCT testi gibi DLSS5 ile.

NVIDIA App ile desteklemeyen oyunlar da açılabilecek mi? Mesela ETS 2'de.
Evet, uygulamayı kurarken bu var sanırım. Ancak ben denemedim.

4060 ile kullanabilir miyim? Assetto Corsa ile denemek istiyorum.
Evet ama bu uygulama ile değil.

DLSS desteği olmayanlar için de kurulum varmış. Kontrol ettim.

1788472753964.webp