Son düzenleyen: Moderatör:
Bu uygulama RTX 50 için. Diğer Nvidia kartları için zaten Recep Baltaş video yaptı.

5080-5090 patlatıyor AMD'de ne olur kim bilir?

Kafadan 50 watt+ attırıyor güç tüketimini bu DLSS 5; en azından 5080'de gözlemlerim böyleydi.

Resmen sanki ekran kartını FurMark'a sokmuşum gibi hissettim, değdi mi ama değdi.

12VHPWR kablolarından yedek 1 tane alın, ekran kartı için ne olur ne olmaz.

DLSS 5 çok 12 VHPWR patlatacak gibi.

Şu an yüksek oyunlarda 5070-5080 bile cortluyor.
DLSS 5+1440p DLSS-Custom %75 1080p+PT+MFGx3 ancak 50 ms civarlarında gecikme ile oynanıyor.

50 ms'de bir şey yok ama fare çevirirken, FPS oyuncusuyum ezelden ben rahatsızlık hissetmedim.

Ama mesela x4MFG açıp 78 ms görünce yok abi bu olmamış, fare dönmüyor adamakıllı dedim.

Eskiden insan gözü 24 FPS sonrasını algılamazmış derlerdi, işte 30 FPS yetiyor oyunlara demek için sonra bu nedense 60'a zıplamış, herkes 60 FPS sonrasını göremiyor falan diye gevelemeye başladı da öyle bir şey yok.

DLSS 5+1440p DLSS-Custom %75 1080p+pt+mfgx3 ancak 50 ms civarlarında gecikme ile oynanıyor.

50 Ms'de bir şey yok ama fare çevirirken, FPS oyuncusuyum ezelden ben rahatsızlık hissetmedim.

Ama mesela X4MFG açıp 78ms görünce yok abi bu olmamış fare dönmüyor adamakıllı dedim.

Eskiden insan gözü 24 FPS sonrasını algılamazmış derlerdi işte 30FPS yetiyor oyunlara demek için sonra bu nedense 60'a zıplamış, herkes 60FPS sonrasını göremiyor falan diye gevelemeye başladı da öyle bir şey yok.

NVIDIA Reflex 2 duyurdu ama hala ses yok seneler geçti onunla biraz toparlar belki?

NVIDIA Reflex 2 duyurdu ama hala ses yok seneler geçti onunla biraz toparlar belki?

Reflex'in amacı GPU'nun, CPU'dan frame kuyruğu beklemesini engelleyip GPU'yu sürekli dolu tutmak ve karelerin hep hazırlanmasını sağlamaktı.

Şimdi Reflex'te GPU-CPU senkronizasyonu yapıldıysa asıl Reflex 2'de ne yapacaklar?

Zaten yapacağını yapmışsın, başka bir Black Magic çıkarırsan onun adı Reflex 2 olmaz ki ama amacından şaşmış olur.

Reflex'in amacı GPU'nun, CPU'dan frame kuyruğu beklemesini engelleyip GPU'yu sürekli dolu tutmak ve karelerin hep hazırlanmasını sağlamaktı.

Şimdi Reflex'te GPU-CPU senkronizasyonu yapıldıysa asıl Reflex 2'de ne yapacaklar?

Zaten yapacağını yapmışsın, başka bir Black Magic çıkarırsan onun adı Reflex 2 olmaz ki ama amacından şaşmış olur.

Sen fareyi hareket ettirdikten sonra oyunun yeni Frame'i tamamen render etmesini beklemeden, ekrana gidecekmiş. :D

Sen fareyi hareket ettirdikten sonra oyunun yeni Frame'i tamamen render etmesini beklemeden, ekrana gidecekmiş. :D

Future Frame Rendering/Pre Rendered Frames aslında zaten onu yapan naneler, input lag sokması da sen daha fareyi çevirmeden araya fazladan kare sıkıştırması.

Battlefield DICE motorunda az kullanmadı millet FPS artsın aman 3-8ms+ problem olmaz diyerek. Ben de Laptopta mesela değeri 0 yapınca 90 FPS alıyordum BF1'de, 2'ye çekince FPS 130-140'lara fırlıyordu. 3 yapınca FPS'de değişiklik olmayıp sadece input lag daha çok artıyordu.

Hani merak konusu, daha ne yapacaksınız? Ne yapmayı düşünüyorsunuz CPU+GPU senkronizasyonu sonrasında?

Bu arada NVIDIA bugün RTX 40 serisi kartlara da resmi olarak DLSS 5 geleceğini açıkladı. Yani 50 serisi şart olmayacak, yakında 40 serisine de gelecektir.

Açıklama:

Ben Eylül 2024'te ASUS Dual RTX 4070 OC ekran kartı almıştım. RTX 50 serisi ise 4-5 ay sonra çıkmıştı; ben o kadar beklemek istemediğim için RTX 4070 alıp geçmişim. İyi ki de öyle yapmışım :)

Yemin ediyorum RTX 50 serisi kartların aşırı bir esprisi kalmadı; MFG ve birkaç spesifik özellik hariç neredeyse tanıtılan tüm yeni NVIDIA teknolojileri 40 serisi kartlara da birkaç ay sonra verildi. Smooth Motion da ilk 50 serisine özeldi, sonra 40 serisine de geldi. Şimdi ise DLSS 5'in ilerleyen aylarda 40 serisine de geleceği açıklandı. :)

Son düzenleme: