ReznooW

Başarılı
DLSS gerçekten harika bir teknoloji, ancak 2060-3060-3080 serüvenimde fark ettim ki, DLSS düşük FPS durumlarında açıldığında, akıcılığa pek katkı sağlamıyor. Örneğin, 30 FPS aldığım bir oyunda DLSS açtığımda 40-50 FPS alıyorum, ancak bu artış sadece FPS sayısı olarak görünüyor, gerçekten bir akıcılık kazandırmıyor. DLSS, FPS artışı sağlamak için verilmiş bir destek gibi görünüyor, ancak oyunun zaten 60-70 FPS alabildiği bir durumda FPS latency azaltmak için ekstra kas gücüne ihtiyaç duyuluyor. Öte yandan, RT açıldığında FPS'nin 50'ye düştüğü bir durumda DLSS açmak, gerçekten akıcılığa katkı sağlıyor. Bu, benim şahsi görüşlerimdir; sizin düşüncelerinizi de duymak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı alacağım ben de. FSR, DLSS, XeSS, FGI gibi FPS arttırıcı şeyler kapalıyken performanslarına bakıyorum testlerde. Kalite olarak bayağı kötü oluyor oyunlar.

Bu yapay zeka teknolojilerinin tamamen firmaların kâr amacı için çıktığını düşünüyorum. FSR veya DLSS. Artık kartlar saf güç değil yapay zeka ile cilalanarak çıkıyor. Bu bence iyi değil.

Zaten değil zaten uğraşılmayan optimizasyonu iyice tavan arasına attılar ekstra olarak da yapay zeka işi olduğu için FPS dalgalanması oluyor ona da gözüm çarptı saf gücün verdiği FPS stabilitesi yok.

DLSS gayet iyi bir teknoloji ama lanse edildiği kadar iyi mi tartışılır?

DLSS her konuda iyi değil onu anlatmaya çalıştım yerinde kullanılınca işe yarar bir teknoloji.

Ekran kartı alacağım ben de. FSR, DLSS, XeSS, fgı gibi FPS arttırıcı şeyler kapalıyken performanslarına bakıyorum testlerde. Kalite olarak bayağı kötü oluyor oyunlar.

Mantıklı olanı o zaten.

DLSS gerçekten harika bir teknoloji, ancak 2060-3060-3080 serüvenimde fark ettim ki, DLSS düşük FPS durumlarında açıldığında, akıcılığa pek katkı sağlamıyor. Örneğin, 30 FPS aldığım bir oyunda DLSS açtığımda 40-50 FPS alıyorum, ancak bu artış sadece FPS sayısı olarak görünüyor, gerçekten bir akıcılık kazandırmıyor. DLSS, FPS artışı sağlamak için verilmiş bir destek gibi görünüyor, ancak oyunun zaten 60-70 FPS alabildiği bir durumda FPS latency azaltmak için ekstra kas gücüne ihtiyaç duyuluyor. Öte yandan, RT açıldığında FPS'nin 50'ye düştüğü bir durumda DLSS açmak, gerçekten akıcılığa katkı sağlıyor. Bu, benim şahsi görüşlerimdir; sizin düşüncelerinizi de duymak isterim.
Zaten saniyede 30 FPS gibi düşük kareler yaşıyorsanız DLSS'yi açmak, düşük başlangıç noktası nedeniyle sınırlı performans artışı sağladığından akıcılığa çok fazla katkıda bulunmayabilir bu da sistemin gerçekten etkili olması için daha fazla ek güce ihtiyaç duyabileceği anlamına geliyor. Bahsettiğin gibi RT açıkken FPS 50'ye düştüğünde DLSS özelliğini etkinleştirmek baya etkili oluyor.

Zaten saniyede 30 FPS gibi düşük kareler yaşıyorsanız DLSS'yi açmak, düşük başlangıç noktası nedeniyle sınırlı performans artışı sağladığından akıcılığa çok fazla katkıda bulunmayabilir bu da sistemin gerçekten etkili olması için daha fazla ek güce ihtiyaç duyabileceği anlamına geliyor. Bahsettiğin gibi RT açıkken FPS 50'ye düştüğünde DLSS özelliğini etkinleştirmek bayağı etkili oluyor.

Evet keşke bunlardan bahsedilse ama teknoloji yazarları 10FPS'i 30-40 yapıyormuş gibi lanse ediyorlar o üzücü ekstra olarak bir çoğu övmek amacıyla performans modunda açıyor ve görüntü cidden bozuluyor.