DLSS teknolojisi çıkmasa daha iyiydi bence. Donanım olarak gelişmeyi geriletiyor adeta. Nvidia çoğu donanımını DLSS'e güvendiği için geliştirmiyor diye düşünüyorum.

Hem DLSS hem FSR. Çok gereksiz geliyor bana. Görüntü bu kadar bozulduktan sonra FPS artsa ne olacak?

Görüntü bozulmuyor ki 🙃

Olaya farklı bir açıdan yaklaşayım.

DLSS bilmem kaç hayatımıza girdiğinden beri oyunların genel kalitesi anlamında bir düşüş var. İnsanların DLSS3 kullanabilmek için aldığı 4000 serisi bir GPU, resmen şu oyun piyasasında çar çur oluyor. İnsanların oyunlar konusundaki ufkunu da azaltıyor bu durum. GPU öneri konularında DLSS3'e yapılan atıf o kadar fazla ki, gören de piyasadaki en özgün, dolu oyunların tamamında DLSS3 var sanacak.

Kart önerirken en çok duyulan cümle: "Sen 4000 serisi al, DLSS3 var."

Tamam var da bu sığ bir bakış açısı. Oyun kültürü "DLSS3" oyunlarından ibaret olan kocaman bir güruh var. Çok üzücü, çünkü arz-talep bu arkadaşların oyun zevkleri etrafında şekilleniyor ve sonrasında:

Piyasada işini ciddiye alıp oyun yapan 3-5 tane büyük firma var. Kalan firmaların yaptıkları oyunların halini özetliyorum:

1) Rezalet bir optimizasyon
2) Kopyala-yapıştır içerikler
3) Day 1 Patch'i olmadan doğru düzgün çalışmayan glitch deryası oyunlar.
4) Ruhsuz, sıkıcı senaryolar ve karakterler

Bunlara sahip oyunların ortak noktasını söylememe gerek yok sanırım. Özellikle ilk madde zaten ben buradayım diye bağırıyor.

DLSS bilmem kaç hayatımıza girdiğinden beri oyunların genel kalitesi anlamında bir düşüş var. İnsanların DLSS3 kullanabilmek için aldığı 4000 serisi bir GPU, resmen şu oyun piyasasında çar çur oluyor. İnsanların oyunlar konusundaki ufkunu da azaltıyor bu durum. GPU öneri konularında DLSS3'e yapılan atıf o kadar fazla ki, gören de piyasadaki en özgün, dolu oyunların tamamında DLSS3 var sanacak.

Tamam var da bu sığ bir bakış açısı. Oyun kültürü "DLSS3" oyunlarından ibaret olan kocaman bir güruh var. Çok üzücü, çünkü arz-talep bu arkadaşların oyun zevkleri etrafında şekilleniyor ve sonrasında:

Piyasada işini ciddiye alıp oyun yapan 3-5 tane büyük firma var. Kalan firmaların yaptıkları oyunların halini özetliyorum:

Bunlara sahip oyunların ortak noktasını söylememe gerek yok sanırım. Özellikle ilk madde zaten ben buradayım diye bağırıyor.
Peki 10.299 TL'ye Galax RTX 4060 gözü kapalı alınır mı? Sen onu söyle bana :D.

İkinci ele yönelirdim. 4060 kötü bir kart benim gözümde o fiyata. GPU gücü fiyatına göre kötü. DLSS3 dışında hiçbir olayı yok, bomboş kart.
Ya aslında ben de öyle düşünüyorum.

@Oreki ikinci elciler çok pahalı satıyor. RX 6700 XT var mesela 7000 TL fiyat çekiyorlar. Pahalı buluyorum. Çünkü en az 1.5 - 2 yıl kullanmışlar.

Oyun sektörü günden güne kötüleşiyor, daha doğrusu tembelleşiyor.
Eski oyunlara bakıyorum her biri sanat eseri gibi zamanın teknolojisini sonuna kadar kullanan, üzerine kafa patlatılmış oyunlar.

Şimdi grafiklerin değişmemesine rağmen gereksinimlerin artması, her oyunun birbirin aynısı olması, optimizasyon yapmak yerine" DLSS var hacı onu aç " demeleri, oyuncuların her şey süpermiş gibi övmeleri, aynı kartı tekrar satan nvidia, DLSS 3.0 var diye kart öneren kullanıcılar...
Yemin ediyorum oyunlardan soğudum ya.

Geçen GTX 980 ile Doom eternal oynadım high ayarlarda 90 FPS veriyordu, bir de layers of fear gireyim dedim low ayarlarda 23 FPS verdi. Yazık gerçekten yazık.

@Oreki ikinci elciler çok pahalı satıyor. RX 6700 XT var mesela 7000 TL fiyat çekiyorlar. Pahalı buluyorum. Çünkü en az 1.5 - 2 yıl kullanmışlar.
Aga dürüst olacağım o paraya alabileceğin en iyi kart RX 6800XT, 4070 falan tanımaz ham yapar. Yerim DLSS 3'ü.

GPU pazarından epeyce bir süredir uzağım. O yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Sadece ben olsam böyle yapardım diyeyim yani.